Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ

2 Lisemiz eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bozoğlu'nun müdür vekilliğinde orta birinci sınıfında kaydettiği 55, lise birinci sınıfında kaydettiği 28 öğrenci ve iki meslek dersleri bir edebiyat grubu öğretmeni ile Kırklareli Kocahıdır İlk Okulunda öğretime açılmıştır. 19/09/1962 yılında asli müdürünün göreve başlaması ile çevrede olumlu etkiler bırakmış ve 22 Ekim 1963 yılında kendi binasının temelini atmıştır.

3 1965 Ağustosunda kendi yeni binasına taşınmıştır
1965 Ağustosunda kendi yeni binasına taşınmıştır.Orta kısım öğretim yılında kapanmış, öğretim yılında tekrar açılmış, ancak öğretim yılında tekrardan kapanmıştır eğitim öğretim yılında da bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılarak hazırlık sınıfına öğrenci kaydı yapılmıştır.

4

5

6 Ticaret Meslek Liseleri ülkemiz eğitim sistemi içinde önemli bir yere sahiptir. Her şeyden önce piyasaya ara eleman yetiştirmek gibi önemli yükümlülüklerin yanı sıra öğrencileri genel kültür ve bilgi seviyesinde mezun etmeye çalışmaktadır.

7 Dünyada bütün sektörlerde hızlı bir büyüme ve gelişme yaşanırken bunun sonucunda yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmaktadır. Özellikle iletişim araçlarının gelişmesi, ülkeleri birbirine yaklaştırmakla birlikte her alanda kıyasıya bir yarış içerisine itmektedir. Bu yarışta rekabet edebilmek için, ticaret sektöründe yapılacak atılımlar önem kazanmaktadır.

8 Ülkemizin iletişim alanlarında eğitilmiş, yabancı dil bilen, teknolojiyi kullanma becerisi kazanan kalifiye elemanlara şiddetle ihtiyacı bulunmaktadır. Bu alanlarda yetişen gençler mezun olduklarında piyasada aranan elemanlar olacaklardır. Toplumun bilimsel ve teknolojik gelişmeler karşısında kendini yenileyip, gelişmelere ayak uydurabilecek nitelikli elemanlara ihtiyacı her geçen yıl artmaktadır.

9 Bu elemanları yetiştiren kurumlardan biri de "Ticaret Meslek Liseleri" dir. Bu liselerin yetiştirdiği elemanların niteliği, programda yer alan meslek derslerine bağlıdır. Etkili bir mesleki eğitim içinde teknoloji ve iş hayatındaki değişim ve gelişmelerin sürekli olarak izlenmesi de önemlidir.

10 Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslekte aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Bu gelişme ile meslek alanında hızlı değişimlere ayak uydurabilecek elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

11 Hızla gelişen teknoloji ile birlikte büro yönetimi ve sekreterlik hizmetleri, tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Teknolojiye paralel olarak hızla gelişen bu meslek dalı aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Bu hızla, stenografi ve telekslerden kâğıtsız bürolara doğru giden büro yönetiminin hangi noktalara kadar gelişeceğini şimdiden kestirmek pek mümkün görünmemektedir.

12 Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle gelişen Türkiye’ye ayak uydurabilmek için okulumuzda büro yönetimi ve sekreterlik ve muhasebe ve finansman alanları olmak üzere iki alan mevcuttur.

13 BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI
BU ALANIN DALLARI TİCARET SEKRETERLİĞİ YÖNETİCİ SEKRETERLİĞİ HUKUK SEKRETERLİĞİ

14 MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
BU ALANIN DALLARI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DIŞ TİCARET

15

16 Okulumuzda 17 derslik, 4 tane bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır
Okulumuzda 17 derslik, 4 tane bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Okulumuzun kütüphanesi mevcuttur. Halen Merkez Ticaret Meslek Lisesi olarak toplam 614 öğrenci, 1 müdür, 4 müdür yardımcısı ve 23 öğretmen ile birlikte eğitim ve öğretime devam etmektedir.

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29


"KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları