Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU"— Sunum transkripti:

1 TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Ekim, 2017

2 GENEL BİLGİ Meslek Yüksek Okulumuz 1986 tarihinde kurulmuştur.
Bünyesinde 47 kişi akademik personel bulundurmaktadır.   Bünyesinde 22 kişi idari personel bulundurmaktadır. Meslek Yüksek Okulumuzdaki öğrenci sayısı 3747 dir.  Meslek Yüksek Okulumuzda modern eğitimin tüm imkanları kullanarak,  öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Mezunlarımız gerek kamu ve özel sektörde nitelikli meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

3 MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
Sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinin uluslararası rekabet güçlerini artıracak, 5. seviyede nitelikli meslek elemanı yetiştirmek. VİZYONUMUZ * Mesleki Teknik Eğitimde küresel eğilimleri de göz önüne alarak toplumun ve iş dünyasının ihtiyaç, istek ve beklentilerini sürekli karşılayacak şekilde kurumu geliştirmek. * Hayat boyu öğrenme kapsamında, iş gücü piyasasının ihtiyacını karşılayacak bir sürekli eğitim merkezi olmak. * Uluslararası ölçekte akredite edilmiş bir eğitim merkezi olmak.

4 İDARİ YAPI Müdür YÖNETİM KURULU Prof. Dr. Hasan GÜL Müdür Yrd.
Yrd. Doç. Dr. M. Tuncay GENÇOĞLU Öğr. Gör. D. Kaan YILDIRIM Yüksekokul Sekreteri Tamer AKPOLAT

5 AKADEMİK PROFESÖR 1 DOÇENT 4 YARDIMCI DOÇENT 9 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 30
ÜNVANI BİRİMİMİZDE YER ALAN PROFESÖR 1 DOÇENT 4 YARDIMCI DOÇENT 9 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 30 UZMAN OKUTMAN -

6 Teknik Bilimler MYO Alanları
* Ortak Eğitim Alanları Adı Birim Sayısı Kapasite (Kişi) Birim Alanı (m2) Toplam Alan (m2) Amfi 14 80 95 1330 Derslik 2 40 88 176 Çizim Salonu 190 Bilgisayar Lab. 100 200

7 Teknik Bilimler MYO Alanları
* Ofisler ve Diğer Alanlar Adı Birim Sayısı Kapasite (Kişi) Birim Alanı (m2) Toplam Alan (m2) İdari Ofis 16 2 14,5 262 Öğr. Elm. Ofisi 46 1 667 Toplantı Salonu 25 45 Öğr. İşleri Bürosu 3 33 66 Arşiv 15 30 Kantin 150 300 Misafir Öğr. Elm. 4 Asansör 6 Erkek WC-Lavabo 48 7 700 Kadın WC-Lavabo 38 Engelli WC-Lavabo Yangın Merdiveni- Acil Çıkış 260 520 Mescit 8

8 Teknik Bilimler MYO Alanları
* Bölüm / Programlar Program adı Atölye-Laborauvar Toplam Alan (m2) Bilgisayar Programcılığı 5 420 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi 1 90 Elektrik 6 446 Elektronik Teknolojisi 460 Grafik Tasarımı 4 320 İnşaat Teknolojisi 455 Mekatronik 3 300 Makine 9 725 Mobilya Dekorasyon 682 Otomotiv Teknolojisi 376 Tekstil Teknolojisi 240 İş Sağlığı ve Güvenliği 100 Radyo ve TV Programcılığı Toplam 54 4914

9 GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ
RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

10 RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
Program, radyo ve televizyon sektörünün gerek üretim ve gerekse yayın hizmet kademelerinde ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünün çağın beklentilerini karşılayacak kalite ve hizmet felsefesine uygun olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla iki yıllık eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

11 AKADEMİK KADRO Yrd. Doç. Dr. M. İlyas BAYINDIR (Bölüm Başkanı)
Öğr. Gör. Mevlüde DEVECİ İletişim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. C.Sinan ALTUNDAĞ

12 İSTİHDAM OLANAKLARI Mezunlarımız; çeşitli medya kuruluşlarında, radyo ve televizyonlarda, gazetelerde istihdam imkanı bulmaktadır. Yönetmen yardımcılığı Yapım asistanlığı Senaryo  ve metin yazarlığı Muhabirlik Kameramanlık yapabilmekte; Ses ve ışık sorumlusu olarak kamu ile özel radyo ve televizyonlarda iş bulabilmektedir.

13 DİKEY GEÇİŞ OLANAKLARI
Radyo Televizyon Programcılığı ön lisans programını başarı ile bitirenler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde; İletişim Fakültesi lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.

14 MEZUNİYET KOŞULLARI Bir öğrencinin Radyo Televizyon Programcılığı programından mezun olabilmesi için aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir: Ders planındaki 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarması 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olması 30 iş günü ( 6 AKTS kredisi) boyunca yaz stajının tamamlanması gerekir.

15 PROGRAMIN HEDEFİ Teknolojik ve bilimsel gelişmelere bağlı olarak, radyo ve televizyon alanında gerekli mesleki yeterlilikler ile ilgili bilgi, beceri ve çalışma disiplini ile donatılmış, etik değerlere ve sorumluluk bilincine sahip, teknolojik gelişmelere açık, görsel, işitsel ve yazılı medya kuruluşlarına sektörün ihtiyacı olan, nitelikli teknik yapım ve yayın meslek elemanları yetiştirmektir.

16 PROGRAM YETERLİLİKLERİ
Radyo ve Televizyon Programcılığı ile ilgili temel, uygulamalı ve teorik bilgilere sahiptir. Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetir. Disiplinler arası da dahil takımlarda çalışma becerisine sahiptir. Radyo ve Televizyon Programcılığı ile ilgili problemleri tanımlayıp çözer. Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahiptir. Yaşam boyu öğrenme becerisi kazanarak mesleği ile ilgili bilgilerini çalışma hayatında kullanır. Fotoğraf, ses ve video dosyalarını işler, kurgu yapar.

17 PROGRAM YETERLİLİKLERİ
Mesleki yasal mevzuatı anlar, mesleğine özgü etik kurallarına uyar. Etkin iletişim kurma becerisi gelişmiştir, Türkçe'yi iyi kullanır, en az bir yabancı dil bilir. Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve tekniklerini kullanır. Radyo ve televizyon programı hazırlar, metin ve senaryo yazar. Haber toplar yazar, röportaj yapar kurgu tekniklerini uygular, teknolojik araçları etkin kullanır. Protokol ve sosyal davranış kurallarını bilir, karar verir inisiyatif kullanır. Cumhuriyetin kuruluşunu, Atatürk ilke ve inkılaplarını bilir.

18 UYGULAMA OLANAKLARI Reji Kumanda Odası ve TV Stüdyosu
Programımızın uygulama olanakları aşağıdaki bileşenlerden oluşacaktır (Yeni binaya taşınıldığında hazır olması planlanmaktadır): Reji Kumanda Odası ve TV Stüdyosu Radyo ve Ses Kayıt Stüdyosu Kurgu Atölyesi Aktüel Ekipmanlar

19

20 Reji Kumanda Odası ve TV Stüdyosu:
Toplam 75 m2’lik bir alana kurulacak olan TV Stüdyosu ve Reji Kumanda Odası, 3 stüdyo kamerası, ışık sistemi, video mikser, playout-kj, ses ve stream sistemleri ile hizmet vererek, öğrencilerimizin mezun olduklarında piyasa şartlarında çalışma konusundaki becerilerini artıracak bir altyapı sağlayacaktır.

21 Kurgu Atölyesi: İlk etapta 5 bilgisayar ile hizmet vermesi planlanan kurgu atölyesi, bilgisayar laboratuvarlarında yapılacak olan dersler dışında ödev, özel görsel-işitsel projelerin gerçekleştirilmesi ve derste öğrenilen bilgilerin uygulamalarla pekiştirilmesi açısından oldukça önemli bir altyapı hizmeti sunacaktır.

22 Aktüel Ekipmanlar: Taşınabilir aktüel kamera, portatif ışık seti ve boom mikrofon seti aracılığıyla öğrencilerimiz sadece stüdyoda değil, dış mekanlarda da çeşitli haber, belgesel, kısa film, reklam filmi gibi uygulamalarını gerçekleştirebilecek, böylece derslerdeki teoriyi pratikle birleştirme şansına sahip olacaklardır.


"TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları