Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

William Wyler Hayatı ve Filmleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "William Wyler Hayatı ve Filmleri"— Sunum transkripti:

1 William Wyler Hayatı ve Filmleri

2 William Wyler Hayatı William Wyler (d. 1 Temmuz 1902 – ö. 27 Temmuz 1981) Oscar ödüllü film yönetmeni. Oldukça üretken olan Wyler aynı zamanda mükemmeliyetçiliği ile tanınırdı. Filmlerinde her sahneyi onlarca defa çekmesi ve tam bir yer, hikâye, ekip kontrolü istemesiyle bilinirdi. Bu mükemmeliyetçiliği onun hem halk hem de eleştirmenler tarafından çok başarılı kabul edilmesiyle ödüllendirildi.

3

4 Hayatımızın En Güzel Yılları, (Özgün adı The Best Years of Our Lives) 1946 ABD yapımı dramatik filmdir. Film yedi  kazanmıştır. Bunlar  Akademi Ödülü En İyi Film, En İyi Erkek oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarındaki ödüllerdir.

5 "Hayatımızın En Güzel Yılları", 1989 yılında  Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi  tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Fiİm Arşivin de muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

6

7 Mrs. Miniver 1942 yapımı Akademi Ödüllü film
Mrs. Miniver 1942 yapımı Akademi Ödüllü film. William Wyler yönetmiştir ve başrolünde Greer Garson vardır.  Jan Struther'ın romanından uyarlanmıştır. Yapımcılığını MGM üstlenmiştir.  Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı tüm zamanların en ilham verici filmleri listesinde 40. sıradadır.

8 Film En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanmıştır
Film En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. Ayrıca bu film ile Greer Garson En İyi Kadın Oyuncu, Teresa Wright En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarlarını kazanmışlardır. Film En İyi Yönetmen (William Wyler), En İyi Sinematografi (Joseph Ruttenberg) ve En İyi Uyarlama Senaryo (George Froeschel, James Hilton, Claudine West, Arthur Wimperis) dallarında da ödül almış, toplam 6 Oscar kazanmıştır.

9 Ayrıca Henry Travers En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Dame May Whitty En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Walter Pidgeon En İyi Erkek Oyuncu dallarında Oscar'a aday gösterilmişler ancak ödülü kazanamamışlardır.

10

11 Ben-Hur, 1959 tarihli sinema filmi
Ben-Hur, 1959 tarihli sinema filmi. Yönetmeni William Wyler olan film, bugün Lewis Wallace'nin romanı Ben-Hur: A Tale of the Christ`in en ünlü sinema uyarlamasıdır. Başrollerde, Judah Ben-Hur rolüyle Charlton Heston ve Messala rolüyle Stephen Boydvardır.

12 Filmin galası New York City'de, 18 Kasım 1959 tarihinde Loews Theater'da yapılmıştır.
Film sürpriz bir şekilde 11 Akademi Ödülü kazanmıştır; 2011 yılı itibariyle bu sayıyı sadece 1997'de Titanic ve 2003'te The Return of the King filmleri yenileyebilmiştir

13 Filmin en çok tepki çeken yanı da tarihi bir film olmasına karşın bir karede kırmızı bir arabanın gözükmesidir. Film MGM65mm ismi verilen bir camera ile 2.76:1 sinemaskop formatında çekilmiştir

14 Filmin uyarlandığı romanın yazarı Lewis Wallace ABD İç Savaşı'nda Kuzey Orduları generaliydi ve II. Abdülhamid zamanında, yılında ABD'nin İstanbul'daki Osmanlı İmparatorluğu elçiliğine getirilmişti (“Memaliki Müctemial Amerikan Devleti Sefiri Kebiri”).

15 Ben-Hur, 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

16 Kaynakça https://tr.wikipedia.org/wiki/William_Wyler
%C4%B1z%C4%B1n_En_G%C3%BCzel_Y%C 4%B1llar%C4%B1 Hur_(film,_1959)


"William Wyler Hayatı ve Filmleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları