Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
3. Sonuç Kriterleri Puanlama Matrisleri
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Mustafa Kemal Üniversitesi
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kalite güvencesi: Yüksek kaliteli MTE'nin desteklenmesi - AB perspektifi.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
SORULARLA MERAK ETTİKLERİMİZ
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
24 Kalite yönetimi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
2 ve 1’in toplamı 3 eder..
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
PROGRAM TASARIMI
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Comenius Programı Onur AYDEMİR
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Proje Web Sitesi ve IPPC Envanter Veri Tabanı Onur Mat
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İşgücü Piyasası ve Eğitim sektörü arasında Karşılıklı Güvenin Oluşturulması.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
AKREDİTASYON VE EĞİTİM STANDARTLARI NURCAY KURU EĞİTİM BİLİMLERİ.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Hayat Boyu Öğrenme ve Kalite Güvencesi Evi Thomas Gruber Almanya Mesleki.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
TOWS MATRİSİ G Z F T İzmir İl MEM ARGE.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
27 Ağustos 2015, SAÜ Senato European University Association (EUA) Institutional Evaluation Programme (IEP)
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
… Bölümü Öğretim Elemanının İsmi Sunum tarihi../../2016 Gidilen Kurumun Fotografı Olacaktır … Bölümü/Birimi Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
AKTS Hesaplaması.
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ PLAN HAZIRLAMA
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2018 Yılı Performans Sunumu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi: Danimarka, Kopenhag'da bulunan Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu "SOSU C"ye ilişkin örnek vaka

‘SOSU C’ hakkında bilgiler Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ‘SOSU C’ hakkında bilgiler İşleyişi, Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bağımsız eğitim yüksek okulu Mesleki programlar / Temel sosyal hizmetler ve sağlık hizmetleri eğitim programları Ön dersler / Sosyal hizmetler ve sağlık hizmetleri, Seviye 1 & 2 / Eğitimciye yardımcı programlar Süre: Ön dersler 20 hafta sürerken, temel dersler 2 yıl 3,5 aya kadar devam eder. Öğrenciler: Yaşları 16 ila 65 arasında değişen yıllık 1500 öğrenci (7000 çalışan) / Personel sayısı: 230 Finansman, kabul edilme ve özel durumlar SOSU C, tamamıyla Bakanlık tarafından desteklenir. Kabul edilme süreci ücretsizdir. Temel dersleri alan çoğu öğrenci Belediyeler tarafından istihdam edilir. SOSU C, 18 Belediye ve 1 İdari Bölge ile işbirliği içerisindedir.

Okulda grup çalışması yapan öğrenciler Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Okulda grup çalışması yapan öğrenciler Bakım evlerinde çalışma deneyimi edinen öğrenciler Okulda simülasyon eğitimi

Danimarka'da MEÖ sistemine ilişkin mevcut zorluklar Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Danimarka'da MEÖ sistemine ilişkin mevcut zorluklar Gençlerin yalnızca küçük bir bölümü MEÖ‘ yü, büyük çoğunluğu ise gymnasium (öğrenciyi üniversiteye hazırlayan okullar) eğitimini tercih etmektedir. Okul bırakma MEÖ kapsamında bir sorundur. Ancak bazı öğrencilerin daha sonra okula döndüğünü biliyoruz. Farklı altyapılara sahip öğrenciler Farklı sosyal, ekonomik ve eğitim altyapılarına sahip öğrenciler

Kalite güvencesi - Bakanlığın talep ettiği gereklilikler Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kalite güvencesi - Bakanlığın talep ettiği gereklilikler Yüksekokul, kalite güvencesine yönelik bir plan geliştirmek zorundadır. Okul, iç kalitenin sürekli geliştirilmesi ve ölçülmesi için bir sistem oluşturmalıdır. Bu sistem öz-değerlendirmenin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin prosedürleri içermelidir. Öz değerlendirme prosedürleri, "yüksekokulun eğitim programlarını planlayıp tamamlaması sırasında, seçilen bölgelerde sistematik ve eleştirel tartışmalar gerçekleştirilmesini sağlamak zorundadır."

İçerik Sistematik kalite güvence süreci Uygulama Vizyon Değerlendirme Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Sistematik kalite güvence süreci Yüksekokullarda kalite üzerine çalışma, yüksekokula ilişkin vizyon ve hedeflerden başlar. Vizyon Uygulama Veri toplama Değerlendirme İçerik Toplanan veriler tartışılır ve yorumlanır. Böylelikle tekrar yeni hedefler ve eylem planları belirlenir. Vizyon ve hedefler, eylem planına dönüştürülür. Yüksekokulun hedefleri ve vizyonları karşılama düzeyi değerlendirilir. Öğrenci notları ile öğrenci ve çalışanlar arasında düzenlenen memnuniyet anketleri gibi veriler toplanır.

Görevler Konular Kalite Güvencesi İyileştirilmesi/ geliştirilmesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kalite Güvencesi Görevler Konular Öz ölçme-değerlendirme (öz değerlendirmenin) gerçekleştirilmesi İyileştirilmesi/ geliştirilmesi gereken pedagojik konulara odaklanma İstatistiksel verilerin toplanması Öğrencilerin notları. Okul bitirme ve bırakma oranları. Anketlerin yapılması Memnuniyet: Öğrenciler & Çalışanlar. Ana sayfada mevcut sonuçlar Okul Bırakmanın Önlenmesine ilişkin Eylem Planının Hazırlanması Bakanlığa yıllık plan/rapor sunulması / Bakanlıktan geri bildirim alma Proje değerlendirmeleri Projenin çıktıları/sonuçları

Okul terkinini önlenmesine ilişkin Eylem Planı Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. 3 örnek Öz değerlendirme Anketlerin kullanımı Okul terkinini önlenmesine ilişkin Eylem Planı

Yöntemler: Öz değerlendirme Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Hangi düzeyde olduğunuzu bilmek, kaliteyi elde etme açısından - Önemli bir bilgidir. - Öz değerlendirme bu tür bilgileri temin edebilir. Öz değerlendirme pedagoji gününde gerçekleştirilir. Bütün öğretmenlerin dahil olduğu, pedagojik bir konuyu tartışıp (değerlendirip) geliştirmeye çalıştıkları, öğretim yapılmayan bazı günler mevcuttur. Sonuçlar & faydalar - Amaç, öz değerlendirme yoluyla yüksekokulun geliştirilmesidir. - Çaba göstermek başlı başına bizim için faydalı olabilir (Sadece yapmak zorunda olduğumuz için çaba göstermiyoruz). Eleştirel tartışmalar, seçilen pedagojik konunun geliştirilmesini sağlayacaktır.

Yöntemler: Öz değerlendirme A,B, C Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Anketlerden nasıl yararlanıyoruz? Yöntemler: Anketler Öğrenci & çalışan memnuniyetine ilişkin anketler Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Anketlerden nasıl yararlanıyoruz? Öğrencilerin ve çalışanların SOSU C‘ de nasıl deneyimler edindiğine odaklanın. İyi işleyen bir okul ve işyeri ortamına sahip olmanın önemi Öğrencileri cezbeden bir okul ortamına sahip olmanın önemi Kalitenin geliştirilmesi için anketlerden elde edilen sonuçların kullanılması Performansın ölçülmesi, güçlü ve zayıf yanların gösterilmesi Özellikle geliştirilmesi gereken alanların tespit edilmesi ve bunlara karar verilmesi Kuruluşun, diğerleriyle (benzer MEÖ yüksekokullarıyla) karşılaştırılması (Bir işbirliği ağı kapsamında gerçekleştirilen) karşılaştırmalı değerlendirme ve öğrenme imkanı

Okul Terkinin Önlenmesine ilişkin Eylem Planı Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Okul Terkinin Önlenmesine ilişkin Eylem Planı Bakanlığa sunulan yıllık rapor, SOSU C'de okul terkinin önlenmesine ilişkin olarak önceki yıla ait sonuçları ve gelecek yıla ait çalışmaları göstermektedir. Gelecek yıl ulaşmayı planladığımız hedefleri belirlemek için öğrencilerin okulu terketmesi ve bitirmesine ilişkin istatistiksel verilerin kullanılması Okul terk oranı % 22/14'ten (Ön dersler/Temel dersler oranı) yüksek değildir. Rapor internet sitemizin ana sayfasında mevcuttur. Bakanlıktan rapora ilişkin geri bildirim alınır. Rapor kurula sunulup, yönetici ve öğretmen grupları arasında tartışılır.

İyi İşleyen İç Kalite Güvencesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İyi İşleyen İç Kalite Güvencesi Yerel ihtiyaçlara uygundur (amaca uygun). Kalite güvence ve kalite geliştirme ögelerini içerir. Yerel kalite kültürünün ve anlamlı diyalogların geliştirilmesini destekler. Kalite döngüsünü tamamlar.

Dinlediğiniz için teşekkürler! Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Dinlediğiniz için teşekkürler!