Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tendon Dokusu Kas grubunda yaralanma olasılığı olan diğer bir doku ise, kasları kemiklere bağlayan tendondur. 22.02.2019 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tendon Dokusu Kas grubunda yaralanma olasılığı olan diğer bir doku ise, kasları kemiklere bağlayan tendondur. 22.02.2019 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet."— Sunum transkripti:

1 Tendon Dokusu Kas grubunda yaralanma olasılığı olan diğer bir doku ise, kasları kemiklere bağlayan tendondur. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

2 Tendon Dokusu Kasın ucunda bulunan tendon bölgesi kas gövdesine göre daha az kan ile beslenir. Bu anatomik farklılık nedeni ile tendon yaralanmaları daha yavaş iyileşir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

3 Bağ (Ligament) Dokusu Elastik olmayan bir dokudan oluşan bağlar kemikleri kemiklere bağlamak üzere tasarlanmışlardır. Eklemlerin etrafında bulunurlar ve yaralandıkları zaman kas dokuları gibi kasılarak bulundukları bölgeyi koruyamazlar. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

4 Bağ (Ligament) Dokusu Bağlar bir kez yaralandıklarında eklemlerde anatomik eksen dışı, istenmeyen hareketlerin olmasına neden olarak çevre kas dokularının, güç kullanımının artmasına sebep olurlar. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

5 Bağ (Ligament) Dokusu Eklem kapsülleri, eklemleri çevreleyen büyük çevresel bağ benzeri yapılardır ve stabilite sağlarlar. Ciddi travmalar sonrası kapsül yırtılır ise eklem yarı çıkığı (subluksasyon) veya çıkığı gelişebilir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

6 Kemik Dokusu Kemikler yaralandıkları zaman tamamen aynı doku ile iyileşebilen tek doku grubudur. Anormal tip ve miktardaki stres, kemikte stres kırıkları olarak adlandırılan çatlaklar oluşturur. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

7 Kemik Dokusu Kemiğin tam ayrışması kırık (fraktür) olarak isimlendirilir. Büyük bir travma sonrası oluşurlar. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

8 Kemik Dokusu Bir kimse kemik üzerindeki belirli bir noktada ağrıdan şikayet ediyorsa ya da "çat sesi" duymuş/hissetmiş ise, kırıktan şüphelenmeli ve doktora yönlendirmelisiniz. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

9 "Eğer hareket ettirebiliyorsanız, kırık değildir" sözü doğru değildir.
Kemik Dokusu "Eğer hareket ettirebiliyorsanız, kırık değildir" sözü doğru değildir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)


"Tendon Dokusu Kas grubunda yaralanma olasılığı olan diğer bir doku ise, kasları kemiklere bağlayan tendondur. 22.02.2019 Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları