Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI"— Sunum transkripti:

1 MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI
/ / 13:30 Hayat Güzeldir ( La vita e balla) Yönetmen: Roberto Benigni ; Hikaye ve senaryo: Vincenzo Cerami , Roberto Benigni ; yapımcı Elda Ferri , Gianluigi Brasch İtalya'sında Guido adındaki tasasız, kaygısız bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki güzel kadına kur yapıp onunla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalya'yı Alman güçleri istila edene kadar birlikte mutluluk içinde yaşarlar... İkinci Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri olan Hayat Güzeldir, tüm olumsuzluklara rağmen her daim bir umut ışığı olduğunu adında olduğu gibi, içeriğinde de barındırıyor.

2 Yapımcı: Necati Akpınar,
/ / 13:30 Bana Masal Anlatma Yönetmen ve Senaryo: Burak Aksak ; Yapımcı: Necati Akpınar, BKM Suriçi semtinde yaşayan ve hayatını dolmuş şoförlüğü yaparak kazanan iyi kalpli ve çekingen Rıza, mahallesinin gözbebeği olan genç bir delikanlıdır. Fakat doğru bildiği her şeyi Ayperi ile tanışınca yeniden gözden geçirecektir! Zira Ayperi el attığı her şeyi güzelleştiren masal kahramanı tadında bir kızdır. Biri kahraman olmak isterken, diğeri kahramanının peşindedir.

3 17.05.2017/18.05.2017 / 13:30 Can Dostum (Intouchables)
Yönetmen ve Yapımcı: Eric Toledano, Olivier Nakache Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar. Fransa'da geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren film, hayatta bir noktadan sonra kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım.

4 24.05.2017 / 25.05.2017 / 13:30 Woman in gold (Altınlı kadın)
Yönetmen: Simon Curtis Senaryo: Alexi Kaye Campbell Film, Avusturyalı simgeci ressam Gustav Klimt'in ( ), "Portrait of Adele Bloch-Bauer I" adını vereceği, tuval üzerine altın ve gümüş kullandığı yağlıboya tablosunu yaparken, modelinin huzursuzluğunu fark ettiği sahneyle açılır. Üstadın modeli olan Adele Bloch-Bauer (1881–1925), güzel ve sezgileri güçlü bir kadındır. Yaklaşan tehlikeyi ve ailesinin parçalanmasını sanki görmüştür. Nitekim, Adele yaşamasa da, Hitler'in Almanya'nın bir parçası haline getirdiği Avusturya'da, her Yahudi ailesi gibi onunki de ezaya uğrar, dağılır, tüm sanat eserlerine ve değerli eşyalarına el konulur, adeta yağmalanır... Anımsayınız, geçen yıl seyrettiğimiz George Clooney filmi "Hazine Avcıları (The Monuments Men)"nda , savaşın bitmesine yakın, Nazilerin kaçırdığı sanat eserlerinin peşine düşen bir grup uzmanın iz sürerek, zorlu biçimde de olsa önemli bir bölümünü nasıl kurtardıklarının öyküsünü anlatıyor.


"MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları