GÜVENLİK. Pazarlık (c) maddesine göre yapılamaz, Güvenlik ihalesinin alt yükleniciye yaptırılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. (Tali bir iş,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5766 SAYILI KANUN İLE 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUN ÇEŞİTLİ MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE ANILAN KANUNA EKLENEN.
Advertisements

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ
Karar Tarihi : Karar No : 5189/1
İHALEYE KATILMADA YETERLİK KURALLARI 1- EKONOMİK VE MALÎ YETERLİK 2- MESLEKİ VE TEKNİK YETERLİK.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
Yeterlilik Belgeleri ve Yeterlilik Kriterleri (Mali Hizmetler Uzmanı)
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
GÜVENLİK.
BANKA VE SERMAYE PİYASASI HUKUKU
ERK İSG&İK –
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
İhale Dokümanlarının Hazırlanması Aşaması (Mali Hizmetler Uzmanı)
Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar.
İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Tevfik BAYHAN Bakanlık
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
Son geçici vergi beyanname döneminde ihale konusu işte kullanılmasını öngördüğü mal miktarının en az yarısı kadar alış yapmış olması”
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
İhaleye Fesat Karıştırma Kamu kurum veya kuruluşları adına; -Mal veya Hizmet İhalesi Yapan -Satım İhalesi Yapan -Kiralama İhalesi yapan -Yapım İşi İhalesi.
(Mali Hizmetler Uzmanı)
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
T.C.K.'da meslek mensubuna uygulanabilecek cezai yaptırımların irdelenmesi Bekir BAYKARA Avukat.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İHALE İŞLEM DOSYASI DİZİNİ
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
Dr.Birsen TUĞLU Dr.Nurhilal YUSUFOĞLU Danışman Prof.Dr. Pınar TUNCEL
Modernization of Observation Network
olarak tanımlanmıştır.
İhale Dokümanlarının Hazırlanması (Mali Hizmetler Uzmanı)
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
3568 SAYILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNLARI VE 5786 SAYILI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK.
3568 SAYILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Strateji Geliştirme Başkanlığı
4737 SAYILI KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
AÇIK İHALE USULÜ İhale Ön Oluru Komisyon Teşekkülü İdari Şartname Sözleşme Taslağı Standart Formları Hazırlama Komisyonu Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyonu.
DOĞRUDAN TEMİN Zafer BIYIK 2015 MAYIS
PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
İHALELERE KATILMAKTAN YASAKLAMA. 2  İhale Sürecinde Yasaklama  Sözleşme Sürecinde Yasaklama İhalelere Katılmaktan Yasaklama.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Çocuk ve Genç İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. Paket tur sözleşmeleri; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
Mali Müşavirlik Mesleği ve Sınavları
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
25/01/2017 tarihli değişiklikler
FİNANSAL MUHASEBE I Prof. Dr. Kerim BANAR
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
            Bankaların Kuruluşu veya Türkiye'de şube ve temsilcilik açma izni
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Ceyhun yılmaz 1 ceyhun yılmaz soru ve talep için.
Sunum transkripti:

GÜVENLİK

Pazarlık (c) maddesine göre yapılamaz, Güvenlik ihalesinin alt yükleniciye yaptırılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. (Tali bir iş, organizasyon, ramazan etkinlikleri vb.)

Özel Güvenlik Mali Sorumluluk Sigortası Üçüncü kişilere verilecek zararlar için yaptırılır. Hırsızlık vb, unsurlar için sigorta yaptırılmayacak, bu yönde düzenleme yapılmayacaktır. Miktar veya tutar belirtilemez. Teminat tutarları devlet tarafından belirlenmektedir. “Özel güvenlik hizmet alımı ihalelerinde özel güvenlik mali sorumluluk sigortası için teklif mektubu eki cetvelde ayrı satır açılacaktır.” (Dipnot)

Çalışacak Personeller için Yaş ve askerlik şartı getirilmesi uygun değildir. (Karar No : 2008/UH.Z-2246) a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) 18 yaşını doldurmuş olmak. d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, kamunun sağlığına karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. (1) e) (Mülga: 23/1/2008 – 5728/578 md.) f) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak. g) 14 üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Valiliğe işin başlamasından 7 (Yedi) gün önce bildirilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır. Hizmetin başladığı gün mesai saati bitimine kadar ilgili valiliğe yazılı olarak bildirilir. (5188 Madde 5)

5188 sayılı Kanun Madde 5: “Şirketlerin özel güvenlik alanında faaliyette bulunması İçişleri Bakanlığının iznine tâbidir. Faaliyet izni verilebilmesi için şirket hisselerinin nama yazılı olması ve faaliyet alanının münhasıran koruma ve güvenlik hizmeti olması zorunludur. Özel güvenlik şirketleri, şubelerini bir ay içinde Bakanlığa ve ilgili valiliğe yazılı olarak; hisse devirlerini bir ay içinde Bakanlığa bildirirler.” Faaliyet izin belgesinde yer alan isimler ile şirketin ortakları aynı kişiler olmak zorundadır. “bu alanda faaliyet gösteren tüzel kişilerin sermaye şirketi olmalarına rağmen hizmet sorumluluğunun kişisel olduğu, bu nedenle de faaliyet izin belgelerinin ihale tarihindeki şirket ortakları adına düzenlenmesinin gerekliliği anlaşılmaktadır. (Karar No : 2011/UH.I-1123)

Alarm merkezi kurma ve işletme işi de güvenlik firmasına yaptırılacaksa; Valilikten “Alarm izleme merkezi kurma ve işletme yeterlilik belgesi” alınması zorunludur. Karar No : 2009/UH.I-2280

TEMİZLİK

Birim fiyat olmak zorundadır. Personel Çalıştırılmasına Dayalı İhaledir. Temizlik malzemeleri miktar olarak belirtilmelidir. (Karar No : 2008/UH.III-3778) Temizlik malzemeleri eskidikçe yenisi ile değiştirilecektir iptal sebebi (Karar No : 2011/UH.I-2637) Kullanılacak olan makineler için yaklaşık maliyette veya tekliflerde fiyat aranmaz.

YEMEK

Bir ilin sınırları içerisinde mutfak şartı aranmamalıdır. (Karar No : 2007/UH.Z-3143) İllerin yakınlığı, başka merkezlerden yemeklerin getirilebilecek olması… Gıda üretim izin belgesi istenebilir mi? (Tebliğ Madde) Malzeme dahil yemek dağıtım ihaleleri personel çalıştırılmasına dayalı değildir. Personel sayısı net olarak olmak zorunda değildir.

Özel beslenme gereken hasta sayıları net olarak belirtilmelidir. Yemek ihalelerinde temel maliyetler çiğ girdiler ve personel ödemeleridir. Girdilerin gramaj ve miktarları belirtilmelidir. (Karar No : 2008/UH.I-4439)

DİĞER ÖNEMLİ DÜZENLEMELER

Araç Kiralama “25.3. Teklif fiyata dahil olan diğer giderler aşağıda belirtilmiştir: Servis hizmetlerinde kullanılacak araçlar ile bu araçlara ait bakım, onarım ve servis hizmetleri, parça ve yedek parça bedelleri, yapılacak nakliye işleri, araçlara ait emniyet ve bilumum sigorta giderleri, taşınan personele ait yapılması gereken zorunlu sigorta giderleri ile hizmete ilişkin diğer giderler, vergi, resim, ulaşım, harç ve bu gibi giderlerin tamamı yükleniciye aittir ve teklif fiyata dahildir Yüklenici tarafından istihdam edilen tüm sürücülerin ve müdürün sosyal sigortalar kurumu, vergi daireleri ve diğer resmi kurum ve kuruluşlar ile odalar, dernekler vb. gibi yerlerle olan ilişkilerinin düzenlenmesi, buralarda yapılacak yasal işlemlerin ifası ile bunlara ait tüm giderler Yükleniciye aittir ve teklif fiyata dâhildir Sözleşme konusu işin bedelinin ödenmesi aşamasında doğacak Katma Değer Vergisi (KDV), ilgili mevzuatı çerçevesinde İdare tarafından yükleniciye ayrıca ödenir Bu madde boş bırakılmıştır.”

Madde 16 - Cezalar ve sözleşmenin feshi İdare tarafından uygulanacak cezalar aşağıda belirtilmiştir: Personel(üye) taşıma işinde; Yüklenici Sözleşme, İdari Şartname, Teknik Şartname ve Sözleşmenin ekinde bulunan diğer belgelerde belirtilen hususlara aynen uymak zorundadır. Yüklenici burada belirtilen esaslara riayet etmemesi, eksik veya kusurlu iş yapması ve bu gibi durumlarda İdare tarafından oluşturulan bir komisyon marifetiyle sözleşme ve eki belgelere aykırı olarak yapılan işler bir tutanakla tespit edilir. Komisyonca tespit edilen eksik, kusurlu, hatalı ve sözleşme hükümlerine aykırı yapılan işler için, ihale dokümanı eki teknik şartnamede yer alan "Personel Taşıma Servisi Ceza Halleri ve Ceza Miktarları Tablosu"ndaki ceza hükümleri uygulanacaktır. İdare tarafından kesilecek cezanın toplam tutarı, hiçbir durumda, sözleşme bedelinin % 30'unu geçmeyecektir.