Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ"— Sunum transkripti:

1 YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Kemik yaralandığı zaman iyileşme süreci, koruma ve iyileştirme mekanizması olan  enflamasyon ile birlikte hemen başlar. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

2 YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Bazıları bu işlemi düşman tarafından işgal edilmiş ve kurtarılmış bir savaş bölgesini onaran orduya benzetirler. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

3 YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Vücudun ana taşıma sistemi dolaşım sistemidir. Askerleri olan akyuvarları yaralı bölgeye taşır. Akyuvarlar, yaralı bölgeyi çevreleyerek diğer dokulara zarar gelmesini önlerler. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

4 YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Yaralanmalar çoğunlukla şişlik, siyah ve mavi renk (ekimoz), ağrı ile başlar, hareket aralığında azalma da eşlik eder.   Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

5 YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Bu işaretler vücudun yaralanmaya karşı kendini savunduğunu ve hasarı onardığını gösteren işaretlerden bazılarıdır. Bu işaret ve semptomları tanımalı ve uygun bir tavsiyede bulunarak doktora yönlendirmelisiniz. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

6 YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ
Buna ilaveten, eğer uygun görürseniz, yarayı daha kötü yapmayacak uygun bir egzersiz de önerebilirsiniz. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)


"YARALANMALARDA DOKU REAKSİYONU – ENFLAMASYON VE İYİLEŞME SÜRECİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları