MEDYA SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜK HATA!

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

Doküman Kodu : OEK Revizyon No : 04 Yayın Tarihi : TEM OFSET ORGANİZASYON ŞEMASI YÖNETİM KURULU GENEL MÜDÜR SATIŞ MÜDÜRÜ ÜRETİM MÜDÜRÜ FİNANSMAN.
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Reklam Fotoğrafçılığı
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Çalışanları -.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
KEMER HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ. OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1992 yılında Kemer Lisesi bahçesindeki tek katlı binada eğitim öğretime başlamıştır.
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
REKLAMCILIK Hafta 5.
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 1. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Fakültemiz 13 Kasım 2009 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15546 sayılı.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
H.Ü. Meslek Yüksek Okulu tarihinde H.Ü. Meslek Yüksek Okulu’nda görevime başladım. Bu tarihten itibaren listelenen işler sırasıyla yapılmıştır.
Akademik Personel Sayıları 2. Akademik Personel Durumu 2.STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi eğitim-öğretim yılında açılan Bilgisayar.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Ücret Sistemleri ve Verimlilik Dersi Dönem İçi Çalışması
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Doğru Tercih Nasıl Yapılır?
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
Yapım Aşamaları (Production Steps)
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL 1 PROFESÖR 7 YARDIMCI DOÇENT 16 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ (ÖYP) 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, (1 50 d) (1 DOÇENT,
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
Sağlık Fiziği Anabilim Dalı. Program Adı: Sağlık Fiziği Programın bağlı olduğu Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlı olduğu Anabilim Dalı: 2012 den.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
TELEVİZYON OFİS BİNASI
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y
T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ SİLOPİ MESLEK YÜKSEKOKULU
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü
Geleceği İnşa Et….
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

MEDYA SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜK HATA! İŞVERENLERİN GENÇLERE İŞ SAHASI YARATMAMASI

MEDYA SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜK HATA İşverenlerin gençlere iş sahası yaratmaması BU ARAŞTIRMA,TELEVİZYON KANALLARI ELE ALINARAK YAPILMIŞTIR.

TELEVİZYON KANALLARI ELE ALINDIĞINDA ; ÇALIŞAN GENÇ NÜFUSUN YETERSİZ KALDIĞI BARİZ BİR ŞEKİLDE ORTADA.YENİ MEZUN YA DA HENÜZ OKUMAKTA OLAN GENÇLER KENDİLERİNİ İŞ SAHASINA ATMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR. ÜNİVERSİTEDE MEDYA ALANI OKUYAN ÖĞRENCİLER STAJ YERİ BULMAKTA BİLE ZORLANIRKEN,MEZUN OLANLARIN İŞ BULAMAMASINA ŞAŞIRMAMAK GEREK.

Televizyon kanalı personel yapısı Her gün izlediğimiz televizyon kanallarının personel yapısına bakacak olursak ;

Televizyon kanalı personel yapısı 1. YAPIM YÖNETİM EKİBi - Program Yapımcısı - Program Yönetmeni - Yönetmen Yardımcısı - Yapım Sorumlusu Yardımcısı - Prodüksiyon Amiri - Stüdyo Şefi - Dekoratör - Kostümcü - Makyöz - Kuaför - Stüdyo Amiri

2.teknik personel - Teknik Yönetmen - Ölçü Bakım Elemanı - Kameraman - Sesçi - Işıkçı - Grafiker - Kurgucu - Resim Seçici - VTR Operatörü - KJ Operatörü - Prompter Operatörü - Kamera Kontrolcü - Yayın Yönetmeni - Ana Kumanda Sorumlusu

3. idari personel -Genel Müdür - Yönetim Kurulu - Programlar Müdürü - Dış Yapımlar Müdürü - Muhasebe Müdürü - Reklam Müdürü - Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü - Bina Sorumlusu - Satın Alma Müdürü

Rtük’ün açıklamalarına dayanarak ; Günümüzde Türkiye'de karasal yayın yapan 247 televizyon ve 1057 radyo, uydu üzerinden yayın yapan 205 televizyon ve 63 radyo, kablo üzerinden yayın yapan 101 televizyon olmak üzere toplam 553 televizyon ve 1120 radyonun bulunduğu belirtilmiştir.

2005’te yapılan sayımlara göre Dtvh (doğan tv holding) bünyesinde çalışan sayısı 6175 olarak açıklanmıştır. Bu bilgileri ele alarak yola çıkarsak ; türkiye’de yayın yapmakta olan 247 televizyon kanalının içinde bulundurduğu personel sayısı totalde neredeyse milyona yakın. buna rağmen iş bulmakta hala zorlanıyoruz.

Türkiye'de 2017 yılı itibariyle 183 üniversite vardır Türkiye'de 2017 yılı itibariyle 183 üniversite vardır. Bunlardan 118'i devlet üniversitesi, 65'ü vakıf üniversitesidir. Devlet üniversitesi, yönetim olarak herhangi bir vakıf veya özel kurumla bağlantısı bulunmayan, bütçesi devlet tarafından karşılanan üniversite tipidir. 2008 yılında alınan yeni üniversitelerin kurulması kanunuyla Türkiye'nin her ilinde en az bir devlet üniversitesi bulunmaktadır. Her yıl bu üniversitelerin medya, iletişim, radyo-tv, rtvs gibi bölümlerden 10000’e yakın mezun verdiğini düşünürsek iş bulamama nedenlerimizden birini açığa kavuşturmuş oluruz.

İş imkanı neden bulamıyoruz? Her alanda olduğu gibi medya sektöründe de, okumayıp ‘alaylı’ olarak yetişen insan sayısının çok fazla olması, Farklı bölümlerden mezun olan insanların bölümlerinden memnun kalmayıp, medya sektörünün cazibesine inanarak bu alana yönelmesi, ‘torpil’ sayesinde bir yere gelen insanların medya sektöründe fazlaca bulunması, Bölümün her yıl çok fazla mezun vermesi, İş imkanını kısıtlayan en önemli nedenlerdir.

Peki ne yapılabilir ? Medya sektörünün kalbi olan televizyon kanallarının genel problemi olan işe alımların artılırması Stajyer alımlarının artırılması Emekli yaşını doldurmuş insanların çalışmayı bırakması Üniversitelerde açılan medya vb. bölümlerin aza indirgenmesi Gençlere teşvik eğitimlerinin verilmesi Her televizyon kanalının yeni mezun (örn : 100 kişi) şirketine alması zorunluluğu

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ :BAHAR SÖZ hazırlayanlar 2070150005 şebnem seyis 2070150056 Büşra mertyürek 2070150057 onur can subaşı 2070150058 ipek kam KALİTE YÖNETİMİ DERSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ :BAHAR SÖZ