Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: 02.08.2018 Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: 02.08.2018 Hazırlayan: Havacılık Yönetimi."— Sunum transkripti:

1 ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanlığı

2 BÖLÜMÜN AMACI Havacılık Yönetimi Lisans Programının amacı, tüm havacılık faaliyet alanlarında (havayolu, havaalanı, yer hizmetleri, kargo, ikram, vb.) faaliyet gösteren havacılık işletmelerinin pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite, emniyet yönetimi gibi işlevsel alt bölümlerinde çalışabilecek nitelikte insan kaynağı yetiştirmektir. Ayrıca adı geçen bölümlerde halen çalışmakta olan personelin etkinlik ve verimliliklerini artıracak şekilde donatılmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

3 BÖLÜMÜN AMACI Havacılık sisteminin yapısını ve diğer sektörler ile ilişkilerini analiz edebilen, Havacılık sektörü ile ilgili ulusal/uluslararası düzenlemelere ve uygulamalara hakim, Yönetici pozisyonunun gerektirdiği yönetim/işletme bilgisinin yanı sıra havacılık altyapısı ile tam donanımlı,

4 BÖLÜMÜN AMACI Liderlik, yaratıcılık, iletişim, grup çalışması ve problem çözme becerileri gelişmiş, İlgili sektör kuruluşları ile öğrenimi esnasında sürekli etkileşim halinde bulunarak, iş dünyasını yakından tanıma olanağına sahip, Bilgi teknolojilerini en iyi düzeyde kullanabilen öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

5 BÖLÜME GİRİŞ KOŞULLARI
TM PUAN TÜRÜNDE ÖSYM’ NİN DÜZENLEDİĞİ SINAVDAN YETERLİ PUAN VE SIRALAMADA YER ALMAK 2017 YILINA AİT EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

6 EĞİTİM YÖNTEMİ Havacılık Yönetimi eğitimi, bir yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl sürmektedir. Eğitim programında; birinci sınıfta temel kavramlara dayalı genel işletmecilik dersleri, ikinci sınıfta uygulamalı havacılık (sertifika) dersleri, üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise fonksiyonel işletme ve havacılık uzmanlık dersleri yer almaktadır. 

7 EĞİTİM YÖNTEMİ İkinci sınıftan itibaren derslerin yaklaşık 1/3'ü İngilizce yürütülmektedir. Öğrencilerin, eğitim süresinde okul ile işbirliği içerisinde olan havacılık işletmelerinde en az 40 iş günü staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. 

8 EĞİTİM OLANAKLARI Erasmus Programı Erasmus Staj Programı

9 MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI
Bölümden mezun olanlar; havayolu, havaalanı, yer hizmetleri vb. işletmelerin yönetim, ticaret, pazarlama, muhasebe, finansman, kalite ve operasyon gibi departmanlarda,

10 MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI
maliyet kontrolörü, dispeçer ve loadmaster vb. olarak çalışabilmektedirler. Mezunlarımız ayrıca DHMİ ve SHGM’de havacılık uzmanı ve memurluğu yapabilmektedirler.

11 BÖLÜME ÖZGÜ BİLGİLER Bölümümüz 1986 Yılında Eskişehir Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup, ilk olarak 1987 yılında öğrenci almıştır. Alanında öncü olan Havacılık Yönetimi bölümü şimdiye kadar havacılık sektörüne pek çok kalifiye personel kazandırmıştır. Bölümümüzde öğrencilerimiz, Dünyanın ilk ve tek üniversite havaalanına sahip olan Üniversitemiz havaalanında uluslararası uçuşlara açık havaalanını yakından görme ve uygulama dersleri alma imkanına sahiptirler.


"ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: 02.08.2018 Hazırlayan: Havacılık Yönetimi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları