Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI"— Sunum transkripti:

1 SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI

2 SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI
SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ZAYIF ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ SERGİ ÇALIŞMALARI İŞİTSEL ALGI ÇALIŞMALARI

3 SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ÇOCUKLARIN TESPİT EDİLMESİ
SIRADIŞI ÇOCUKLARI DOĞRU YÖNLENDİRME SIRADIŞI ÇOCUKLARIN SINIFTA DEĞERLENDİRİLMESİ SIRA DIŞI ÇOCUKLARA ÖĞRETMEN YAKLAŞIMI

4 ÇOCUKLARIN TESPİT EDİLMESİ
SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ÇOCUKLARIN TESPİT EDİLMESİ ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ ÇOK İYİ ODAKLANIR DUYGULARINI YÖNETİR EL BECERİLERİ ÇOK İYİDİR SAKİN VE OLGUN DAVRANIŞ SERGİLER GRUBU YÖNETEBİLİR OLAYLAR ARASI BAĞLANTI KURAR SEZGİLERİ GÜÇLÜDÜR ÇÖZÜMCÜL YAKLAŞIR ZAMANI İYİ KULLANIR UZUN SÜRE ÇALIŞMA YAPABİLİR

5 SIRA DIŞI ÇOCUKLAR SIRADIŞI ÇOCUKLARI DOĞRU YÖNLENDİRME
YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMELİDİRLER DUYGUSAL OLARAK DOĞRU DESTEKLENMELİ KENDİNİ İFADE EDEBİLECEĞİ ORTAMLAR OLUŞTURULMALI GELİŞİM SÜRECİ ZAMANA YAYILMALIDIR.

6 SIRA DIŞI ÇOCUKLAR SIRADIŞI ÇOCUKLARIN SINIFTA DEĞERLENDİRİLMESİ
Üstün yetenekli çocuklar gruplara eşit şekilde dağıtılmalıdır Her çocuk bulunduğu grup içinde kendini ortaya koyabilmelidir. Liderlik yönü geliştirilebilmelidir. Turnuva tarzı oyunlarda dereceler alabilmeleri için yönlendirilmelidir.

7 ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI ÖVGÜ VE ELEŞTİRİDE ÖLÇÜLÜ OLMA
SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI ÖVGÜ VE ELEŞTİRİDE ÖLÇÜLÜ OLMA Öğretmen sınıf yada grup içerisinde aşırı tepki vermemelidir. Yetenekli çocukların üstün yanları çok fazla gündeme getirilmeden takdir edilmeli, normal bir çocukmuş gibi davranmalıdır. Arkadaşları arasında kıskançlığa sebep olacak korkusuyla aşağılayıcı yada hakaret tarzı sözler söylemek yanlış olur. Onunla normal bir çocukmuş gibi rahat konuşmalı, güven duygusu verilmelidir.

8 ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI
SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI ÇALIŞMALARDA YARDIMCI İPUÇLARI Özellikle el becerileri gelişmiş, alan hakimiyeti çok iyi olan çocukların eserlerinde ayrıntıyı görmelerine yardımcı olunmalıdır. Yaptığı çalışmaların çağrışım yapıp yapmadığı sorularak eserinin bütününe hakim olması sağlanır. Özellikle ölçüm yapması, planlama ile işe başlaması, sabırlı olması konusunda geliştirici bir süreç izlenmelidir.

9 ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI
SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI FARKLI BAKIŞ AÇILARINI ÖĞRETME İster fiziksel uygulamalarda isterse düşünme becerileri gerektiren uygulamalarda birden çok bakış açıları vardır. Bir çocuğun parçalarla insan yapması sıradan bir etkinliktir. Fakat çocuğun yatan insan yapması, yada tv izleyen çocuk şekli oluşturması onun farkındalığının ortaya çıkmasıdır. Etkinliklerde çocuklar algıladıkları, yaşadıklarını rahatlıkla ortaya koyabilmelidir. Bir derse farklı bir şekli oluşturması sonraki zamanını daha etkili yaşamasına dikkatinin artmasına neden olacaktır.

10 ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI
SIRA DIŞI ÇOCUKLAR ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI BİRDEN ÇOK ALANA YÖNLENDİRME Onları sadece bir alanda geliştirmek yeterli değildir. Çocuğun düşünce tarzı yada hayallerinde birçok alan oluşturulabilir. Ufuk verme öğretmen için vazgeçilmez bir fırsattır. Mesela ısrarla bilgisayar programcısı olacağını iddia eden ama çok iyi el becerisi olan bir çocuğa; cerrah olup bir yandan da tıpla ilgili çok büyük bilgisayar programları yapabileceği hedefi tavsiye edilebilir.


"SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları