Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ONUR ÜNLÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ONUR ÜNLÜ."— Sunum transkripti:

1 ONUR ÜNLÜ

2 ONUR ÜNLÜ (Şair, yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, müzisyen)
1973 yılı, Kocaeli doğumludur. yılları arasında Ah Muhsin Ünlü mahlasıyla birçok şiir yazmıştır. Yazdığı şiirleri ‘’Gidiyorum Bu’’ adlı kitapta toplamıştır. 2006 yılında ilk sinema deneyimi olan ‘’Polis’’ adlı ilk sinema filminin yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenmiştir, bu film batmıştır.

3 ONUR ÜNLÜ Ardından bazı dizi ve filmlerde senaristlik ve yönetmenlik yapmış, ilk filminin neredeyse aynı oyuncu kadrosuyla ‘’Güneşin Oğlu’’ adlı filmi çekmiş, absürd dünyaya ilk adımını atmıştır. Bu filmin çekimleri 14 günde tamamlanmıştır. 2009 yılında çekiği ‘’Beş Şehir’’ filminde; şiirlerinde yarattığı farklı karakterlerin yaşamlarını ve ölümlerini incelemiş, senaryo ve konu bazında bir çok ödül kazanmıştır. Sosyal medyada fenomen haline dönüşen dizi olan ‘’Leyla ile Mecnun’’un genel yönetmenliğini ve yönetmenliğini yapmıştır.

4 ONUR ÜNLÜ Fakat bu dizi; tüm ekibin Gezi Parkı Sürecine destek vermesi ile yayından kaldırılmıştır. Muhalif tavrı ile bilinen Ünlü; aynı ekiple yaptıkları yeni bir iş olan ‘’Ben de Özledim’’ dizisinde yönetmenlik yapmış ve kendi karakterini oynamıştır. Bu iş de bitince; Sırrı Süreyya Önder ile birlikte yazdıkları ‘’İtirazım Var’’ filmini çekmiş, bir imamın değişik hayatını anlatmıştır. Bu filmle de Altın Portakal Festivali’nde ‘’En İyi Yönetmen’’ ve ‘’En İyi Senaryo’’ ödüllerini toplamıştır.

5 ONUR ÜNLÜ ‘’İtirazım Var’’ filminin bir sahnesinde; tüm gezi şehitlerinin ismini göstermiş ve beğeni kazanmıştır. İlk defa kendi prodüksiyon şirketi olan ‘’ Eflatun Film’’i finansal nedenlerden dolayı bırakmış, Ay Yapım ile anlaşıp ‘’Beş Kardeş’’ dizisini çekmiştir. Reyting sistemine kurban giden bu dizi içinde, mevcut siyasi idareye yapılan göndermeler dikkat çekmiştir. Yakın zaman içerisinde ‘’Kırık Kalpler Bankası’’ filminin çekimlerini tamamlamış, Türkan Şoray’ın son yönettiği film olan ‘’Uzaklarda Arama’’nın senaryosunu yazmıştır.

6 ONUR ÜNLÜ Dizilerinden birini çekerken kanser hastalığına yakalanan Ünlü; kemoterapi tedavileri esnasında 3 film senaryosu yazdığını söylemiştir. Hemen hemen her şeyi mizahla anlatan Ünlü, kendiyle de dalga geçmektedir. Olağanüstü güçlere sahip sıradan insanların hikâyesinin anlatıldığı ‘’Sen Aydınlatırsın Geceyi’’ filminde ölemeyen adamın dramını, Beş Şehir filminde de herkese akıl veren bir kediyi işlemesi; kafasının ne kadar absürt çalıştığının bir göstergesidir. Çay içmeyi çok sevdiğini hep söylemiş ve neredeyse her projesinde bunu işlemiştir.

7 ONUR ÜNLÜ Kariyerinde genellikle kafasındakileri çekim açıları veya kurgu ile değil, yazdıkları ile vermeyi tercih etmiştir Dizilerinin ve filmlerinin iş yapmadığını her ortamda söylemiş; ‘’Beş Şehir’’ filminin bir sahnesinde kendine küfür ettirmiş ve dalga geçtirmiştir. Sinema filmlerinden arta kalan zamanlarda dizi çeken Ünlü, aynı zamanda Leyla ile Mecnun oyuncuları ile kurduğu müzik oluşumu ‘’Leyla the Band’’de bateri ve perküsyon çalmaktadır. Son çektiği film olan ‘’Kırık Kalpler Bankası’’ için ‘’Futbol, eroin ve Allah’tan oluşan bir film, sektöre bu filmi çekmek için girdim. Şimdiye nasip oldu!’’ demiştir.

8

9 ONUR ÜNLÜ

10 ONUR ÜNLÜ

11 ONUR ÜNLÜ

12 ONUR ÜNLÜ


"ONUR ÜNLÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları