Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen. 2015 YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen. 2015 YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde."— Sunum transkripti:

1 2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen

2 2015 YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde ki anlam soruları üzerindeydi. Önceki yıllara göre paragraf soruları kısaltılmıştı.  Ancak aynı paragrafa bağlı farklı sorular(1 paragraf:3 soru) ve anlam sorularında ki çeldirici şıklar öğrencileri oldukça zorlayacak türdendi  2015 YGS’de Dil Bilgisi bölümünden 5 soru sorulmuştur.  Sınavın dil bilgisi kısmında her yıl gelen yazım kuralları, noktalama işaretleri, ses bilgisi, tamlamalar ve cümle türleri gibi konulardan sorular yine gelmiş ve nispeten bu bölüm öğrenciler tarafından daha kolay yapılmıştır.

3 2015 YGS ANALİZİ (TARİH)  YGS Tarih sorularında her yıl en az iki bilgi sorusuna rastlanmaktadır  Osmanlı imp. Ve İnkılap Tarihi ağırlıklı sorular sorulmuştur.  Öncüllerin yer aldığı,analiz ve yorumlamayı barındıran seçici sorular çoktu.  Konuyu bilmekten ziyade analiz ve yorum kabiliyeti de ölçülüyordu.

4 2015 YGS ANALİZİ (COĞRAFYA)  Sorular 2014 YGS sorularına göre daha kolay ve anlaşılırdı.Bilgi gerektiren sorular fazlaydı..  Coğrafya branşı sorularında sınav öncesinde ki korkulan olmadı. ÖSYM geçen senelere göre daha yapılabilir, anlaşılabilir sorular sordu. Son üç senedir bazı konular ÖSYM tarafından kalıplaşmış sorular olarak karşımıza çıkmaktaydı ve bu sene aynı özellikte sorular vardı(örneğin boğazlar kanallar sorusu gibi). Aynı zamanda geçen senelerde olduğu gibi harita soruları vardı. Verimli bir şekilde coğrafyaya emek harcayan her öğrencinin kolaylıkla yapacağı bir sınav oldu.

5 2015 YGS ANALİZİ (FELSEFE-DİN)  Felsefe soruları kavrama ve yorum becerisi gerektiren sorulardı.  2 SORU BİLGİ gerektiriyordu. Ancak öğrencilerin felsefi terminolojiye ve felsefi düşünüş yapısına sahip olmasını gerektiriyordu.  Müfredat dışı bir soru yoktu. Bazı soruları ÖSYM tarafından daha önce sorulan soruların oldukça benzeriydi.  Din soruları öncül paragrafı olan beklenilen soru tipiydi.

6 2015 YGS ANALİZİ (MATEMATİK)  Problem soruları özgün olduğundan zaman alıcıydı.  Matematik soruları daha uğraştırıcı ve zaman alıcıydı.  Normal üstü soruların çokluğu öğrencileri süre yönüyle zorladı.  Müfredat dışı soru yoktu.  Matematik sorularıyla ilgili olarak eşit ağırlık öğrencilerinin biraz daha zorlanmış olabileceklerini söyleyebiliriz. Problem soruları ÖSYM’nin yaptığı ALES sorularına benzer nitelikteydi.

7 2015 YGS ANALİZİ (GEOMETRİ)  2015 YGS soruları YGS müfredatına uygun olarak sorulmuştur.  Geometri de son yıllarda gelen sorulardan farklı olarak öğrencinin şekil çizmesini beklemeden şekil üzerinde işlem yapılacak tarzda sorular geldi, Dengeli bir dağılım olmuş.  2 soru uğraştırıcı ve seçici idi.

8 2015 YGS ANALİZİ (FEN BİL.)  YGS sınavı bir bütün olarak değerlendirdiğinde en şanslı öğrencilerin Fen bölümü sorularını çözenler olduğunu söyleyebiliriz. Sınavda çıkan sorularda 8 ve 9. sınıf konuları büyük bir ağırlık taşıyordu ancak 6 ve 7. Sınıftan da sorular vardı.  Fizik ve kimya soruları genellikle az bilgiye yapılabilecek şekilde sorulmuştu, beklenmeyen ise biyoloji sorularında bu kadar çok bilgiye ihtiyaç duyulmasıydı. Fizik soruların da bir soru hariç işleme ihtiyaç duyulmadan konuların genel ve hatta sözel bilgilerin kullanılması öğrenciler için bir şans oluşturmaktadır  Kimya sorularında 8.sınıf bilgileri ağır basmaktaydı.  Biyoloji soruları diğer iki branşa göre çok daha fazla bilgi gerektirmekteydi. Önceki yıllarda çıkan grafik yorumlama sorularından bu sınav sorulmaması ise şaşırtıcıydı.

9 TEŞEKKÜR EDERİM… KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen


"2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen. 2015 YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları