Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ"— Sunum transkripti:

1 İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Doç. Dr. Müge Bıçakçıgil Kalaycı

2 İç Hastalıkları Klinik Stajı
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi İç hastalıkları Staj Kurulu’nun yönetiminde, iki kurumun olanakları kullanılarak uygulanacaktır: Yeditepe Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği ve Poliklinikleri İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Gülçin Kantarcı (Staj Başkanı) İç Hastalıkları Anabilim Dalı Eğitim Sorumlusu: Doç Dr. Müge Bıçakçıgil Kalaycı Dönem 4 Koordinatörü: Doç. Dr. Gazi Yıldırım Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç hastalıkları Klinikleri İç Hastalıkları Klinikleri Eğitim Sorumlusu: Doç.Dr. Refik Demirtunç

3 Dönem 4 İç Hastalıkları Staj Hedefleri
İç Hastalıkları stajı sonunda öğrenciler; sağlam ve hasta erişkine yaklaşımı bilir, koruyucu sağlık hizmetlerini benimser, erişkinde görülen hastalıkların tanısını, ayırıcı tanısını yapar, birinci basamak düzeyde uygun tedaviyi verebilir gerekli hastaların uygun şekilde sevk koşullarını sağlayıp bir üst basamak sağlık merkezine sevk edebilir.

4 Sınav Matrisimiz

5 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI DÖNEM IV KLİNİK UYGULAMA DEĞERLENDİRME KILAVUZU Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dönem IV öğrencilerinin İç hastalıkları Klinik stajı sırasında etkin öğrenmeyi sağlama ve staj sırasındaki öğrenci performansını değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Öğrenciler için tam puan 100’dür. Toplam 3 bölümde değerlendirme yapılması planlanmıştır.

6

7 ÖLÇME DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ
MİNİ KLİNİK DEĞERLENDİRME ( Staj sırasında ara sözlü veya yazılı sınav) Her gün 5 öğrenci sabahtan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de hazırladığı hastayı Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde sorumlu öğretim üyesine dosya halinde sunacak. Buradan aldığı not notunun % 5 ‘ini oluşturur. PRATİK DEĞERLENDİRME NOTU: Staj kılavuzu Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dönem IV öğrencilerinin İç hastalıkları Klinik stajı sırasında etkin öğrenmeyi sağlama ve staj sırasındaki öğrenci performansını değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç hastalıkları kliniklerinde öğrencinin yaptığı pratik uygulamaların değerlendirilmesi sonucunda alınan not notunun % 15’ini oluşturur. İÇ HASTALIKLARI STAJI GEÇME NOTU Toplam staj değerlendirmesinde 100 puan üzerinden Yazılı %40 mini klinik değerlendirme % 5 Sözlü % 40 pratik değerlendirme % 15

8 DEVAM ZORUNLULUĞU Pratik (laboratuvar çalışması, tartışma, seminer, alan ve klinik çalışmaları) ve teorik derslere devam zorunludur. Pratik derslerin % 20sinden fazlasına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenci, o ders kurulunun veya stajın ara sınavına alınmaz ve "F” notu almış sayılır. Pratik derslerin % 20 sinden fazlasına devam etmeyen ve mazereti Tıp Fakültesi Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenci o ders kurulunun veya stajın ara sınavına alınmaz ve "E” notu alır.

9 Bu yıl farklı soru tipleri ile karşılacaksınız
Kapsamlı eşleştirme Anahtar özellikli sorular

10

11

12 Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne göre genel düzeyde “Tıp Eğitimi İşleyiş (

13

14

15 Soru Tipi:Anahtar özellikler Örnek

16 Soru Tipi:Anahtar özellikler Örnek


"İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları