Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuk Gelinler Dosyası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuk Gelinler Dosyası"— Sunum transkripti:

1 Çocuk Gelinler Dosyası
Çocuk Gelin Haberleri

2 Okulda 'Çocuk gelin' olma eğitimi verecekler! Ulusal Haber
4+4+4 eğitim sistemin sonuçları tartışılırken bakanlığın onayladığı yeni öğretmen klavuz kitabıyla skandal bir uygulama başlatılacak. Kitaba göre öğretmenler "11 yaşındaki çocuklara iyi gelin olma eğitimi" verecek. Sosyal Bilgiler dersinde ilk öğretim 5'inci sınıf öğrencilerine, "gelinin kocası için kurban olması gerektiği" anlatılacak. 14 Haziran 2014 Cumartesi 17:31

3 Siirt'te çocuk gelinin şüpheli ölümü
Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve 13'ünde anne olan 14 yaşındaki Kader Erten evinde silahla vurulmuş halde bulundu.

4 Çocuk gelin cinayeti: Gerdekte öldü Çocuk gelin cinayeti:
40 yaşındaki bir adamla evlendirilen 8 yaşındaki çocuk gelin, ilk gecesinde girdiği cinsel ilişki sonrasında hayatını kaybetti. Dünya bu haberi konuşuyor. 8 yaşındaki küçücük kızı 40 yaşındaki adamla evlendirdiler. Küçük kız gerdek gecesi can verdi.  Kuveyt gazetesi El Vatan'ın haberine göre, 'Rawan' adındaki 8 yaşınaki bir kız çocuğu, gerdek gecesi sonrasında cinsel organına meydna gelen kanama sonucu hayatını kaybetti. CİNSEL İLİŞKİ ÖLDÜRDÜ Rawan isimli Yemenli kız, yaşı kendisinden 5 kat büyük olan adamla evlilik gecesinde yaşadığı cinsel ilişki ardından cinsel organının yırtılması sonucunda oluşan kanamadan öldü. Kuveytliler adama ve kızın evlenmesine izin veren ailesine karşı ayaklandılar. Olay Yemen'in Suudi Arabistan'a sınır olan Hardh bölgesinde meydana geldi.

5 Çocuk gelin ilk gecesini anlattı Çocuk gelin ilk gecesini anlattı
Diyarbakır'da 'çocuk gelinler'le ilgili yapılan araştırmada, genç yaşta evlenmiş 300 kadınla yüz yüze görüşüldü..  Türkiye'nin en büyük sosyal yaralarından biri olan ' çocuk gelin ler'in yüzde 72'sinin rızası olmadan evlendirildiği, yüzde 30'undan fazlasının ise eşini daha önce hiç görmemiş olduğu belirtildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce yapılan araştırma ' çocuk gelin ler'le ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

6 Çocuk gelinin sır ölümü!
Pervari’de 13 yaşındaki K.E.’nin ikinci çocuğunu kaybedince bunalıma girerek av tüfeğiyle intihar ettiği iddia edildi.

7 Çocuk Evlilikleri Utandıran Tablo Çocuk Evliliklerinde Utandıran Tablo
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği’nin (ÇİMDER) birlikte düzenlediği panelde ortaya çıkan acı gerçek şöyle: “Çocuk evliliklerinde dünyada 7. sıradayız ve ülkemizde 5,5 milyon çocuk gelin var.” Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne imza koyan Türkiye’de 18 yaş altındaki evlilik oranının yüzde arasında seyrettiği bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği’nin (ÇİMDER) 

8 Konya'da 17 Yaşındaki Çocuk Gelin
İnşaattan Atlayarak İntihar Etti Konya'da 17 Yaşındaki Çocuk Gelin 23 Kasım 2013 Cumartesi 11:24 Konya'nın Ereğli ilçesinde 17 yaşındaki gelin, evinin yanında bulunan inşaattan atlayarak intihar etti. 17 yaşındaki gelinin 5 ay önce evlendiği öğrenildi

9 Bursa’da Çocuk Damat Gelin Haberi
Bursa’da Çocuk Damat Ve Gelin Haberi Ortalığı Ayağa Kaldırdı Bursa’da yaşları küçük kızla çocuğun evlendiği haberleri Aile Bakanlığı ile çocuk polisini harekete geçirdi. Yapılan araştırmada olayın evlilik değil, beşik kertmesi eğlencesi olduğu ortaya çıktı. Roman aileler düğün haberine...

10 5 BİN TL'YE SATILIK Tempo Haber ÇOCUK GELİN!
5 BİN TL'YE SATILIK ÇOCUK GELİN! Şanlıurfa'da 13 yaşında anne olan N.Ç'nin dramı, Çorum'da ailesi tarafından önce 4 inek karşılığı, daha sonra da 10 bin lira başlık parası karşılığı evlendirilen 14 yaşındaki K.A'nın durumu yürekleri burktu Haber Tempo

11 ÇOCUK GELİN SAYISI ÇOCUK DAMAT
ÇOCUK GELİN SAYISI ÇOCUK DAMAT SAYISININ 21 KATI Kız çocukların erkek çocuklarına göre daha önce evlilik hayatına girdiği, çocuk gelinlerin sayısının, çocuk damatların sayısından 21 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

12 Milyonları Üzen Olay Çocuk Gelin Milyonları Üzen Çocuk Gelin Olayı
Van’ın Çatak İlçesi’nden 2,5 yıl önce Siirt’in Pervari İlçesi Yapraktepe Köyü’ne “berdel” usulüyle gelin giden 14 yaşındaki Kader Erten’in silahla öldürülmesi gözleri yine çocuk gelinlere çevirdi.

13 Çocuk gelin ihbar etti imam şok oldu!
Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde yaşayan 16 yaşındaki R.D., 12 bin lira karşılığında M.E.D. (17) ile dini nikâhla zorla evlendirildiği iddiasıyla kaymakamlığa başvururak şikâyetçi oldu.

14 Türkiye'de her üç gelinden biri çocuk
Dünyada üç saniyede bir 18 yaş altı evlilik yapılıyor. Üç kadından birinin çocuk evliliği yaptığı Türkiye ise bu oranla Avrupa sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.

15 Çocuk Geline Şiddet Daha 16 yaşında evlendirilen 'çocuk gelin', 18 yaşında geldiğinde buz gibi havada bebeğini ölü olarak kucağına alan, yaşadığı şiddete ve yaşam şartlarına dayanamayan, tuvalete bağlanmış ve akli dengesini kaybetmiş bir şekilde bulunan Melek Karaaslan hayatını kaybetti. Hasteneye getirildiğinde 30 kilogram olan Melek için ağrı Valiliği Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi. Ağrı Devlet Hastanesi’nden Ankara ’ya ambulans uçakla sevk edilen Melek, yoğun bakımda bir haftadır verdiği yaşam savaşını kaybetti.

16 Çocuk gelin Ayten anlattı
Türkiye çocuk gelinleri konuşuyor. Ege Bölgesi'ndeki ilin tek köyünde dahi 30 'satılık gelin'in olduğu öne sürülüyor...

17


"Çocuk Gelinler Dosyası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları