Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU."— Sunum transkripti:

1 YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2 PROGRAMLAR Bilgisayar Programcılığı Grafik Tasarım Gıda Teknolojileri
Halkla İlişkiler Bankacılık ve Sigortacılık Lojistik Dış Ticaret Turizm ve Otel İşletmeciliği Deniz ve Liman İşletmeciliği

3 MYO Eğitim Olanakları 1 yıl ingilizce hazırlık, 2 yıl akademik eğitim verilmektedir. Meslek Yüksekokulunda, Türkçe Meslek Dersleri ve Mesleki İngilizce Dersleri bulunmaktadır. 2 yıllık akademik eğitim süresince, ilgili sektörde uygulama dersi ve 30 işgünü zorunlu staj kapsamında öğrencilerimiz iş tecrübesi kazanmaktadırlar.

4 MYO Eğitim Olanakları Mezunlarımız Dikey Geçiş Sınavı ile, bölümleri ile ilgili fakültelere devam edip, 4 yıllık lisans diploması almaya hak kazanmaktadırlar. Açıköğretim Fakültesi, mezunlarımıza sınavsız geçiş hakkı tanıyarak, 4 yıllık lisans diploması alma şansı tanımaktadır. Böylece mezunlarımız hem çalışıp, hem okuyabilmektedirler.

5 MYO Eğitim Olanakları Dileyen mezunumuz, yurt dışındaki üniversitelerde eğitimini tamamlayarak 4 yıllık diploma almaya hak kazanmaktadır.

6 Meslek Liseleri ve Anadolu Liseleri ile İşbirliği
Sektör deneyimi olan öğretim elemanları ve sektör temsilcileri ile, lise öğrencilerine yönelik meslek tanıtım günleri düzenlemek. Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili, lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, MYO eğitimi ile, fakültelere girme yol haritasının anlatılması.

7 Meslek Liseleri ve Anadolu Liseleri ile İşbirliği
Lise öğrencileri ve öğrencilerimizin işbirliği çerçevesinde sosyal sorumluluk projeleri düzenlemek.

8 Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Başarıları
Akademik Yılı Üniversite birincimiz, Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olmuş ve Dikey Geçiş Sınavını kazanarak, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geçiş yapmıştır.

9 Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Başarıları
Sağlık Kültür ve Spor Faaliyetlerinin de Mesleki Faaliyetler kadar önem verildiği Üniversitemizde, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından bir öğrencimiz, okulumuzu temsilen katıldığı at yarışı müsabakalarında 1.lik elde etmiştir.

10 Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Başarıları
Halkla İlişkiler Programı 2. sınıf öğrencilerimiz, Nisan 2011 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi’ nde düzenlenen “Sınırlar ve Engeller” temalı 7. Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu’ na “Gazetecilerin Çalışma Şartları ve Haber Yaparken Karşılaştıkları Sınırlar ve Engeller” başlıklı bildirileri ile 3. ödülünü almaya hak kazanmışlardır.

11 Mezunlarımızın Kariyer Hayatlarından Örnekler
Dış Ticaret Programından mezun öğrencilerimizin bir çoğu şu anda çeşitli gümrük müşavirliği şirketlerinde “Dış Ticaret Uzmanı” olarak görev yapmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimiz kendi Turizm Acentalarını kurmuş ve bir çoğu çeşitli bölgelerdeki 5 yıldızlı otellerde görev yapmaktadırlar.

12 Mezunlarımızın Kariyer Hayatlarından Örnekler
Bankacılık ve Sigortacılık Programından mezun öğrencilerimiz, sektörün önde gelen sigorta acentaları ve bankalarda görevlerini sürdürmektedir. Lojistik Programından mezun öğrencilerimizin bir kısmı Uygulama Dersi ve staj yerlerinde görevlerine kadrolu birer çalışan olarak devam etmektedirler.

13 Mezunlarımızın Kariyer Hayatlarından Örnekler
Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Grafik Tasarım Programlarından mezun öğrencilerimizin bazıları kendi işlerini kurma şansını elde etmişlerdir. Bir kısmı halen yurtdışında eğitimine devam etmektedir. Yerel ve ulusal basında “Grafiker” ya da “Halkla İlişkiler Uzmanı” ünvanları ile çalışan mezun sayımız ise azımsanamayacak kadar fazladır. Bilgisayar Programcılığı Programı mezunlarımız ise çeşitli kurumsal firmalarda “web tasarımcısı”, “bilgi işlem sorumlusu” gibi ünvanlarla iş dünyasındaki yerlerini almışlardır.

14 Mezunlarımızın Kariyer Hayatlarından Örnekler
Merih AKDENİZ Grafik Tasarım Turkuvaz Medya Gökçe Çiçek AÇIKEL Grafik Tasarım FT Grup (Kurucu Ortak) Ali Çağrı ATAŞ Bankacılık ve Sigortacılık Avrupa Sigorta Gülnur EVRAN Lojistik Arkas Otomotiv Neslihan TAKMAZ Bilgisayar Programcılığı Yaşar Üniversitesi Özün EVRENSEL Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yaşar Üniversitesi Neslihan Ece TOKAÇ Dış Ticaret Solmaz Gümrükleme Duygu EPENAY Turizm ve Otel İşletmeciliği İzmir Hillton


"YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları