Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007."— Sunum transkripti:

1 EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007

2 Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA European University Association), Avrupa Üniversitelerinin bir araya geldiği en büyük birliktir. Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA European University Association), Avrupa Üniversitelerinin bir araya geldiği en büyük birliktir. 2001 yılında kurulmuştur. Şu an 45 Avrupa ülkesinden 760 Üniversite EUA üyesidir. 2001 yılında kurulmuştur. Şu an 45 Avrupa ülkesinden 760 Üniversite EUA üyesidir. Ülkemizde 47 yükseköğretim kurumu birliğe üyedir. Ülkemizde 47 yükseköğretim kurumu birliğe üyedir. KOÜ 2006’da birlikten dış değerlendirme talep etmiştir. KOÜ 2006’da birlikten dış değerlendirme talep etmiştir. Dış değerlendirme talebi kabul edilmiş ve 4 kişilik bir ekip (geçmişte yükseköğretim kurumlarında çalışmış tecrübeli rektör ve öğretim üyelerinden oluşturularak) üniversitemizi Şubat ve Nisan aylarında iki kez ziyaret etmiştir. Dış değerlendirme talebi kabul edilmiş ve 4 kişilik bir ekip (geçmişte yükseköğretim kurumlarında çalışmış tecrübeli rektör ve öğretim üyelerinden oluşturularak) üniversitemizi Şubat ve Nisan aylarında iki kez ziyaret etmiştir.

3 Ekibin ilk ziyaret ayı olan Şubat ayından bir ay öncesinde ekibin talebi doğrultusunda üniversitemize ait bir öz değerlendirme raporu hazırlanmış ve ekibe sunulmuştur. Ekibin ilk ziyaret ayı olan Şubat ayından bir ay öncesinde ekibin talebi doğrultusunda üniversitemize ait bir öz değerlendirme raporu hazırlanmış ve ekibe sunulmuştur. Yapılan dış değerlendirme bir denetleme değildir. Yapılan dış değerlendirme bir denetleme değildir. Kurum üniversitemize dış değerlendirme yaparak herhangi bir akreditasyon sağlamamaktadır. Kurum üniversitemize dış değerlendirme yaparak herhangi bir akreditasyon sağlamamaktadır. Dış değerlendirme elbette üniversiteye bir prestij sağlamaktadır. Ancak asıl amacı üniversitenin tabandan tavana akademik ve idari yönetim, karar alma ve işleyiş mekanizmalarını inceleyerek misyon ve vizyonunu geliştirmesini sağlamaktır. Dış değerlendirme elbette üniversiteye bir prestij sağlamaktadır. Ancak asıl amacı üniversitenin tabandan tavana akademik ve idari yönetim, karar alma ve işleyiş mekanizmalarını inceleyerek misyon ve vizyonunu geliştirmesini sağlamaktır.

4 Bu çerçevede dış değerlendirmede belirtilen maddeler uyarınca üniversitemizdeki durum: Raporda belirtilen ulaşım problemi kısmen çözülmüştür. Umuttepe otoyolunun bir kısmı hizmete açılmıştır. 2008 yazına kadar tamamlanması beklenmektedir. Raporda belirtilen ulaşım problemi kısmen çözülmüştür. Umuttepe otoyolunun bir kısmı hizmete açılmıştır. 2008 yazına kadar tamamlanması beklenmektedir. Üniversite sanayi bölgesinde olmasının avantajını sanayi odası, ticaret odası ile ortak projeler yürüterek değerlendirmektedir. Üniversite sanayi bölgesinde olmasının avantajını sanayi odası, ticaret odası ile ortak projeler yürüterek değerlendirmektedir. Dış paydaşlar (Sanayi ve Ticaret Odası, Belediye) ile ortak çalışmalara devam edilmektedir. Dış paydaşlar (Sanayi ve Ticaret Odası, Belediye) ile ortak çalışmalara devam edilmektedir. Deprem sonrası yapısal anlamda kaydedilen hızlı gelişme Umuttepe yerleşkesinde devam etmektedir.(Mühendislik Fakültesi bölümlerinden bazıları da ana yerleşkeye taşınmıştır.) Deprem sonrası yapısal anlamda kaydedilen hızlı gelişme Umuttepe yerleşkesinde devam etmektedir.(Mühendislik Fakültesi bölümlerinden bazıları da ana yerleşkeye taşınmıştır.) Yerleşke de ki yurt kapasitesi halen sınırlıdır. Yerleşke de ki yurt kapasitesi halen sınırlıdır. Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının büyük bir kısmının İstanbul’da yaşıyor olması da ulaşım konusunda bir problem teşkil etmektedir. Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının büyük bir kısmının İstanbul’da yaşıyor olması da ulaşım konusunda bir problem teşkil etmektedir. Yerleşke dışında yer alan yüksekokul ve meslek yüksekokullarının yerleşke içi faaliyetlere daha fazla katılımı sağlanmalı. Yerleşke dışında yer alan yüksekokul ve meslek yüksekokullarının yerleşke içi faaliyetlere daha fazla katılımı sağlanmalı. Araştırma için ayırılan kaynak arttırılmalı. Araştırma için ayırılan kaynak arttırılmalı.

5 Teknoparkın performansı arttırılmalı. Teknoparkın performansı arttırılmalı. Öğrenci ve öğretim elemanı sayıları baz alındığında meslek yüksekokullarındaki personel sayısının azlığı dikkat çekmektedir. Personel sayısı arttırılmalıdır. Öğrenci ve öğretim elemanı sayıları baz alındığında meslek yüksekokullarındaki personel sayısının azlığı dikkat çekmektedir. Personel sayısı arttırılmalıdır. İngilizce programlar dışında verilen İngilizce eğitimin kalitesi arttırılmalıdır. İngilizce programlar dışında verilen İngilizce eğitimin kalitesi arttırılmalıdır. Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin derse giriş saatleri azaltılmalı. Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin derse giriş saatleri azaltılmalı. Öğrenci bilgi sistemi yenilenmiştir. Kablosuz bağlantı iyileştirilmiştir. Öğrenci bilgi sistemi yenilenmiştir. Kablosuz bağlantı iyileştirilmiştir. Mezun takibi yapılmalıdır. Başarısızlık ve bırakma oranlarının istatiksel verileri tutulmalıdır. Mezun takibi yapılmalıdır. Başarısızlık ve bırakma oranlarının istatiksel verileri tutulmalıdır. Senatodaki öğrenci sayısı arttırılmalı. Senatodaki öğrenci sayısı arttırılmalı. Fakülteler ve meslek yüksekokulları arasındaki ilişki arttırılmalı. Fakülteler ve meslek yüksekokulları arasındaki ilişki arttırılmalı. Bir iç kalite güvence birimi kurulmadır. Bir iç kalite güvence birimi kurulmadır.

6 YÖK’ün taleplerine odaklı kalite güvence çalışmaları dışında da kalite güvencesinin gereği olan mezun takibi, okulu bırakma ve başarısızlık oranları fakülte ve okul bazında takip edilmelidir. YÖK’ün taleplerine odaklı kalite güvence çalışmaları dışında da kalite güvencesinin gereği olan mezun takibi, okulu bırakma ve başarısızlık oranları fakülte ve okul bazında takip edilmelidir. Öğrenci ve öğretim elemanı geri bildirim anketleri kolay ulaşılabilir haldedir ve sorular azaltılmıştır. Bu anketlere katılım oranı raporda %2 olarak belirtilmiştir (%17’e yükselmiştir soru sayısı azaltıldıktan sonra) ve YÖK sebebiyle anket sonuçlarına göre herhangi bir yaptırım uygulanamamaktadır. Öğrenci ve öğretim elemanı geri bildirim anketleri kolay ulaşılabilir haldedir ve sorular azaltılmıştır. Bu anketlere katılım oranı raporda %2 olarak belirtilmiştir (%17’e yükselmiştir soru sayısı azaltıldıktan sonra) ve YÖK sebebiyle anket sonuçlarına göre herhangi bir yaptırım uygulanamamaktadır.

7 Daha fazla sayıda doktora ve yüksek lisans öğrencisine (aynı zamanda üniversite personeli olan) Erasmus çerçevesinde değişim imkanı sağlanmaktadır ve bu aşamada yararlanabilecek olanlara herhangi bir zorluk çıkarılmamaktadır. Daha fazla sayıda doktora ve yüksek lisans öğrencisine (aynı zamanda üniversite personeli olan) Erasmus çerçevesinde değişim imkanı sağlanmaktadır ve bu aşamada yararlanabilecek olanlara herhangi bir zorluk çıkarılmamaktadır. Elektronik yönetim bilgi sistemi ve personel bilgi sistemi geliştirilmiştir. Elektronik yönetim bilgi sistemi ve personel bilgi sistemi geliştirilmiştir. Genç akademik personelin kariyer ihtiyaçlarına önem verilmeli. Genç akademik personelin kariyer ihtiyaçlarına önem verilmeli. Öğrencilere yurt içi ve yurtdışı kariyer olanakları konusunda yönlendirme yapılmalı. Öğrencilere yurt içi ve yurtdışı kariyer olanakları konusunda yönlendirme yapılmalı.


"EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları