Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Önleme Yaralanma ya da sakatlık oluşmaması için gerekli olan kondisyonel çalışmaları (kuvvet, esneklik vb.) ihmal etmeden uygulayarak anatomik yapıları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Önleme Yaralanma ya da sakatlık oluşmaması için gerekli olan kondisyonel çalışmaları (kuvvet, esneklik vb.) ihmal etmeden uygulayarak anatomik yapıları."— Sunum transkripti:

1 Önleme Yaralanma ya da sakatlık oluşmaması için gerekli olan kondisyonel çalışmaları (kuvvet, esneklik vb.) ihmal etmeden uygulayarak anatomik yapıları güçlendirmek, sakatlıklar ya da yaralanmaların ortaya çıkmalarını önlemede çok önemlidir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

2 İstirahat Yaralanmaya neden olan faaliyete devam etmeyin, bu yaralanmayı daha kötüleştirir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

3 Buz Uygulama Buz ilk olarak dakika boyunca uygulanmalıdır. Soğuktan cilt yanığını önlemek için buz ve cilt arasına izolasyon sağlayacak ince bir katman (ince bir havlu, tülbent veya 2-3 kat kağıt havlu) yerleştirmek gerekir. Önceden uyuşuk olan bir bölgeye asla buz uygulanamaz. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

4 Kompresyon Elastik bandajlar aşırı şişliği önleyebilir ya da azaltabilir.  Elastik bandaj her zaman yaranın altındaki en geniş kas bölgesinden yaranın üstündeki en geniş kas bölgesini sarmalıdır. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

5 Yükseltme Yerçekimi şişliği azaltabilir. İlk üç basamağı uyguladıktan sonra, yaralı bölge, rahat etmek şartıyla en az kalp hizasına ya da bu seviyeden 20 cm kadar yukarıya kaldırılmalıdır. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

6 Esneklik ve kas iskelet yaralanmaları
Esneklik, bazılarınca uzun ömrün anahtarı olarak tanımlanır. Esnek bir kas, şoku ve sürekli gerilmeleri daha iyi absorbe eder. Maalesef, bazıları biraz esneklik iyi ise daha fazlasının daha iyi olduğuna inanır. Yaralanmayı önlemek açısından bu her zaman doğru değildir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

7 Esneklik ve kas iskelet yaralanmaları
Bir öğrencinin esnekliği aynı yaş grubundaki genel toplum ile karşılaştırılmalıdır. Eğer ölçümler esneklikte ortalama kabul edilen ölçülerin altındaysa (hipofleksibilite), eksiksiz, iyi tasarlanmış bir esneme programı planlanmalıdır. Bu kişiler kas yaralanmalarına, burkulmalara ve kopmalara daha açıktır. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

8 Esneklik ve kas iskelet yaralanmaları
Diğer taraftan, eğer ölçümler normalin üzerindeyse (hiperfleksibilite), egzersiz programları daha çok güç geliştirme üzerine odaklanmalıdır (Anderson, Hall, & Martin, 2000; Pfeiffer &Mangus, 1998). Bu kişiler yüksek oranda çıkık ve subluksasyon riski altındadır. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)


"Önleme Yaralanma ya da sakatlık oluşmaması için gerekli olan kondisyonel çalışmaları (kuvvet, esneklik vb.) ihmal etmeden uygulayarak anatomik yapıları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları