Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi."— Sunum transkripti:

1

2 Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi

3 İnsan Hakları Araştırmaları Derneği CEIPES (İtalyan Ortak)
PROJE ORTAKLARI İnsan Hakları Araştırmaları Derneği CEIPES (İtalyan Ortak) Aktif Eğitim Aktif Gelecek Derneği

4 Genel Hedef Engelli STK’larının kendi içlerinde örgütlenebilme ve savunuculuk yapma kapasitelerinin artırılması ve bu sayede engellilerin yasaların, uluslararası anlaşmaların ve ilgili mevzuatın kendilerine verdiği haklara daha kolay erişmelerinin sağlanmasıdır.

5 Özel Hedefler 1) Engellilerin sahip oldukları Haklar Konusunda Bilinçlendirilmesi 2)Engellilik alanında faaliyet gösteren STK’ların ülkemiz yasalarının engellilere tanıdığı haklar( eğitim istihdam ulaşım) konusunda ve bu yasaların tanıdığı olanakların yerel ve merkezi yönetimlerce uygulanmasını hukuki takip yönünden eğitilmeleri 3)Sürdürülebilir bir engelli danışmanlık sistemi oluşturulması

6 FAALİYETLER Ülkenin genelini temsil edecek nitelikte seçilen toplam 12 ilde toplam 1200 kişi ile yapılacak bir anket çalışması ile birlikte özürlülerin ve özürlü temsilcilerinin karar alma süreçlerine katılımı konusunda bir algı analizi gerçekleştirilmiştir adet bastırılıp dağıtılmıştır.

7 FAALİYETLER 1) Proje tanıtım materyalleri bastırılması ve dağıtılması:
-1000 adet proje tanıtım broşürü 60 adet bez afiş bastrılmış.12 defa basın bülteni yayınlanmış ve bu bültenler yerel veya ulusal farklı kanallarda yer almıştır. -Bilinç artırma faaliyetleri kapsamında bir film üretilip adet CD olarak çoğaltılmıştır. -Projenin web sitesi proje süresince faaliyet göstermiştir. - Sosyal medyada facebook twitter ve youtube üzerinden tanıtım yapılmıştır.

8 2) Proje Tanıtım Toplantısı -Projenin 2. ayında düzenlenmiştir.
FAALİYETLER 2) Proje Tanıtım Toplantısı -Projenin 2. ayında düzenlenmiştir.

9 FAALİYETLER 3) Özürlülerin Demokratik katılımı' Saha çalışması:
Ülkenin genelini temsil edecek nitelikte seçilen toplam 12 ilde toplam 1200 kişi ile yapılacak bir anket çalışması ile birlikte özürlülerin ve özürlü temsilcilerinin karar alma süreçlerine katılımı konusunda bir algı analizi gerçekleştirilmiştir adet bastırılıp dağıtılmıştır.

10 FAALİYETLER 4) Yaygın Eğitim Materyallerinin Hazırlanması:
- Haklarımız ve Özgürlüklerimiz” konulu bir el kitabı ve CD’si hazırlanmıştır. Özürlü alanında çalışan STK’lar için Kapasite geliştirme Rehberi”hazırlanmış ve 250 adet üretilmiştir.

11 FAALİYETLER 5) Katılım ve Lobicilik Eğitim Atölyeleri
Sinop, Ankara, İstanbul, Muğla, Hatay, Diyarbakır illerinde özürlü alanında çalışan STK’ların kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla katılımcılık ve lobicilik konulu atölye çalışmaları düzenlenmiştir. Atölyeler özürlü ya da özürlü alanında çalışan STK temsilcisi 15 bireyin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Böylece 6 ilde toplam 90 kişi lobicilik ve katılımcılık alanında eğitim almışlardır.

12 FAALİYETLER 6) Online Danışmanlık Merkezi
-Tanıtımı için 500 adet afiş 1000 adet broşür bastırılmıştır. -2,5 ay süreyle 400’ünüzerinde engelliden gelen soruya yanıt verilmiştir -Gelen sorular konularına göre tasnif edilmektedir Sıkça sorulan sorular bölümünde yayınlanacaktır.

13 FAALİYETLER 6) Değerlendirme Faaliyetleri
Projenin 6. ayında bir değerlendirme raporu hazırlanmış ve bu rapora göre projenin gidişatı gözden geçirilmiştir.


"Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları