Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü."— Sunum transkripti:

1 Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü Yönlendirme Komite Toplantısı Iain Maclean Ekip Lideri ve EKÖK Uzmanı 16 Ocak 2013

2 Üçüncü İlerleme Raporu 2012 Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsamaktadır. Raporun İçeriği Yönetici Özeti Dönem İçinde Yürütülen Faaliyetler Bir Sonraki Dönem İçin Planlanan Faaliyetler Erişilen Kilometre Taşları Toplantı Tutanakları Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

3 Proje Toplantıları Ekim 4 – 2.ci Yönlendirme Kurul Toplantısı Ekim 5 – OYAK Ekim 11 – Eylül İlerleme Toplantısı Ekim 12 – TOBB Tarım Sanayi Sektör Meclisi Ekim 17 – MFİB ile Başlangıç Raporu Toplantısı Ekim 18 – TOBB Gıda Sanayi Sektör Meclisi (İstanbul) Ekim 19 – Aküder Sanayi Gurubu (İstanbul) Kasım 9 – ÇŞB Atık Yönetimi ile Toplantı Kasım 15 – Kasım İlerleme Toplantısı Kasım 20 – ÇŞB Atık Yönetimi ile DEA Toplantısı Kasım 21 – ÇŞB ile DEA Ekonomi Toplantısı Kasım 22 – ÇŞB ve MFİB ile Komunikasyon Plan Toplantısı Aralık 3 – TOBB Hayvancılık Sektör Meclisi Aralık 4 – ÇŞB ile Envanter Toplantısı Aralık 5 – Aralık İlerleme Toplantısı Aralık 11 – TOBB Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Sektör Meclisi Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

4 Genel İlerleme Başlangıç Raporu gözden geçirildi – onay bekleniyor. 1.ci İlerleme Raporu gözden geçirildi – onay bekleniyor. 2.ci İlerleme Raporu gözden geçirildi – onay bekleniyor. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

5 Faaliyet No. 1 – İlerleme (1) Websitesi Ekim 2012’de mevcut içerikler konuldu. Websitesi Ekim 2012’de yayından kaldırıldı. Proje websitesileri için yeni şablon ÇŞB tarafından planlandı. Geçici websitesi daha sonra yeniden kuruldu. Website eğitim programı website şablonu finalize edilmesini bekliyor. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

6 Faaliyet No. 1 – İlerleme (2) Komunikasyon Stratejisi 15 Kasım 2012’de görüşüldü. Bu görüşmenin sonucunda Komunikasyon Planı hazırlandı. 22 Kasım 2012’de görüşülen Komunikasyon Planı Başlangıç Raporuna 7.ci ek olarak eklendi. Aralık Website Haber Bülteni hazırlandı. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

7 Faaliyet No.1 - Planlanan Tamamen Operasyonel Proje Websitesi planlandı. ÇŞB’den tamamen bağımsız bir proje websitesinin kabul edilebilir olup olmadığı konusunda karar bekleniyor. Website Eğitimi ancak website şablonu öğrenildikten sonra hazırlanabilir. Website Eğitim programı website şablonunun son haline gelmesini bekliyor. Eğitim materyalleri ve eğitim mekanının hazırlıkları için en az 1 ay süre gereklidir. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

8 Faaliyet No. 2 – İlerleme (1) Ekonomi Uzmanı iki misyon tamamlamıştır. Ekonomi Uzmanı EİBKT DEA’sının 7 konu başlığını özetledi. Ekonomi Uzmanı 4.cü ve 5.ci konu başlıkları üzerinde çalışıyor. Ekonomi Uzmanı ik konu üzerinde özellikle durdu: Maliyetler vs Faydalar Ekonomiklik – Ulusal + Evsel Ekonomi Uzmanı mevcut TÜİK istatistiklerini gözden geçirmiştir. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

9 Faaliyet No. 2 – İlerleme (2) DEA Kilit Uzmanı (KE2) Ekim ayında istifa etmiştir. Yerine geçecek uzman belirlenmiştir. Onay bekleniyor. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

10 Faaliyet No. 2 - Planlanan Değiştirilen DEA Uzmanın Şubat ayında işe başlaması öngörülmektedir. DEA Raporu teslim edilene kadar DEA Uzmanı tam zamanlı çalışacaktır. DEA Uzmanının DEA içeriği hakkında ÇŞB ile görüş birliğine varması gereklidir. DEA Uzmanı DEA Raporunun hazırlanması için gerekli zamanı belirleyecektir. DEA ve Ekonomi Uzmanları Mart 2013 ortasında aktif olarak çalışacaklardır. DEA Raporunun Mayıs 2013’de sunulması öngörülmektedir. Ekonomi Uzmanının 4.cü misyonun Nisan 2013’de gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

11 Faaliyet No. 3 – İlerleme (1) TOBB ile 4 toplantı gerçekleşmiştir. OYAK ile toplantı gerçekleşmiştir. 55 Endüstri grup üye listesi gözden geçirilmiştir. TOBB listeleri gözden geçirilmiştir. ÇŞB tarafından verilen 2006 Envanter Raporu gözden geçirilmiştir. Aralık 2012 ortasından Envanter listesi teslim edilmiştir. Envanter listesi ÇŞB sunucusuna yüklenmiş ve çevrimiçi olmuştur. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

12 Faaliyet No. 3 – İlerleme (2) ÇŞB Envanteri TOBB’a yorumlarını almak üzere göndermiştir. ÇŞB İstanbul Envanterini İstanbul Ticaret Odasına yorumlarını almak üzere göndermiştir. Taslak Envanter Raporu hazırlanmıştır. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

13 Faaliyet No. 3 – Planlanan Envanter’de metal sektörünü gözden geçirmeye devam ediliyor. TOBB ve İstanbul Ticaret Odasından yorumların Ocak 2013 ortasında gelmesi bekleniyor. Gelen yorumların gözden geçirilerek Envantere işlenecek. Envanter Raporunun iki dilde Ocak 2014’de teslim edilmesi planlanıyor. Envanter Veritabanı hakkında kullanım ve bakım eğitimi Şubat 2013 için planlanmıştır – gün ve katılımcı listesi hakkında karar verilmesi bekleniyor. Taslak Kullanıcı Kılavuzu hazırlanacak. Eğitim Materyalleri hazırlanacak. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

14 Faaliyet No. 4 – Planlanan DEA Eğitiminin Mayıs / Haziran 2013’de yapılması planlanıyor. Eğitim Kilit Uzmanının (KE3) misyonunu Mart 2013 ortasında yapması planlanıyor. Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (EİD) yapılacak. EİD Raporu hazırlanacak. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

15 Faaliyet No. 5 – Planlanan EKÖK Eğitiminin Ocak 2014’de yapılması planlanıyor. Eğitim Kilit Uzmanının (KE3) misyonunu Ekim / Kasım 2013’de yapması planlanıyor. EİD yapılacak ve rapor hazırlancak. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

16 Beklenen Kilit Kararlar Başlangıç Raporu + 1.ci ve 2.ci İlerleme Raporlarının Onaylanması DEA Uzmanının Onaylanması Kullanılacak Website Şablonu hakkında karar verilmesi ÇŞB tarafından yeni bir şablon verilecekse, bu hangi gün gerçekleşicek Website Eğitim Programı hakkında karar verilmesi Envanter Eğitim Programı hakkında karar verilmesi Envanter Eğitiminin günü hakkında karar verilmesi Her iki (Website ve Envanter) eğitime katılıcakların listesinin belirlenmesi Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

17 Dinlediğiniz için teşekkür ederim. İletişim Adresi: iainmaclean7@hotmail.com Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.


"Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları