Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7-Zip arşivinden nasıl dosya çıkarılır?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7-Zip arşivinden nasıl dosya çıkarılır?"— Sunum transkripti:

1 7-Zip arşivinden nasıl dosya çıkarılır?
(Bu versiyon Vista için hazırlanmıştır) 7zip‘in pek çok özelliği üzerine sağ tıklayınca açılacak şekilde düzenlenmiştir ve bu şekilde programın kullanımını oldukça kolaylaştırmaktadır. ZIP/RAR/7z arşivinden çıkarmak istediğiniz dosyayı seçin. A –ZIP/RAR/7z arşiv dosyalarından içindeki bilgileri çıkarmak istediğinizi seçin. Dosyaya sağ tıklayın. Bunun sonucunda bir menü açılacaktır.

2 A – Menü geldiğinde öncelikle “7-zip” üzerine gelin
A – Menü geldiğinde öncelikle “7-zip” üzerine gelin. B – Yan menü açılınca “Buraya Çıkar” seçeneğini seçtiğinizde, çıkarma işleti başlayacak ve başka bir pencere açılarak çıkarma işleminin ilerleme durumu, kalan zamanı gibi bilgileri gösterecektir.

3 Tamamlandığında, Çıkarılımış dosyanız 7-Zip veya RAR dosyanızın bulunduğu dizinle aynı dizinde klasör içinde oluşturulacaktır. A – Dosya çıkarma işlemi tamamlanmıştır. Dosyayı açın ve tadını çıkarın.

4 YÖNTEM #2: 7zip/RAR dosyalarını arşivden çıkarmak için bir diğer yöntem ise üzerine sağ tıklayıp “Arşivi(Dosyayı) Aç.” seçeneğini kullanmaktır. A – Dosyaya sağ tıklayın, menüden 7-Zip seçeneğini seçin B – “Arşivi Aç” seçeneğini seçin

5 Bu 7-Zip Dosya Yöneticisini açacaktır
Bu 7-Zip Dosya Yöneticisini açacaktır. Sonrasında “Çıkar” (extract) butonuna tıklayın. A – “Çıkar” butonuna tıklayın. Bu butona tıklayınca başka bir 7-zip penceresi açılacak ve çıkarılacak dosyayı nereye kaydetmek istediğinizi soracaktır. Kaydedeceğiniz yeri seçin ve “Tamam” seçeneğine tıklayın.

6 A – Dosyayı kaydetmek istediğiniz dizini seçin
B – “Tamam” seçeneğine tıklayın “Tamam” seçeneğine tıkladığınız anda, bir pencere açılarak size dosya çıkarma durumunu ve kalan süreyi gösterecektir. Tamamlandığında, çıkarılmış dosyayı alakalı programla açabilirsiniz.


"7-Zip arşivinden nasıl dosya çıkarılır?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları