-Piyanist- Roman Polanski

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYAN VE SUNAN:LÜTFİYE KÜÇÜK ARTIK
Advertisements

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ KÜLTÜR FAALİYETLERİ MURAT AYDIN ŞUBAT 2008
Sanat ve Sanat Dalları Hazırlayan:İ.Uhut.YILDIZ
DA VINCI ŞİFRESİ.
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
HAYATI & İDEOLOJİSİ & ESERLERİ
Jean-Christophe Grangé ( ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.
Powerpoint Uygulaması
Hazırlayan:TURHAN BAYTAM
Yaşamdan gerçek kesitler
“Bugün batılı ülkeler, tek bir ülkeye, tek bir topluma dönüşme aşamasında. Doğu’da aynı ırktan gelen, aynı dini benimseyen ülkeler ise bölük pörçük, kanlı.
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
HAZIRLAYAN YILMAZ ESMER
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
Herkes Ve Birkaç Kişi.
MÜZİK EBRU FİDAN DRAMA OSMAN DURSUN MODERN DANS DİNÇKAL TUNCA BİLGİSAYAR ŞEBNEM ÖZYURTDAŞ BALE SEÇİL AKBAŞ BEDEN EĞİTİMİ SEDA CENCİ FEN LABORATUVARI GÜLFER.
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
LONDRA.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI
TIME OF MY LIFE Yönetmen: Nic Balthazar Yapımcı: Peter BOUCKAERT(Eyeworks) Yapım Yılı: 2012 Oyuncular: Koen De GRAVES, Ben SEGERS, Lotte PINOY, Felix MAESSCHALCK,
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
9. SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
FARKLILILAR.
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
Binbir Gece Masalları.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
FEDAKARLIK.
1986’da çekilmiş bir fotoğraf..Dalgalar metre uzunluğunda ve dikkatli bakın yaşlı bir adam denizde yatıyor gibi..Kaynak kesin montaj yok..
Oyuncu Kadrosu ZEHRA SADIÇ İLKNUR BİLEN GAMZE KAÇMAZ
Çocuk Gelinler Dosyası
NAMIK KEMAL.
MİLLİ MÜCADELE.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ONUR ÜNLÜ.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
BRANDING - MARKETING - TRADING
İLETİŞİM NEDİR?. İLETİŞİM NEDİR? İLETİŞİM: Duygu,düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı.
MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI
HOŞGELDİNİZ.
Film Gösterim Proğramı (Aralık 2016)
FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ
Savaşın Nedenleri 1870 yılında siyasi birliğini kuran İtalya'nın sömürge yarışında geri kalması Sanayileşmesini tamamlayan İtalya'nın ham madde ve Pazar.
FİLm Gösterİm ProğramI (ŞUBAT 2017)
HAZIRLAYAN:ZEHRA ŞAHİN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ KONU:NOKTALAMA İŞARETLERİ(tırnak işareti,ünlem,kısa çizgi)
T.C İstanbul Üniversitesi TBMYO Radyo Televizyon Teknolojisi Programı
Film Gösterim Proğramı (OCAK 2017)
GENÇLERDE UYUM.
William Wyler Hayatı ve Filmleri
HOŞGELDİNİZ.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
Başlık Düzeni Alt Başlık. Krzysztof Kieślowski 21 Haziran 1941 tarihinde Avrupa’da savaşın en zorlu geçtiği dönemde Varşova’da doğdu. Babası inşaat mühendisi.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.
HALİDE EDİP ADIVAR.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
X- Y –Z GEN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

-Piyanist- Roman Polanski

Roman Polanski Polonyalı bir ailenin çocuğu olarak 18 Ağustos 1933’te Paris’te doğdu. İlk sahneye çıkışı 1954’te Bir Kuşak ile olur. Öğrencilik döneminde ilk filmi Break Up The Party’yi çeker.İlk tanınan filmi 1962’de çektiği “Suda Bıçak” olur. Dünyanın her yerinde çalışıyor. Bilinmesi Gerekenler Polanski, filmlerde uğursuzluklara işaret eden bir dehşet havası yaratır. Filmleri genelde yabancılaşma, soyutlanma ve aldatma üzerine kuruludur. Ve absürt bir dünya görüşü ile bezenmiştir. Örnek olarak “Cul De Sac-Çıkmaz” (gözlerden uzak bir otelde geçen tuhaf olaylar) ve Rosemary’nin Bebeği” (jinekolojik korku hikayesi) verilebilir. Polanski’nin fırtınalı özel hayatı göz önünde bulundurulacak olursa karanlık konulara merak duyması pek şaşırtıcı gelmiyor. Yönetmenin annesi toplama kampında ölmüş, genç Roman sadist Nazilerce hedef tahtası olarak kullanılmış, hamile karısı Sharon Tate ve üç arkadaşı 1969’da Charles Manson kültürünün üyelerince öldürülmüş ve Polanski 1979’da Jackson Nicholson’ın evinde 13 yaşında bir kızla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Yönetmen yasal işlemler başlatılmadan Fransa’ya kaçmış, sürgündeki Polanski filmleri daha hafif bir hal almıştı: Thomas Hardy uyarlaması “Tess” (1980), eğlenceli komedi “Korsanlar” (1986) ve Harrison Ford’lu gerilim “Frantic-Çılgın” (1989).

Film Hakkında Piyanist filmi yönetmenin kendi yaşam öyküsünün aynası niteliğindedir. II. Dünya Savaşı sırasında, Varşova’nın varoş sokaklarında yaşam savaşı veren bir adamın hikayesini konu alan film, 55. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’ne layık görüldü. Drama türünde 2002 yılında çekilmiştir.   Anahtar Kelimeler Sömürgecilik, Irkçılık, Nazizm, Almanya, Üstün Irk

Özet Polanski, II. Dünya Savaşı’na sömürgecilik ve ırkçılık olgusu bağlamında yaklaşmakta Yahudi asıllı Polonyalı besteci Wladyslaw Szpilman’ın başından geçen trajik olaylar anlatılmaktadır. Wladyslaw Szpilman, Polonyalı başarılı bir piyanisttir. 2. Dünya Savaşı’nda Almanların Polonya’yı işgal etmesiyle hayatı kabusa döner. Yahudi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulur ve Varşova’nın varoşlarında yaşamaya başlar. Daha sonra Wilm Hosenfeld isimli bir Alman subayının yardımıyla hayatta kalmayı başarır. Film göstergebilimsel analiz yöntemikullanılarak sömürgecilik ve ırkçılık olgusu bağlamında incelenmiştir. Filmde Almanya’nın Yahudilere uygulamışolduğu baskı ve kurduğu tahakküm gözler önüne serilmiş ve örnekler eşliğinde dönemin sosyo-ekonomik,sosyo-politik ve sosyo- kültürel durumu aktarılmaya çalışılmıştır.

Görülmesi Gerekenler Paranoyak katil Catherine Deneuve’ün 60’lı yılların Londra’sında aklını iyice kaçırdığı bir psikolojik korku filmi olan “Tiksinti” (1965). 1930’lu yılların Los Angeles’ında geçen ve Polanski’nin Hollywood formatında çalışıp yine de kendi imzasını belli edebileceğini kanıtladığı, hırs ve çürümüşlük üzerine kurulu olan “ Chinatown-Çin Mahallesi” (1974).

KAYNAKÇA- wikipedia.org ticaret.edu.tr anadolusanat.org

HAZIRLAYAN   YAĞMUR TANRIVERDİ 2004140007