MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF II Project is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey The Contracting Authority This Project is implemented under the partnership.
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
Ders Hazırlama Şablonu
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
ETCF is funded by the European Union Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Konusunda AB’deki En İyi Uygulamaların Türk İş Dünyasına Transferi.
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
Bu Program Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilmektedir. Programın Yararlanıcısı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’dir. Bu programın sözleşme makamı.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
YERELDE AB SÜRECİ.
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY ORTAK İZLEME.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB

ULUSLARARASI TİCARET HACMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

TOBB Başlık:Uluslararası Ticaret Hacminin Geliştirilmesi Geliştirilmesi Ortaklar: Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası – Voka Ticaret ve Sanayi Odası Bütçe: ,33 Euro Süre: 12 Ay ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

Bu projenin genel amacı; Dış ticaret ilişkilerini geliştirip güçlendirmek ve Çaycuma TSO ile Antwerp – Waasland TSO arasındaki ticari etkileşimi arttırarak Türkiye ile AB üye ülkelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki ilişkileri geliştirmek.Dış ticaret ilişkilerini geliştirip güçlendirmek ve Çaycuma TSO ile Antwerp – Waasland TSO arasındaki ticari etkileşimi arttırarak Türkiye ile AB üye ülkelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki ilişkileri geliştirmek. Bu projenin özel amaçları aşağıdaki gibidir; Bu projenin özel amaçları aşağıdaki gibidir; Çaycuma TSO ile Antwerp - Waasland TSO üyelerinin uluslararası ticaret sistemine daha fazla entegre olması.Çaycuma TSO ile Antwerp - Waasland TSO üyelerinin uluslararası ticaret sistemine daha fazla entegre olması. Çaycuma ve Antwerp arasındaki ticari etkileşimi ağ geliştirme yoluyla arttırmak.Çaycuma ve Antwerp arasındaki ticari etkileşimi ağ geliştirme yoluyla arttırmak. Antwerp - Waasland TSO ve Çaycuma TSO arasında ziyaretler ve atölyeler yoluyla bilgi transferi oluşturmak.Antwerp - Waasland TSO ve Çaycuma TSO arasında ziyaretler ve atölyeler yoluyla bilgi transferi oluşturmak. Dış Ticaret Danışmanlığı Merkezi kurarak Çaycuma TSO üyelerinin dış ticaret kapasitelerini geliştirmek.Dış Ticaret Danışmanlığı Merkezi kurarak Çaycuma TSO üyelerinin dış ticaret kapasitelerini geliştirmek. Türkiye ve Belçika’daki ticaret fuarları ve sergiler gibi dış ticaret etkinliklerine iki oda üyelerinin katılım sayılarını artırmak.Türkiye ve Belçika’daki ticaret fuarları ve sergiler gibi dış ticaret etkinliklerine iki oda üyelerinin katılım sayılarını artırmak. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

Proje Etkinlikleri 1 - Hazırlık Faaliyetleri: 1.1. Proje Takımını Oluşturma (Proje Koordinatörü, Proje Asistanı, Yurtdışındaki Yönetici, Muhasebeci, Dış Ticaret Uzmanı): Projenin ilk faaliyeti bu olacaktır. Proje takımı faaliyetlerin uygun bir şekilde yerine getirilmesinden, belirli faaliyetlerde çalışacak olan görevlilerin izlenmesinden ve her şeyin belirlenen zaman içerisinde yapılmış olmasından sorumlu olacaktır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

1.2. Proje Ofisi Tutmak : Proje takımını oluşturduktan sonra en önemli faaliyet proje ofisini tutmaktır. Proje ofisi Çaycuma TSO’nun içindeki bir ofisin uygun bir şekilde hazırlanmasıyla elde edilecektir. Burası aynı zamanda Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi için de kullanılacaktır. Yani projeden sonra bile ofis kullanılacaktır. Proje takımını oluşturduktan sonra en önemli faaliyet proje ofisini tutmaktır. Proje ofisi Çaycuma TSO’nun içindeki bir ofisin uygun bir şekilde hazırlanmasıyla elde edilecektir. Burası aynı zamanda Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi için de kullanılacaktır. Yani projeden sonra bile ofis kullanılacaktır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

2 - Tanıtım ve Görsel Faaliyetler: 2.1. Başlangıç Toplantısı: Projenin ikinci ayının başında tanışma toplantısı yapılacaktır. Bu toplantı, projenin tanıtımını arttıracaktır. Ayrıca, Kobilerin ilgisini de projedeki faaliyetlere çekecektir. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

2.2. Görsel Faaliyetler: Öncelikle, iki adet afiş asılacaktır. Bu afişlerde Türkiye Cumhuriyeti, AB, MHİB, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Çaycuma TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin logoları bulunacaktır. Ayrıca Proje Ofisine Türk ve AB bayrağı konacaktır. Ayrıca, hem Çaycuma TSO hem de Antwerp- Waasland TSO kendi internet sitelerinin içinde bir sayfa oluşturacaklar. İçinde kalem, defter ve takvim bulunan 200 set hazırlanacaktır. Bunlar atölyelerde, seminer, açılış ve kapanış toplantılarında dağıtılacaktır Türkçe broşür, 3000 İngilizce broşür Çaycuma’daki ve Antwerp’deki Kobilere dağıtılmak üzere bastırılacaktır. Bir basın açıklaması hazırlanıp ulusal ve uluslararası basına dağıtılacaktır ve böylece proje hakkında insanlar haberdar edilecektir. Öncelikle, iki adet afiş asılacaktır. Bu afişlerde Türkiye Cumhuriyeti, AB, MHİB, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Çaycuma TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin logoları bulunacaktır. Ayrıca Proje Ofisine Türk ve AB bayrağı konacaktır. Ayrıca, hem Çaycuma TSO hem de Antwerp- Waasland TSO kendi internet sitelerinin içinde bir sayfa oluşturacaklar. İçinde kalem, defter ve takvim bulunan 200 set hazırlanacaktır. Bunlar atölyelerde, seminer, açılış ve kapanış toplantılarında dağıtılacaktır Türkçe broşür, 3000 İngilizce broşür Çaycuma’daki ve Antwerp’deki Kobilere dağıtılmak üzere bastırılacaktır. Bir basın açıklaması hazırlanıp ulusal ve uluslararası basına dağıtılacaktır ve böylece proje hakkında insanlar haberdar edilecektir. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

2.3. Kapanış Faaliyeti: Projenin son ayında bir kapanış toplantısı düzenlenecektir. Kapanış faaliyeti proje takımındaki yetkililerin konuşmalıyla başlayacak ve proje boyunca neler yapıldığı hakkında olacaktır. CD’ler katılımcılara toplantı sırasında dağıtılacaktır. Toplantıdan sonra mini kokteyl verilecektir. Projenin son ayında bir kapanış toplantısı düzenlenecektir. Kapanış faaliyeti proje takımındaki yetkililerin konuşmalıyla başlayacak ve proje boyunca neler yapıldığı hakkında olacaktır. CD’ler katılımcılara toplantı sırasında dağıtılacaktır. Toplantıdan sonra mini kokteyl verilecektir. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

3 - Güncellenmiş Seminer “AB İle İş Yapma Rehberi”: 2011 yılında Antwerp - Waasland TSO tarafından hazırlanmış “ AB ile İş Yapma Rehberi” adında yazılı bir kaynak bulunmaktadır yılında Antwerp - Waasland TSO tarafından hazırlanmış “ AB ile İş Yapma Rehberi” adında yazılı bir kaynak bulunmaktadır. Bu belge Antwerp-Waasland TSO uzmanları tarafından güncellenecektir. Bir uzman bu belge üzerinde 5 gün boyunca çalışacaktır. Bu belge güncellendikten sonra, bir çevirmen bu belgeyi Türkçe ’ye çevirecektir. Bu belge Antwerp-Waasland TSO uzmanları tarafından güncellenecektir. Bir uzman bu belge üzerinde 5 gün boyunca çalışacaktır. Bu belge güncellendikten sonra, bir çevirmen bu belgeyi Türkçe ’ye çevirecektir. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

Çevirinin arkasından Anwerp-Waasland TSO’dan bir uzman Çaycuma TSO’ya gelip bu konuda 2 gün sürecek bir seminer verecektir. Çevirinin arkasından Anwerp-Waasland TSO’dan bir uzman Çaycuma TSO’ya gelip bu konuda 2 gün sürecek bir seminer verecektir. Bu faaliyetin projenin üçüncü ayında yer alması planlanmıştır. Bu faaliyetin projenin üçüncü ayında yer alması planlanmıştır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

4 - Gözlemleme Gezisi Projenin beşinci ayında Çaycuma TSO’dan teknik grup 5 gün sürecek bir gözlemleme projesine katılacaklar. 4 kişilik bir teknik grup ve Proje Koordinatörü Antwerp-Waasland TSO’ya gidecek ve Antwerp-Waasland TSO’nun 25 üyesini ziyaret edecek. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

5 - Deneyim Aktarım Semineri: 5. ayın sonunda gözlemleme gezisinin de elde edilen bilginin aktarımını hedefleyen bir seminer düzenlenecektir. Çaycuma TSO’nun her üyesinden bir temsilci bu seminere katılacaktır. 5. ayın sonunda gözlemleme gezisinin de elde edilen bilginin aktarımını hedefleyen bir seminer düzenlenecektir. Çaycuma TSO’nun her üyesinden bir temsilci bu seminere katılacaktır. Ayrıca, “Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi’nin” detayları anlatılacak ve Çaycuma TSO’nun bu yeni biriminden üyelerin yararlanması teşvik edilecektir. Ayrıca, “Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi’nin” detayları anlatılacak ve Çaycuma TSO’nun bu yeni biriminden üyelerin yararlanması teşvik edilecektir. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

6 - Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi: Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi projenin 6. Ayında kurulacak ve 7. Ayında çalışmaya başlayacaktır. Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi projenin 6. Ayında kurulacak ve 7. Ayında çalışmaya başlayacaktır. Bu faaliyet ile ilgili, Antwerp-Waasland TSO yeni Merkezdeki çalışanların bilgi düzeyini arttırmak için 20 durum raporu hazırlayacaktır. Merkezin çalışanları bu raporları Çaycuma TSO üyelerine yardım etmede kullanacaktır. Bu raporlar 20 farklı konuyu kapsayacağı için üyelerin büyük bölümüne yardımcı olacaktır. Bu faaliyet ile ilgili, Antwerp-Waasland TSO yeni Merkezdeki çalışanların bilgi düzeyini arttırmak için 20 durum raporu hazırlayacaktır. Merkezin çalışanları bu raporları Çaycuma TSO üyelerine yardım etmede kullanacaktır. Bu raporlar 20 farklı konuyu kapsayacağı için üyelerin büyük bölümüne yardımcı olacaktır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

7 - İnternet Platformu: Projenin 8. Ve 9. Aylarında kurumsal bir internet platformu oluşturulacaktır. Bu faaliyet ile katılımcı TSO’lar arasında devamlılığı olan bir ticaret ilişkisi oluşturacaktır. Projenin 8. Ve 9. Aylarında kurumsal bir internet platformu oluşturulacaktır. Bu faaliyet ile katılımcı TSO’lar arasında devamlılığı olan bir ticaret ilişkisi oluşturacaktır. Her iki TSO üyelerinin iş alanları ve iletişim bilgileri bu platformda yer alacaktır. Üyeler çevrimiçi olarak bu platform üzerinden birbirleriyle iletişime geçebileceklerdir. Ayrıca, duyurularını da bu platform üzerinden paylaşabilecekler. Her iki TSO üyelerinin iş alanları ve iletişim bilgileri bu platformda yer alacaktır. Üyeler çevrimiçi olarak bu platform üzerinden birbirleriyle iletişime geçebileceklerdir. Ayrıca, duyurularını da bu platform üzerinden paylaşabilecekler. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

8 - Atölyeler: Çaycuma’da, Çaycuma TSO’dan yetkili kişiler, yerel katılımcılar ve Antwerp- Waasland TSO’dan 3 uzmanın katılacağı 3 farklı konuyu kapsayacak 3 günlük atölyeler düzenlenecektir. Çaycuma’da, Çaycuma TSO’dan yetkili kişiler, yerel katılımcılar ve Antwerp- Waasland TSO’dan 3 uzmanın katılacağı 3 farklı konuyu kapsayacak 3 günlük atölyeler düzenlenecektir. Bu faaliyetin hazırlanmasının projenin 10. Ayında olacağı ve uygulanmasının ise 11. Ayda olacağı tahmin edilmektedir. Bu kapanış faaliyetinden önceki son faaliyet olacaktır. Bu faaliyetin hazırlanmasının projenin 10. Ayında olacağı ve uygulanmasının ise 11. Ayda olacağı tahmin edilmektedir. Bu kapanış faaliyetinden önceki son faaliyet olacaktır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

9 - Raporlama Faaliyetleri: Projenin orta kısımlarında bir ara rapor hazırlanacaktır. Projenin 12. Ayında Merkezi Finans ve İhale Birimine verilmek üzere son raporun hazırlıklarına başlanacaktır. Final raporu projenin sonunda tamamlanacaktır. Projenin orta kısımlarında bir ara rapor hazırlanacaktır. Projenin 12. Ayında Merkezi Finans ve İhale Birimine verilmek üzere son raporun hazırlıklarına başlanacaktır. Final raporu projenin sonunda tamamlanacaktır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

Beklenen sonuçlar: Antwerp’in dış ticaret ile ilgili teknik bilgisi Çayçuma’ya aktarılması. Antwerp’in dış ticaret ile ilgili teknik bilgisi Çayçuma’ya aktarılması. Çayçuma’daki KOBİ’lerin AB ile ticaret yapma bilinci artması Çayçuma’daki KOBİ’lerin AB ile ticaret yapma bilinci artması Çayçuma’da bulunan KOBİ’lerin dış ticaret hakkında uluslararası bir bakış açısı edinmesi. Çayçuma’da bulunan KOBİ’lerin dış ticaret hakkında uluslararası bir bakış açısı edinmesi. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

Çaycuma TSO’nun yönetim kapasitesinin geliştirilmesi. Çaycuma TSO’nun yönetim kapasitesinin geliştirilmesi. Çaycuma ile Antwerp arasındaki ticaret ilişkisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması. Çaycuma ile Antwerp arasındaki ticaret ilişkisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması. Çaycuma ve Antwerp bölgelerinde dış ticaret hakkındaki farkındalığın artması. Çaycuma ve Antwerp bölgelerinde dış ticaret hakkındaki farkındalığın artması. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey