Üst Ekstremite Sakatlanmaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANLATIM TÜRLERİNİ SINIFLANDIRMA. Edebî türler veya metin türleri olarak bilinen yazılarda farklı anlatım birlikleri bir araya gelir. Bir hikâyede betimleme,
Advertisements

Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
ÇARPIŞMALAR VE VE İMPULSİF KUVVETLER
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
Ergonomi. Ergonomi; insan kullanımına yönelik tasarım, çalışma ve yaşama koşullarının optimal hale getirilmesi çalışmalarının tümüdür. İNSAN FAKTÖRLERİ.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
DONANIM VE YAZILIM.
ERGENLİK DÖNEMİNDE GÖRÜLEN PSİKOLOJİK PROBLEMLER.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Deri Kıvrım Kalınlıkları
PNÖMONİ.
2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
NÖROPATİ NEDİR? Nöropati otonomik ya da periferik nedenlere bağlı olarak meydana gelen sinir hasarı olarak tanılanmaktadır.
IŞIK KİRLİLİĞİ.
3. ÜNİTE.
KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALAR
Hİjyenİk El YIkama Normal sabunlar ve antiseptik özellikli sabunlar kullanılabilir. Bu şekilde geçici mikroorganizmalar uzaklaştırılır ya da öldürülür.
Acil Uygulamaları Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)
T- Testİ: ORTALAMALAR ARASI FARKLARIN TEST EDİLMESİ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
SAĞLIKLI ERİŞKİNE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR
OYUNLAR 2. KISIM İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
MALTEPE ANADOLU LİSESİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Deneme Modelleri Neden-sonuç ilişkilerinin sorgulandığı araştırma türleridir. Deneme ve tarama modelleri arasındaki fark nedir? Deneme modellerinde amaçlar.
İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ MERVE AYDIN
1. Bernoulli Dağılımı Bernoulli dağılımı rassal bir deneyin sadece iyi- kötü, olumlu-olumsuz, başarılı-başarısız, kusurlu-kusursuz gibi sadece iki sonucu.
EGZERSİZ TEKNİKLERİ VE ÖNCEDEN VAR OLAN EKLEM YARALANMALARI
1. KAZAZEDEYE YAKLAŞMA.
Sporcu beslenmesinde en önemli hedefler
Önleme Yaralanma ya da sakatlık oluşmaması için gerekli olan kondisyonel çalışmaları (kuvvet, esneklik vb.) ihmal etmeden uygulayarak anatomik yapıları.
KORDOSENTEZ Doç. Dr. Başak Baksu.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
Prof. Dr. S. Sinan Bilgin El Cerrahisi BD
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Ölçü transformatorları
Cerrahi El Yıkama.
TANIMLAMA ve SINIFLANDIRMA
KAS KISALIK TESTLERİ Lumbal ekstansörler, hamstringler ve gastro-soleus normal.
MODÜL 5.3 arabuluculuk sürecinin planlanması ve ilkelerin gözetilmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MİKROORGANİZMALARIN İNVİTRO ÜREME GÖRÜNÜMÜ
Tezin Olası Bölümleri.
Tendon Dokusu Kas grubunda yaralanma olasılığı olan diğer bir doku ise, kasları kemiklere bağlayan tendondur Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet.
SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Peptid Bağının Özellikleri:
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Proje Başlığı Özet Sonuçlar ve Tartışma Materyal ve Metot Kaynaklar
Sunum transkripti:

Üst Ekstremite Sakatlanmaları Omuz sıkışma sendromu baş üstü seviyesinde yapılan tüm egzersizlerde ağrı yaratabilir. Deltoid pres, lateral pull down ve eğik yatarak yapılan göğüs egzersizleri bu rahatsızlığı kötü etkiler. Bu grup kasları çalıştıran başka hareketler bulmak gereklidir. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Omuz sıkışma sendromu 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Omuz sıkışma sendromu Omuz çıkığı veya yarı çıkığı (subluksasyon) olan öğrenciler, kollar dış rotasyon ve abduksiyon pozisyonundayken sakatlanabilir. Bu pozisyon lateral pull down ve enseye çekmeli baş üstü pres hareketinin başlama durumudur. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Omuz sıkışma sendromu Bu kişilerde omuz ön kapsülü ve/veya tendonları uzamış-kopmuştur. Omuz tarif edilen pozisyona getirilirse öne kayacakmış/çıkacakmış hissi oluşur. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Omuz sıkışma sendromu Önceden omuz problemi hikayesi olan kimselere çıkığa yatkın pozisyonlardaki egzersizleri yaptırmamak gerekir. Bu kimselerin tam hareket açıklığını bloke etmek gerekir. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Omuz sıkışma sendromu Örnek olarak bench press çalışılacak ise kollar güvenli bir yükseklikte kalacak şekilde yarım hareket yapılabilir. Kollar ağırlıkla göğse yaklaştırılmazsa çıkık riskli pozisyon engellenir. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Lateral ve medial epikondilit Sırasıyla tenisçi ve golfçü dirseği benzer rahatsızlıklardır. Önkol kaslarının esneklik azlığı veya aşırı zorlanması sonucu oluşur. Özellikle yeni bir egzersize geçildiğinde başlaması tipiktir. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Lateral ve medial epikondilit Tenisçi dirseğinde ağrı dirseğin dış kısmında, başparmak tarafındadır; Golfçü dirseğinde ise ağrı dirseğin iç tarafındadır. Her iki durumda ameliyatsız, başarıyla tedavi edilebilir. Bu rahatsızlıkları başlarken anlamalı kötüleştirici egzersizlerden sakınarak, uygun gerdirme egzersizlerine başlamalısınız. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Lateral ve medial epikondilit 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

Karpal Tünel Sendromu (KTS) El bileğinde medial sinir sıkışmasına bağlı el parmaklarında uyuşma ile kendini gösteren, genellikle iş hastalığı olarak görülen bir rahatsızlıktır. Bilgisayar ile veya kasiyer olarak çalışan kişilerin yaptığı gibi tekrarlayıcı ince el işi yapan kişilerde sık görülür. 01.01.2018 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)