Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA"— Sunum transkripti:

1 DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
VAKA-8 DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA

2 VAKA 64 yaşında bayan hasta 23281290120
tarihinde myoma uteri klinik tanısıyla TAH+BSO yapılan ve patoloji sonucu leiomyosarkom (nos, iğsi hücreli) gelen hasta ve uzam metastaz taramasında başka lezyon saptanmayan hasta onkoloji takibinde imiş. Hastaya cerrahi dışında başka tedavi uygulanmamış. Kontrol sırasında çekilen toraks BT’sinde ve PET-BT’sinde iki akciğerde lezyonlar saptanmış. İleri tetkik ve tedavi için hastanemize yönlendirilmiş.

3 tarihinde nefes darlığı ve öksürük şikayeti ile gelen hastada daha sonra kanlı balgam şikayeti de eklenmiş. FOB: Normal Daha sonra kliniğimize tanı ve tedavi için yönlendirildi.

4 Akciğer grafisi

5 PET-CT ( ) Mediastende sağ alt pratrakeal alanda en büyüğü yaklaşık 16x11 mm boyutlarında lenf nodları (SUD maks: 2.4) Sağ akciğerde üst lobda posterior segmenti kaplayan, fissür hattında lokalize yaklaşık 72x58x60 mm boyutlarında, içinde yer yer hipometabolik (kistik/nekrotik) komponentler içeren düzgün sınırlı kitlesel lezyon (erken SUD maks : 4.4, geç 5.2) Sol akciğer alt lob superior segmentte yaklaşık 16x14 mm boyutlarında düzgün sınırlı nodüler lezyon (erken SUDmaks: 1, geç 1.9), üst lob anterior segmente yaklaşık 9 mm çapında nodüler lezyonda kaydadeğer tutulum izlenmedi

6 PET-CT

7 PET-CT

8 PET-CT

9 İlk ameliyat (05.11.2014) Mediastinoskopi
Sol torakotomi+Metastazektomi (4 adet nodül)

10 Patoloji

11 2. Ameliyat: Sağ torakotomi+Orta lobektomi (10.12.2014)

12 Kontrol akciğer grafisi


"DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları