Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ."— Sunum transkripti:

1 GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ

2 H.Ş 74 yaş, K ŞİKAYET:epigastrik ağrı,oral alamama,kilo kaybı HİKAYE:yaklaşık 1 yıldır şikayetleri olan hastanın yapılan endoskopisinde mide ca tespit edilmesi üzerine operasyon için servisimize yatırıldı. ÖZGEÇMİŞ:KOAH(göğüs hastalıkları pre op yüksek risk )

3 ENDOSKOPİ:Antrum distali pylorik alanda mide çıkışını daraltan malign görünümlü ülserovejetan lezyon
BİYOPSİ:Adenokarsinom

4 ABDOMEN ULTRASONOGRAFİ
Karaciğer boyutları ve konturları düzenlidir. Parankim ekosu homojendir. Parankim içerisinde kistik ya da solid lezyon saptanmamıştır Perihepatik perisplenik, intestinal anslar arasında ve batın alt kadranda en derin yerinde 5 mm 'ye ulaşan serbest sıvı kolleksiyonu izlenmiştir.

5 TORAKS BT Her iki tiroid glandı normalden büyük ve heterojen görünümdedir. Sol kalp boşlukları normalden geniştir. Mediastinal lenf nodu istasyonlarında patolojik boyut ve görünümde lenf nodu izlenmedi. Aksiller bölgelerde patolojik boyut ve görünümde lenf nodu izlenmedi. Bilateral plevral yüzeyler normaldir. Plevral effüzyon izlenmedi. Sağ akciğerde büyüğü üst lob anterıorda 6 mm çaplı çok sayıda buzlu cam dansitesinde parankmial nodül izlenmiştir. Sağ akciğer orta lobda,sol linguler segmentte ve posterobazal segmentte subsegmenter atelektaziler izlenmiştir. Sol akciğer üst lob anterıorda 5 mm çaplı buzlu cam dansitesinde parankimal nodül izlenmiştir.

6 ABDOMEN BT İNCELEMESİ Karaciğer kraniokaudal boyutu 190 mm ölçülmüş olup normalden büyüktür. Konturu düzgün ve parankimi homojendir. Hepatik ve portal venöz yapıların seyri, konturu ve kalibrasyonu normaldir. İntrahepatik safra yollarında dilatasyon izlenmedi. Karaciğerde belirgin sınır veya dansite farkı oluşturan yer kaplayan lezyon saptanmamıştır. Mide pilor kesiminde en kalın yerinde 13 mm ölçülen duvar kalınlaşması dikkati çekmiştir. Her iki böbreğin yeri, büyüklüğü ve konturu normaldir. Bilateral parankim kalınlıkları ve renal medulla normaldir. Pelvikaliksiyel yapıları normal olup hidronefroz izlenmedi. Her iki böbrek fonksiyonedir. Böbreklerde belirgin sınır veya dansite farkı oluşturan kist veya solid kitle saptanmamıştır. Uterus atrofik boyutlardadır. .Perihepatik,perisplenik ve de pelvik bölgede sıvama tarzında serbest sıvı izlenmiştir.

7 OPERASYON SUBTOTAL GASTREKTOMİ + GASTROJEJENOSTOMİ + BRAUN ANASTOMOZ

8 İntraoperatif frozen

9


"GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları