Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yıldız Teknik Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yıldız Teknik Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Yıldız Teknik Üniversitesi
UZAKTAN EĞİTİM Yıldız Teknik Üniversitesi Doğu Akdeniz Üniversitesi AHMET KONUŞ

2 Yıldız Teknik Üniversitesi
ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul’da bulunan yedi devlet üniversitesinden biridir ve ayrıca 1911’e uzanan tarihi ile Türkiye’nin en eski teknik üniversitesidir. Türkiye’nin en iyi ve en köklü üniversitelerinden biri olarak kabul edilir.

3 Yıldız Teknik Üniversitesi
ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Yıldız Teknik Üniversitesi, uzaktan eğitim çalışmalarına 2002 yılında başlamış ve Enformatik Bölümü çatısı altında karma (blended) olarak devam etmektedir. Bu çalışmalar ile uzaktan eğitim tabanlı önlisans, lisansüstü ve sertifika programları açma hazırlıkları hızlı bir şekilde sürdürülmektedir.

4 Yıldız Teknik Üniversitesi
ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM KADEMELERİ Enformatik Bölümü

5 Yıldız Teknik Üniversitesi
EĞİTİM MODELİ / KURAMI NEDİR? Eğitim modeli e-öğrenme (e-learning) olarak bilinen internet tabanlı öğretimdir. E-öğrenme, “yeni çoklu ortam teknolojilerinin ve internetin öğrenme kalitesini arttırmak için kullanımı” ya da “iletişim ağı teknolojilerini, öğretim sürecinde her zaman ve her yerde oluşturmak, teşvik etmek ve kolaylaştırmak için kullanmak” olarak da tanımlanır.

6 Yıldız Teknik Üniversitesi
EĞİTİM MODELİ / KURAMI NEDİR? Maliyet, zaman ve esneklikten dolayı, e-öğretim birçok öğrenci tarafından alternatif bir eğitim modeli olarak benimsenmektedir. E-öğrenme, “nerede, ne zaman ve ne istersen öğren” yaklaşımıyla, öğrenme kavramına yenilik getirmiştir. İnternetin gelişimiyle internet tabanlı bilgisayar öğretimi birçok eğitim kurumunca uygulanmaktadır.

7 Yıldız Teknik Üniversitesi
KULLANILAN LMS (LEARNING MANAGEMENT SYSTEM) NEDİR? Yıldız Teknik Üniversitesinde LMS olarak kullanılmaktadır.

8 Yıldız Teknik Üniversitesi
AKREDİTASYON DURUMU Yıldız Teknik Üniversitesi, YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) tarafından tanınmakta olup bazı Lisans ve Önlisans bölümleri için akreditasyonu bulunmaktadır fakat Uzaktan Eğitim merkezi henüz gelişme aşamasında olduğu için akreditasyonu bulunmamaktadır.

9 Yıldız Teknik Üniversitesi
ÖĞRENCİ DURUMU Yıldız Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları öğrenci durumu ve kapasitesi hakkında herhangi bir bilgi Üniversite yönetimi tarafından gizli tutulduğundan verilmemektedir.

10 Yıldız Teknik Üniversitesi
BÜNYESİNDE ÇALIŞANLAR > Bölüm Başkanı > Bölüm Başkan Yardımcısı > İçerik Yöneticisi > Görsel Yönetmen > 3 İçerik Tasarımcısı > 3 Yazılım Uzmanı

11 Yıldız Teknik Üniversitesi
WEB SİTESİ HAKKINDAKİ YORUMLARIM Yıldız Teknik Üniversitesi, uzaktan eğitim web sitesi tasarım olarak güzel ancak içerik olarak yetersiz kalmış. Sitenin İngilizce dil desteği var gözüküyor ancak çalışmıyor. İletişim kısmında da yazılı olan telefon numarası ve mail adresinden yetkililere ulaşmak imkansız. Üniversiteyi aramak gerekiyor. Bunun yerine bir iletişim formu eklenebilirdi.

12 Doğu Akdeniz Üniversitesi
ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Doğu Akdeniz Üniversitesi, dönemin Eğitim Bakanlığının çalışmaları çerçevesinde ileri teknoloji Enstitüsü olarak 1979 yılında kurulmuştur. Daha sonra Mühendislik, Mimarlık, Hukuk, Eğitim fakültelerinin yanı sıra Doğu Akdeniz Koleji ile gelişimini sürdürmüştür.

13 Doğu Akdeniz Üniversitesi
ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Bilişim sektörünün yetişmiş ara eleman sıkıntısını gidermeye katkıda bulunmak amacıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi, uzaktan eğitim çalışmalarına 2001 yılında K.K.T.C. hükümetinin resmen onayı ile başlamıştır. DAÜ İnternet üzerinden yerleşke dışına açık ilk yükseköğretim programıdır.

14 Doğu Akdeniz Üniversitesi
ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM KADEMELERİ Bankacılık ve Finans Turizm İşletmeciliği

15 Doğu Akdeniz Üniversitesi
EĞİTİM MODELİ / KURAMI NEDİR? Eğitim modeli e-öğrenme (e-learning) olarak bilinen internet tabanlı öğretimdir. Eğitimler uzaktan eğitim programları için tamamen online (çevrimiçi) olarak verilmektedir. Bazı lisans dersleri için ise zaman bakımından blended (karma) olarak verilmektedir.

16 Doğu Akdeniz Üniversitesi
KULLANILAN LMS (LEARNING MANAGEMENT SYSTEM) NEDİR? Uzaktan Eğitim programları için Doğu Akdeniz Üniversitesinde kullanılmaktadır. Zaman bakımından blended (karma) olarak verilen bazı lisans eğitimlerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kendisinin geliştirmiş olduğu EMU_LMS programı kullanılmaktadır.

17 Doğu Akdeniz Üniversitesi
AKREDİTASYON DURUMU Doğu Akdeniz Üniversitesi yetkilisi Doç. Dr. Işık AYBAY akreditasyonlarının var olduğunu ve bunu Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’ (YÖK) nun sağladığını belirtmiştir.

18 Doğu Akdeniz Üniversitesi
ÖĞRENCİ DURUMU Doğu Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları öğrenci durumu ve kapasitesi hakkında herhangi bir bilgi Üniversite yönetimi tarafından gizli tutulduğundan verilmemektedir.

19 Doğu Akdeniz Üniversitesi
BÜNYESİNDE ÇALIŞANLAR > Müdür > Müdür Yardımcısı > Sekreter > Görsel Yönetmen > 2 Asistan > 2 Yazılım Uzmanı

20 Doğu Akdeniz Üniversitesi
WEB SİTESİ HAKKINDAKİ YORUMLARIM Doğu Akdeniz Üniversitesi, uzaktan eğitim web sitesi diğer uzaktan eğitim veren sitelerin tasarım ve içerikleriyle karşılaştırıldığında oldukça yetersiz kalmış. Ancak sitenin ingilizce dil desteği olması, derslerin içeriklerinin bulunması ve yetkililere ulaşabileceğimiz ayrı bir linkin olması site için bir artı sağlıyor.

21 K A Y N A K Ç A http://www.yildiz.edu.tr/ (16 Aralık 2010)

22 T E Ş E K K Ü R Çalışmalarım boyunca değerli yardım ve katkılarıyla beni yönlendiren Hocam Uzm. Nazime Tuncay’a, yine beni bilgilendirdiği için Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi’ne, ayrıca verdiği bilgiler ve gösterdiği ilgi için Doğu Akdeniz Üniversitesi Doç. Dr. Işık AYBAY’a ve beni dinlediğiniz için siz değerli öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim.


"Yıldız Teknik Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları