Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi."— Sunum transkripti:

1 8.01.1942

2 1942 YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi İsabel Hawking ise otuzlu yıllarda kominist bir partinin üyesisiydi. Hamile olduğunu öğrenen İsabel çoçuğunu Londra’da dünyaya getirmenin iç savaştan dolayı emniyetli olmadığını düşünüyordu. Bu nedenle Hawking ailesi Oxford’a taşınma kararı aldı

3 1942 YILI OXFORD İsabel ve Frank Hawking çiftinin oğlu olarak 8 Ocak 1942 yılında dünyaya gözlerini açtı

4 1942 YILI LONDRA Stephen 2 aylıkken annesi onu geri Londra’ya, savaş saldırılarının içine götürdü. Stephen iki yaşındayken komşularının evine bir roket isabet etti. Hawking ailesinin evide zarar gördü.Neyseki o zaman Hawkingler evde değildi.

5 1946 YILI LONDRA Stephen Hawking küçük bir çoçukken kız kardeşi Mary ile

6 1950 YILI ALBANS 8 yaşına geldiğinde Kuzey Londra’dan 20 mil uzaktaki Albans’a taşındılar 11 yaşına geldiğinde Albans o Kuluna kayıt yaptı.

7 Okul sıralarında sağlıklı, enerjik,başarılı bir öğrenci idi. Okulda ise sınıfın eğlendirdiği, kızdığı, ara sıra zorbalık ettiği,bazılılarının gizlice saygı duyduğu,çoğunun uzak durduğu öğrenciydi. Stephen ilgi alanları aynı olan küçük bir grubun üyesiydi. Hepsi birlikte 3/A sınıfının en parlaklarının çekirdeğini oluşturuyordu. Bu grup birbirlerinin evinde toplanıp yalnızca klasik müzik dinleyip eresi günün ödevlerini yapıyorlardı.

8 Bir başka hobileri ise kart oyunları icat edip oynamaktı. Kartları arkadaşları hazırlarken ortaya çıkmakta olan embiryonik(gelişmemiş) bilim adamı ve mantıkçı Hawking kuralları geliştirirdi.Stephen ve arkadaşları kart oyunlarından çabuk sıkıldılar ve maket uçak ve elektronik aletler yapmaya başladılar. Hawking hiçbir zaman ellerini beyni kadar iyi kullanamadı.

9 1954 YILI ALBANS ALBANSTAKİ EVLERİN ÖNÜNDE

10 12 yaşında ilerde bilim adamı olacağına dair arkadaşları ile iddiaya bile girdi 13 yaşında kendine bir kahraman belirledi. İleri sürdüğü fikirlere tepki toplayan ve Cambridge’deki hocalık görevi elinden alınan ünlü filozof Bertrand Russell.

11 Albans ‘tan mezun olduktan sonra babasının eski okulu olan Oxford kolejine devam etti Oxford’a girmek


"YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları