Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009."— Sunum transkripti:

1 İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009

2 İSTANBUL VALİLİĞİ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi  Ülkemizin AB katılım sürecinde İstanbul genelinde gerekli alt yapıyı oluşturmak, AB hakkında kamu kurum ve kuruluşları, basın, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yararlanmasına yönelik bilgi ve dokümantasyon merkezi kurmak ve sürekli bilgilendirme çalışmaları yapmak amaçlanmaktadır.  İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah ÖZCAN'a bağlıdır.  5 Personel çalışmaktadır.  İSMMMO ile işbirliği kapsamında yürütülecek AB Projelerinde aşağıdaki uzmanlar görev alacaktır.  AB Projeler Uzmanı Volkan ATA  AB Projeler Uzmanı Harun YAMAN

3 İSMMMO AB Fonları Komitesi  İSMMMO’nun yararlanabileceği AB hibe fonları araştırılmakta ve uygun görülen fonlara proje başvurusu yapılmaktadır.  İSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Sayman Kazım MERMER’e bağlı olan Komite’de 13 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir görev almaktadır.  İstanbul Valiliği ile işbirliği kapsamında yürütülecek AB Projelerinde 5 komite üyesi görev alacaktır.

4 İŞBİRLİĞİNİN KAPSAMI  AB Program duyuruları her iki kurumun ilgili Merkez ve Komitesi tarafından takip edilecek ve bunlar arasında en az ayda bir koordinasyon toplantısı düzenlenerek karşılıklı bilgilendirme yapılacaktır.  Ortak olarak başvuru yapılması düşünülen projelerde birlikte çalışılacak ve proje başvuru formu birlikte hazırlanacaktır.  Proje başvuru hazırlıklarına başlamadan önce Kurumun yetkililerine proje sunumu yapılarak ön onayları alınacaktır.  İşbirliği kapsamında ortak yürütülecek her bir projede; 1. Tarafların üstlenecekleri görevler, 2. Projede sorumlu kişiler, 3. Projede görev alacakları süre, 4. Proje bütçesinden ayrılacak tutar belirlenecektir.

5 Projelerde İSTANBUL VALİLİĞİ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi  Projelerin başvuru, uygulama ve raporlama süreçlerinde AB Projeler Uzmanlarınca sürekli danışmanlık desteği sağlanacaktır.  İstanbul Valiliği İstanbul’daki en üst mülki idare amiri olması nedeniyle İstanbul’daki genel ve özel bütün kurum ve kuruluşlarla iletişim halindedir.Proje kapsamında İstanbul’daki kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonu gereken işlemlerin organizasyonu sağlanacaktır.  Projeler kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, basın, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yararlanmasına yönelik bilgi ve dokümantasyon sağlanacaktır.  Yurtdışındaki proje ortaklarının bulunması ve bunlarla proje kapsamında sürekli iletişim sağlanması konusunda çalışılacaktır.

6 Projelerde İSMMMO AB Fonları Komitesi  Projelerin başvuru, uygulama ve raporlama süreçlerinde AB Fonları Komitesi üyelerince tüm işlemler organize edilecektir.  İSMMMO’nun projeyle ilgili olan diğer Komite veya Kurullarıyla ortak proje çalışması yapılması sağlanacaktır.  Yurtdışındaki proje ortaklarının bulunması ve bunlarla proje kapsamında sürekli iletişim sağlanması konusunda çalışılacaktır.

7 BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİZE SUNARIZ.BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİZE SUNARIZ.


"İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları