Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Prof. Dr. Coşkun POLAT Bölüm Başkanı

2 ÇAKÜ

3 ÇAKÜ Çankırı Karatekin Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. 

4 ÇAKÜ - FAKÜLTELER

5 ÇAKÜ - FAKÜLTELER Orman Fakültesi (2 Bölüm)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (8 Bölüm) Edebiyat Fakültesi (11 Bölüm) Güzel Sanatlar Fakültesi (8 Bölüm) Fen Fakültesi (6 Bölüm) Mühendislik Fakültesi (7 Bölüm) Sağlık Bilimleri Fakültesi (7 Bölüm)

6 ÇAKÜ - MYO ÇAKÜ Meslek Yüksekokulu (16 Program)
Eldivan Sağlık Hizmetleri MYO (4 Program) Kızılırmak MYO (4 Program) Yapraklı MYO (4 Program) Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu (2 Program) Çerkeş MYO (2 Program)

7 ÇAKÜ – ENSTİTÜLER – Uygulama ve Araştırma Merkezleri
Sosyal Bilimler Enstitüsü (19 ABD) Fen Bilimleri Enstitüsü (8 ABD) Güzel Sanatlar Enstitüsü (4 ASD) Türkiyat Enstitüsü 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi Rektörlüğe bağlı 16 Bölüm ve Merkez

8 ÇAKÜ - Tanıtım Ayrıntılı bilgi için Bkz. (6 Haziran 2017 tarihinde erişildi)

9 ÇAKÜ – EDEBİYAT FAKÜLTESİ

10 ÇAKÜ – EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Fen Edebiyat Fakültesi adıyla 29 Mayıs 2007 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanunla, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. YÖK tarafından, 12 bölümün ve bu bölümlere bağlı anabilim dallarının açılmasına izin verilmiştir.

11 ÇAKÜ – EDEBİYAT FAKÜLTESİ
30 Haziran 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren 2010/525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Fen-Edebiyat Fakültesinin adının Edebiyat Fakültesi olarak değiştirilmesi ve adı geçen Rektörlüğe bağlı olarak Fen Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 11/5/2010 tarihli ve 7927 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/6/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.

12 ÇAKÜ – EDEBİYAT FAKÜLTESİ

13 ÇAKÜ - BBY

14 ÇAKÜ - BBY 2010 yılının Temmuz ayında Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve bünyesinde Kütüphanecilik, Bilgi Yönetimi ve Teknolojisi ile Arşivcilik Anabilim Dallarıyla birinci ve ikinci öğretim programlarının kurulması YÖK Yürütme Kurulu tarafından uygun bulunmuştur.

15 ÇAKÜ - BBY 2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı olmuştur.
Bu yıl 40 birinci ve 40 da ikinci öğretim kontenjanı ile toplamda 80 öğrenci eğitime başlamıştır. , eğitim-öğretim döneminde de 40+40, 80 öğrenci alınmıştır. eğitim öğretim yılında kontenjan 50+50’ye yükseltilmiştir. Her yıl, iki öğretim türüne ortalama 8 öğrenci dikey geçiş ile gelmektedir. İlk mezunlarını eğitim-öğretim döneminde vermiştir. Birinci öğretimde 179, ikinci öğretimde 172, toplamda 351 öğrenci ile eğitim-öğretimi sürdürmektedir.

16 ÇAKÜ - BBY eğitim-öğretim yılı Güz döneminde 12 yeni öğrenci ile yüksek lisans programına başlamıştır. Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı’ndan 14 öğrenci yatay geçiş ile BBY Anabilim Dalı’na gelmişlerdir Bahar yarıyılında da 7 öğrenci alınmıştır.

17 ÇAKÜ - BBY 2017 Nisan Ayında Doktora Programı için başvuru yapılmıştır. Eğitim-Öğretim yılı başında müfredat, öğretim üyesi potansiyeli de düşünülerek baştan sona güncellenmiştir. Öğretim üyesi başına haftada ortalama 36 saat ders yükü düşmektedir.

18 ÇAKÜ - BBY 2 Profesör 1 Doçent 4 Yardımcı Doçent 2 Araştırma Görevlisi
3 ÖYP Araştırma Görevlisi

19 ÇAKÜ - BBY ERASMUS programı kapsamında 2 öğrenci Polonya’ya gitmiştir.
4 öğrenci yaz döneminde ERASMUS kapsamında yurt dışında staj yapacaklardır. Farabi değişim Programı kapsamında 1 öğrenci Hacettepe Üniversitesi’ne gelecektir.

20 ÇAKÜ - BBY GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ ZAYIF YÖNLERİMİZ
Tecrübeli bir öğretim elemanı kadrosu Yeni ve küçük bir üniversite Ankara’ya yakınlık ZAYIF YÖNLERİMİZ

21 ÇAKÜ - BBY İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI Öğretim elemanı değişimi
Karşılıklı Ders Verme Ortaklaşa Bilimsel/Kültürel Etkinlikler Kaynak Paylaşımı (Kütüphane, Arşiv) Öğrenci Değişimi Staj


"ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları