Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DA VINCI ŞİFRESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DA VINCI ŞİFRESİ."— Sunum transkripti:

1 DA VINCI ŞİFRESİ

2 KİTAP HAKKINDA… Kitabın Orijinal Adı:The Da Vinci Code
Yazarı:Dan Brown Sayfa Sayısı:495 Basımevi:Altın Kitaplar(37.basım) Türkçesi:Petek Demir

3 Harvard Üniversitesi simgebilim profesörü Robert Langdon,Paris’te iş gezi-
sindeyken bir gece yarısı,Louvre’un yaşlı müdürünün müzede ölü bulundu- ğunu haberini alır.Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu cesedin yanına ulaştıklarında Anlaşılmaz bir takım izlerin varlığını tespit ederler. Söz konusu izlerin ne anlama geldiğini araştırırlarken garip bir esrar per- desinin aralandığını ve ipuçlarının onları Da Vinci’nin tablosuna götürdüğü- nü keşfedip şaşkına dönerler.Büyük usta sırrını herkesin görebileceği bir yere,ünlü bir eserin içine gizlemiştir. Langdon bu garip bağıntıyı çözdüğünde kendini tehlikeli bir sırrın içinde bulur.Aydınlatmaya çalıştıkları bu sırrın yüzyıllardır tarihin karanlık satırla- rında gizlendiğinden şüphelenirler.Ancak,Langdon ile Neveu,Londra ve Pa- ris sokaklarında atacakları her adımı önceden bilen zeki ve esrarengiz bir adamla karşı karşıyadırlar.Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse pek çok sır gibi bu da sonsuza dek ortadan kaybolacaktır.

4 BİR BÖLÜMÜ Meşhur müze müdürü Jacques Sauniére,müzedeki Büyük Galeri’
nin kemerli geçidinde sendeledi.Görebildiği en yakın tabloya,bir Caravaggio’ya doğru hamle yaptı.Varakalı çerçeveyi kavrayan Yetmiş yaşındaki adam,sanat şaheserini duvardan çıkıncaya dek Kendine doğru çekti ve Sauniére,tablonun altına sırtüstü yığıldı. Yakınlardaki demir parmaklıklı kapı,tahmin ettiği gibi gürültülü sesler çıkartarak indi ve salonun girişini kapattı.Parke zemin sal- lanmıştı.Uzak bir mesafede alarm zilleri çalmaya başlamıştı. Soluk soluğa kalan müze müdürü,bir süre hareketsiz kalarak nefesini dengelemeye çalıştı.Tablonun altında sürünerek çıktı ve kendine saklanacak uygun bir yer aradı. Tüylerini ürpertecek kadar yakından gelen bir ses duydu.”Kıpırdama”

5 Bazı yazarların kitap hakkında görüşleri
“Dan Brown,ülkedeki birkaç usta yazardan biri.Da Vinci Şifresi üstün bir zeka tarafından kurgulanmış harika bir gerilim romanı.” Nelson DeMille “Entrika ve tehlikenin iç içe geçtiği okuduğum en iyi gerilim romanı.Kelime oyunları,gizemler ve bulmacalarla örülmüş akıllara durgunluk veren bir öykü.” Clive Cussler Dan Brown’u yeni keşfettim.Da Vinci Şifresi düşündürücü olduğu kadar aynı zamanda büyüleyici.Tarih meraklılarına komplo çılgınlarına,bulmaca meraklılarına ve gerilim öykü- sü severlerinin bir solukta okuyacakları olağanüstü bir ro- man.Ben bu romana bayıldım.” Harlan Coben

6 GÖRÜŞLERİM Kitap benim çok hoşuma gitti çünkü macerayı çok
severim.Arada sırada hoşlanmayacağım bölümler çıksada gayet güzeldi…

7 HAZIRLAYAN-SUNAN AYŞENUR TORUN


"DA VINCI ŞİFRESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları