Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.Y.O RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ SENARYO TEKNİKLERİ HAZIRLAYANLAR ŞEBNEM SEYİS BÜŞRA MERTYÜREK ONUR CAN SUBAŞI İPEK KAM ERKUT ERSEN DOĞUKAN AKGÜN

2 KISA FİLM YARIŞMASI Sabancı Vakfı’nın yarışmasını üstlendiği her yıl düzenlenen kısa filmin teması ‘ÇOCUK İŞÇİLER’ olarak belirlendi. 4 kişi olarak yarışmaya katılmak için seçtiğimiz kısa film yarışması Sabancı Vakfının temasını belirlediği ‘ÇOCUK İŞÇİLER’ temalı kısa filmi oldu.

3 SABANCI VAKFI BÜNYESİNDE ÇOCUK İŞÇİLER TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI
- İkinci yarışmanın teması "Çocuk İşçiler" Güler Sabancı, sosyal meselelerin, sanat yoluyla daha geniş kitlelere yayıldığına dikkati çekerek, "Kısa Film Yarışması ile toplumsal sorunların, sanat aracılığıyla sanat yapanlar aracılığıyla ele alınmasını sağlamayı, sinema sanatının yaratıcı bakış açısından yararlanarak farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Araştırmalar gösteriyor ki dünyadaki mülteci nüfusunun yüzde 70'i kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. Zorunlu sebeplerle ülkelerini terk eden kadınlar, çeşitli saldırı, şiddet ve tehlikelere karşı karşıya kalıyorlar. Mülteci kadınların ve tüm kadınların tehlikelerden korunması ve eşit haklara sahip olabilmesi için harekete geçmek gerektiğini bir kere daha görüyoruz." ifadelerini kullandı. Sonraki yarışmalarda da toplumsal sorunları merkeze almaya devam edeceklerine vurgu yapan Sabancı, "2. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması"nın temasının ise "Çocuk İşçiler" olacağını dile getirdi.

4 KISA FİLM YARIŞMA DETAYLARI
Sabancı Vakfı tarafından belirlenen yarışmanın detayları daha paylaşılmadı. Yarışmanın detaylarının (kurallar,başvuru tarihleri,katılım koşulları vb.) Nisan ayında netleşmesi ve detaylandırılması bekleniyor.

5

6 OKAN ÜNİVERSİTESİ FİLM FESTİVALİ
Okan Üniversitesi Film Festivali Serbest Konulu Film Yarışması Son başvuru tarihi : 5 Nisan 2017 Ön Eleme sonucu : 21 Nisan 2017

7 1O.YILDIZ KISA FİLM FESTİVALİ
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından üstlenen yarışma kurmaca,belgeselcanlandırma ve deneysel konularda olmalıdır. SON BAŞVURU TARİHİ 24 Nisan 2017

8 KÜÇÜGÜM SİNOPSİS Mehmet , 11 yaşında hayal kurmayı çok seven bir çocuktur.Üç çocuklu bir ailenin en büyük oğludur.Ailesinin maddi yetersizlikleri ve annesinin 8 ay önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalmış ve çalışmaya mahkum edilmiştir.Her sabah erkenden kalkıp o ağır işlerini omzuna yüklense de umut etmeyi asla bırakmamıştır.Gelecekteki hayatına büyük bir umutla bakan Mehmet,yıllar sonra acı gerçekle yüzyüze gelmiştir.Küçükken de bazı gerçeklerin farkında olan Mehmet her zaman hayal dünyası içinde olmayı tercih etmiştir.50’li yaşlara geldiğinde ise sistemin ilerleyişini kavramış ve hiçbir şeyin hayal ettiği gibi olmadığını anlamıştır.

9 ‘’Uçurtma ucundaki hayaller’’
FİLMİN ÖNERMESİ ‘’Uçurtma ucundaki hayaller’’

10 GÖREV DAGILIMI 2070150005 Şebnem Seyis (Senaryo – Kostüm-Montaj)
Büşra Mertyürek (Yönetmen – Montaj) Onurcan Subaşı (Işık – Ses – Senaryo) İpek Kam (Montaj – Makyaj- Sanat Yönetmeni) Erkut Ersen (Görüntü Yönetmeni – Kamera) Doğukan Akgün (Kamera – Cast)

11 AFİŞ

12 TANITIM VİDEOSUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ !


"İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları