Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ"— Sunum transkripti:

1

2 FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ
Fight Club çoğu insanın bilmediği bir roman uyarlamasıdır. Kitabın yazarı Chuck Palahuik tarafından 1996 yılında yazılmıştır. Kitapta, insomnia hastalığı olan ana karakterin başından geçenler anlatılır. Insomnia hastalığı bir uyku sorunudur. Uykuya dalamama ya da gece boyunca sürekli uyuyamama sorunlarını barındırır. Kitabın ana kahramanı, kendi hastalığına katıldığı bir destek grubu sayesinde teşhis koyar. Daha sonra Tyler Durden adında bir adamla tanışır ve beraber bir dövüş kulübü açarlar. Kitap 1999 yılında yönetmen David Fincher tarafından çekilip ; başrol oyuncuları Brad Pitt ve Edward Norton kadrosuyla aynı adla filme uyarlanmıştır.

3 FİLMİN YÖNETMENİ DAVİD FİNCHER VE SİNEMASI
David Fincher Yedi, Dövüş Kulübü, Panik Odası, Zodiac ve Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi gibi filmlerle tanınır. Şu anda 54 yaşında olan yönetmen kariyerine ilk olarak müzik video klipleri çekerek başlamıştır. Doksanlı yılların başında Kara Film türünü içerik olarak yeniden inşa ederken, kırklı yılların Alman dışavurumculuğunu filmlerine yansıttı. En önemli filmleri seri katiller ,paranoyaklar, mazoist eğilimli karakterlerden oluşur. Filmlerinde (özellikle Fight Club) sürpriz son vermekten hoşlanır. Bu filminde de yarattığı karanlık atmosfer bir kez daha öyküsünün en önemli parçası olur.

4 Sinema felsefesini belli ettiği önemli cümleleri vardır;
-Bazı insanlar yaşamda her şeyin yolunda gittiğini görmek için sinemaya gider. Benim bu tür sinemayla işim olmaz. -Bir sinema salonundaki insanların ne hissettiklerinden her zaman sorumluyumdur. Onların kendilerini huzursuz hissetmelerini isterim.

5 FİLMİN KONUSU Fight Club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack'in ve Marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yalnız insanların bir tepkisi. Jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack'in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack Tyler'ın yanına taşınır. Tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir.

6 FİLMİN OYUNCULARI EDWARD NORTON BRAD PITT HELENA BONHAM CARTER

7 FİLMİN BİLİNMEYEN DETAYLARI
Yönetmen David Fincher röportajında filmin her sahnesinde görünen en az 1 tane Starbucks bardağı olduğunu belirtmiş.

8 Tyler Durden bir karakter olarak karşımıza
çıkmadan önce ekranda 4 kez görülüyor.

9 IMDB’ye göre Brad Pitt film için dişlerini traşlatmış.

10 Çekimlerden önce, Brad Pitt ve Edward Norton boks ve sabun yapma dersleri almışlar.

11 Boyu 157 cm olan Helena Bonham Carter,
178 cm olan Brad Pitt ve 180 cm olan Edward Norton'a yaklaşabilmek için devasa platformları olan topuklu ayakkabılar giymiş.

12 Helena Bohnam Carter makyajını yapan kişiye sol eliyle çalışması için ısrar etmiş.
Çünkü Marla karakterinin bu tür şeyleri önemsemediğini düşünmüş.

13 Bir Fight Clup üyesinin rahibi ıslattığı sahnede kameranın birazcık sallanmasının sebebi
kameramanın kendini tutamayıp gülmesiymiş.

14 Anlatıcı Tyler Durden'e ilk yumruk attığı sahnede yumruğun fake olması gerekiyordu.
Ama son anda yönetmen,Norton'a Pitt'in yüzüne gerçekten vurmasını söyledi. Brad Pitt'in tepkileri gerçek ve Norton'un güldüğünü de görebilirsiniz.

15 FİLMİN BAŞARISI Dövüş Kulübü ABD'de  $, uluslararası olarak $ hasılat ile toplam kazancı $'a ulaşmıştır. Film ABD'de gösterime girdiği hafta $ gelir elde etmiştir. 2000 yılında film, en iyi ses efektleri dalında Akademi Ödüllerine aday oldu ve 2001 yılının kasım ayında en iyi film müziği dalında Brit ödülünü almıştır. Filmin elde ettiği büyük başarı üzerine bilgisayar oyunu da çıkarılmış ancak kitabın ve filmin hayranları tarafından ticari amaçlı olmakla suçlanmıştı.

16 HAZIRLAYANLAR ŞEBNEM SEYİS NİSANUR ÇETİNKAYA


"FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları