Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ"— Sunum transkripti:

1 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
PRICE ( PREVENTION / REST / ICE / COMPRESSION / ELEVATION ) metodu kas iskelet yaralanmalarında en çok kullanılan akut tedavi metodudur. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

2 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
Bu kısaltma Önleme, İstirahat, Buz uygulama, Kompresyon (baskı uygulama) ve Yükseltme kelimelerinin İngilizce baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

3 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
Bunlar, sportif ve travmatik yaralanmaların tedavisinde standart ilk yardımın dört basamağı olarak kabul edilirler. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

4 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
Şişlik bir koruma mekanizması ve iyileşme sürecinin bir parçası olsa da, şişliği azaltmak önemlidir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

5 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
Başlangıçta gelişen şişliği önlemek için çok fazla bir şey yapılamaz ama RICE metodu, yaralanmalar iyi tedavi edilmediği zaman meydana gelen ikincil şişliği önlemek için uygulanabilir. İkincil şişlik iyileşme sürecini yavaşlatır ve kişinin fonksiyonunu olumsuz şekilde engeller. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

6 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
Yaralanmaya her zaman tam ve en uygun tedaviyi uygulayamayabiliriz. Acil tedavide en güncel standartları takip etmek gerekir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

7 KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ
Tabii ki, ilk yardım ve yaralanma yönetimi konusunda ne kadar eğitimli olursak, bir yaralanma durumunda o kadar rahat ederiz. Bu yüzden, PRICE metodu kurallarını aşağıda görebilirsiniz: Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)


"KAS İSKELET YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları