Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü."— Sunum transkripti:

1

2 Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü ve katma değeri yüksek bir bölge sanayisini yaratmak Misyon’u ile ; 1 Şubat 2006 tarihinde kurulmuştur.

3 Proje Ofisi’ nde 6 tam zamanlı lisans ve yüksek lisans düzeyinde çalışan görev yapmaktadır. 2009 Mart ayı sonu itibari ile tam zamanlı çalışan sayımız 9 olacaktır. Ayrıca 3 destek uzmanı görev yapmaktadır.

4 KOORDİNATÖR PROJE KOOR. TTSO DANIŞMANI PROJE DESTEK UZMANI PROJE YÖNETİCİSİ PROJE KOOR. YRD. PROJE YÖNETİCİSİ PROJE DESTEK UZMANI ASİSTAN EUROCHAMBERS TURİZM İŞ VE YENİLİK DEST. PROJE OFİSİ

5 EĞİTİM - SEMİNERLER DANIŞMANLIK RAPOR VE YAYINLAR PROJELER

6 Yurt içi ve yurt dışı Proje Destekleri Toplantısı -TTSO Sanayicilere Yönelik Proje Destekleri – TTSO TR-90 Bölgesel Kalkınma Prog. Bilgilendirme Toplantısı – TTSO Proje ve Fon kaynakları – Trabzon İl Genel Meclisi Çay Üreticilerinin Sorunları Toplantısı – TTSO Süt ve Süt Ürünleri Üreticilerinin Sorunları Toplantısı - TTSO

7 Proje Döngü Yönetimi Eğitim Semineri (Trabzon – 3 gün) Proje Döngü Yönetimi Eğitim Semineri (Çorum – 2 gün) Proje Döngü Yönetimi Eğitim Semineri (Rize – 2 gün) Proje ve Fon Kaynakları Bilgilendirme Toplantısı (Gümüşhane TSO) Proje ve Fon Kaynakları Bilgilendirme Toplantısı (Ordu TSO) Proje ve Fon Kaynakları Bilgilendirme Toplantısı (Artvin Valiliği) Proje ve Fon Kaynakları Bilgilendirme Toplantısı (Giresun TSO) Proje ve Fon Kaynakları Bilgilendirme Toplantısı (Rize TSO)

8 TTSO Proje Ofisi özellikle TR-90 Bölgesel Kalkınma Programı ve diğer proje kaynakları konusunda KOBİ’ lere danışmanlık hizmeti vermektedir.

9 TTSO Proje Koordinasyon Ofisi bünyesinde yurt içi ve yurtdışı proje ve fon kaynakları konusunda birçok raporlar hazırlanmıştır. Bu raporlarda amaç KOBİ’ lerimize ve kamu kurum kuruluşlarımıza bilgi akışını sağlamaktır.

10 “Bütün bu raporlara http://projeofisi.ttso.org.tr adresinden başvuru yaparak ulaşabilir.”http://projeofisi.ttso.org.tr

11 Bu kapsamda yapılan anket çalışmaları ve toplantıların devamı olarak Trabzon için hangi sektörlerin desteklenmesi gerektiği noktasında bir rapor hazırlanmıştır.

12 Bugüne kadar birçok konuda anket çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Ekonomik alanda beklenti ve sorunları belirlemeye yönelik anket çalışmaları, mesleki eğitim ve nitelikli eleman belirleme konusunda anket çalışmaları her 6 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında güncel konularda gerek duyulması durumunda üyelerimiz ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile anket çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda gündemde olan Bölgesel ve Sektörel Teşvik konusunda 2 adet anket çalışması gerçekleştirilmiştir.

13 Satış ve Pazarlama Elemanı Eğitimi ve İstihdamı Projesi (SRAP-2007) Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında (SRAP) başvurusu yapılan 42.000.-YTL bütçeli “Satış ve Pazarlama Elemanı Yetiştirme ve İstihdamı Projesi” 2007 yılı içerisinde tamamlanmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz gencimiz satış pazarlama alanında 3 aylık teorik ve uygulamalı eğitim almıştır. Proje sonucunda 17 kişinin istihdam edilmesi sağlanmıştır.

14 Satış ve Pazarlama Elemanı Eğitimi ve İstihdamı Projesi (TR.90-2008-2009) Projenin Bütçesi : 96.000 Avro Projenin Süresi : 12 Ay TR.90 Bölgesel Kalkınma Programları kapsamında hazırlanan Satış ve Pazarlama Elemanı Eğitimi ve İstihdamı Projesi kapsamında 80 işsiz 20 firma çalışanının bu alanda yetiştirilmesi ve başarılı işsiz gençlerimizin istihdam edilmesini kapsamaktadır. Bu bağlamda proje eğitimlerinin ilk ayağı Nisan ayında başlamış Temmuz ayı itibari ile tamamlanmıştır. İlk bölümde 30 işsiz 20 firma çalışanı bu eğitimlerden faydalanmıştır.

15 Turizm İçin Ön Büro ve Servis - Mutfak Elemanı Projenin Bütçesi : 85.000 Avro Projenin Süresi : 10 Ay Aktif İstihdam Tedbirleri Kapsamında Uygulanacak Proje bölgemizdeki turizm işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmıştır. Proje kapsamında 20 ön büro ve 30 servis-mutfak elemanı yetiştirilip başarılı olanların istihdam edilmesi ön görülmektedir.

16 Kilit Elemanların Eğitilmesi ile KOBİ’lerin Rekabet Güçlerinin Arttırılması (Eurochambers) Projenin Bütçesi : 110.000 Avro Projenin Süresi : 12 Ay İngiltere Shefield TSO ile ortak yürütülecek projede 50 KOBİ Kilit personellerine bir çok alanda eğitim ve ziyaret programlarını içermektedir. Proje kapsamında Hukuk, Pazarlama, Finans, Yönetim, Proje, Lojistik ve Mesleki İngilizce alanlarında 3 aylık eğitim gerçekleştirilecektir.

17 İş ve Yenilik Destek Hizmet Ağları Projesi Projenin Bütçesi : 711.000 Avro (Trabzon) Projenin Süresi : (24 Ay) + (36 Ay) Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP) altında yürütülen “ İş ve Yenilik Destek Ağları” çağrısı kapsamında Türkiye’den 7 konsorsiyum projesi kabul edilmiştir. Bu projelerden biride Samsun, Zonguldak ve Trabzon bölgelerinde uygulanacaktır.Bu üç bölge için toplam proje bütçesi 2.099.000 Avrodur. Proje ile bölgemizde bulunan KOBİ’lerin iş potansiyellerinin geliştirilmesi ve yenilikçilik yaratılması konularında birçok kaynaktan faydalanmasını öngörülmektedir. Projenin ilk bölümü 2009 yılının Mart ayında başlayacak ve 2 yıl devam edecektir.

18 İş ve Yenilik Destek Hizmet Ağları Projesi Verilecek Hizmetler Modül A: ABM faaliyetleri, bilgilendirme, geri bildirim, işbirliği ve uluslararasılaştırma Modül B: Yenilikçilik, teknoloji ve bilgi aktarımı hizmetleri Modül C: 7. ÇP, KOBİ’lerin Topluluk Çerçeve Programlarına katılımlarının teşvik edilmesi Modül CR: Network Geliştirme Faaliyetleri

19 BÖLGESEL REKABET EDEBİLİRLİK OPERASYONEL PROGRAMI – IPA SÜRECİ 1. Karadeniz İstihdam ve Hayat Boyu Öğrenme Merkezi 2. Karadeniz İnovasyon ve İş Geliştirme Merkezi 3. Peynir Altı Suyu Tozu Üretim Tesisi 4. Doğu Karadeniz İhracat Merkezi Leonardo da Vinci (LDV) 1. Gelecek Nesil İş Başında

20 TEŞEKKÜRLER


"Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları