Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Resmin Uzantısını Değiştirme Resim Düzenleme İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek Resmin Çıktısını Almak RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ

2 RESMİN UZANTISINI DEĞİŞTİRME

3 Resmin Uzantısını Değiştirme
Resimler birçok uzantıya sahip olabilir. En sık kullanılan dosya uzantısı.jpg olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin bir internet sayfasına resim yüklemek istediğinizde dosya uzantısı ile ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durumda .bmp uzantılı bir resim dosyasını .jpg uzantılı hale getirmek zorunda kalabilirsiniz.

4 Resmin Uzantısını Değiştirme
Bu durumda ilgili resmi Paint programında açın. (Resim üzerinde sağ tuş – BirlikteAç – Paint). Paint menüsünde Farklı Kaydet seçeneğini kullanabilirsiniz.

5 Resmin Uzantısını Değiştirme
Farklı Kaydet düğmesi üzerinde fare ile geldiğinizde dönüştürebileceğiniz dosya türleri ekranda görüntülenecektir.

6 Resmin Uzantısını Değiştirme
Dilerseniz Farklı Kaydet düğmesini tıkladığınızda açılan Farklı Kaydet iletişim penceresinde Dosya adı altında yer alan Kayıt türü açılır menüsünden de resmi .jpg .png .tiff .gif resim biçimlerine dönüştürüp kaydedebilirsiniz.

7 Resmin Uzantısını Değiştirme

8 RESİM DÜZENLEME

9 Resim Düzenleme Düzenlenmesi istenilen resim üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan Birlikte aç düğmesi tıklanır. Ardından Microsoft Office 2010 programı seçilir. Resim programda açıldıktan sonra üst kısımda yer alan Resimleri Düzenle düğmesi tıklanır.

10 Resim Düzenleme

11 Resim Düzenleme Sağ bölümde yer alan Otomatik düzelt seçeneği ile otomatik renk ayarı, Kırp bölümünden resmin istenmeyen bölümlerinin kırpılması, döndür bölümünden resmi döndürme, kırmızı göz kaldır bölümünden resimdeki kırmızı gözleri kaldırma işlemi yapılır. Değişiklikler Dosya menüsünde yer alan Kaydet düğmesi tıklanarak kaydedilir.

12 Resim Düzenleme

13 Ekranda Yer Alan Görüntünün Paint Programına Aktarılması ve İstenen Kısmın Kesilmesi
Ekranda yer alan görüntü PrintScreen tuşu ile hafızaya alınır. Ardından Başlat – Tüm Programlar – Donatılar – Paint programı açılır. CTRL-V ile hafızadaki görüntü Paint çalışma alanına yapıştırılır. Resmin istenilen kısmını seçmek için üst bölümde araç çubuğunda yer alan Seç Aracı tıklanır. Resimden alınmak istenen bölümün sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar farenin sol tuşu basılı tutularak sürüklenir.

14 Ekranda Yer Alan Görüntünün Paint Programına Aktarılması ve İstenen Kısmın Kesilmesi
Seçme işleminde hata yapılmışsa boş bir alan tıklanıp seçim işlemi tekrarlanır. Ardından üst menüden Kırp düğmesi tıklanarak ekranda yalnızca seçili alanın kalması sağlanır. Son olarak Paint menüsünde yer alan kaydet düğmesi ile resim kaydedilir. Bu işlemi yapabilmenin daha kolay yolu Başlat – Tüm Programlar – Donatılar menüsünde yer alan Ekran Alıntısı aracını kullanmaktır.

15 İNTERNETTE YER ALAN RESMİ KAYDETMEK

16 İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek
İnternette gezinirken herhangi bir web sayfasında yer alan resmi kaydetmek için resim üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan resmi farklı kaydet seçeneğini kullanabilirsiniz. Bazı web sayfaları resimler üzerinde fare ile işlem yapılmasını engellemek için kodlar kullanmış olabilir.

17 İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek
Bu durumda resim üzerinde sağ tuş menüsünü kullanamazsanız bir önceki konuda anlatılan Print Screen yöntemini veya Ekran alıntısı aracını kullanabilirsiniz.

18 RESMİN ÇIKTISINI ALMAK

19 Resmin Çıktısını Almak
Bilgisayarınızda kayıtlı herhangi bir resmin çıktısı almak için resim üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan Yazdır düğmesini kullanabilirsiniz.

20 Resmin Çıktısını Almak
Yazdır düğmesini tıkladığınızda aşağıdaki pencere ile karşılaşırsınız. Resim Yazdır penceresinde üst kısımda yer alan yazıcı, kâğıt boyutu ve kalite açılır menülerini kullanarak gerekli ayarlamaları ve seçimleri yapabilirsiniz.

21 Resmin Çıktısını Almak

22 Resmin Çıktısını Almak
Sağ bölümde ise hazır resim boyutları ile bir kâğıda birden fazla resim sığdırma seçenekleri yer alır. Pencerenin alt kısmından ise kopya sayısını belirleyebilirsiniz.

23 Resmin Çıktısını Almak


"RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları