Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci"— Sunum transkripti:

1 Toplu Beslenme Sistemlerinde Kamu İhale Kanununa göre (KİK) Yemek Hizmet Alımı

2 Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
İhtiyaç Satın alma Süreci İhtiyacın Karşılanması Kaynak Güvenilirlik Saydamlık İhtiyaçta Doğal Bağlantı Kamu Satın alma Süreci İhtiyacın Bölünmesi Eşit Muamele Kamusal İhtiyaç Kamusal İhtiyacın Karşılanması Kamu Kaynağı İhtiyaçların Uygun Şartlarda Karşılanması Ödenek Tahsisi Rekabet Gizlilik /Confidentiality İhtiyaçların Zamanında Karşılanması Kaynakların Verimli Kullanılması Kamuoyu Denetimi/Hesap Verilebilirlik

3 İHALE İŞLEM DOSYASI 1.ihale yetkilisinden alınan onay belgesi ve eki
İhalesi yapılacak her iş için bir işlem dosyası düzenlenir. Bu dosyada; 1.ihale yetkilisinden alınan onay belgesi ve eki 2.yaklaşık maliyete ilişkin hesap cetveli, 3.ihale dokümanı, 4. ilân metinleri, 5.adaylar veya istekliler tarafından sunulan başvurular veya teklifler 6.diğer belgeler, 7.ihale komisyonu tutanak ve kararları gibi ihale süreci ile ilgili bütün belgeler bulunur.

4 YAKLAŞIK MALİYET NEDİR?
(YARARLARI,HESAPLAMASI)

5 ŞARTNAMELER İhale konusu mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin her türlü özelliğini belirten idari ve teknik şartnamelerin idarelerce hazırlanması esastır.

6 İHALE İLAN SÜRELERİ VE KURALLARI
Yaklaşık maliyeti 8 inci maddede yer alan eşik değerlere eşit veya bu değerleri aşan ihalelerden; 1) Açık ihale usulü ile yapılacak olanların ilânları, ihale tarihinden en az kırk gün önce, 2) Belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılacak olanların ön yeterlik ilânları, son başvuru tarihinden en az on dört gün önce, 3) Pazarlık usulü ile yapılacak olanların ilânları, ihale tarihinden en az yirmi beş gün önce, Kamu İhale Bülteninde en az bir defa yayımlanmak suretiyle yapılır.

7 İHALE DOKÜMANLARININ GÖRÜLMESİ VE SATIN ALINMASI
İhale dokümanı ücretsiz görülebilir, ancak ihaleye katılabilmek için ihale dokümanı satın alınması zorunludur İhale dokümanları güvenliğin sağlanması kaydıyla CD ortamında da verilebilir. Doküman bedeli basım maliyetini aşmayacak şekilde belirlenmelidir.

8 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin seçimi yapılır. En düşük fiyat esası Fiyat dışı unsurlar İşletme ve bakım maliyeti Maliyet etkinliği Verimlilik Kalite Teknik değer Yerli malı sunan yerli isteklinin teklifi Mal ve hizmet alımlarında kısmi teklif Alternatif teklifler Aynı fiyatın teklif edilmesi dikkate alınır.

9 Kamu Satın alma Süreci İhale Hazırlık Süreci Sözleşme Yönetimi Süreci
İhale Süreci İdare Teklif Değerlendirme Muayene Kabul Garanti İhale Dokümanı İhtiyaç İlan Teklif Sözleşme Ödeme Teklif Dokümanı Teslim İstekli


"Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları