Sporda; İstihdam, İşsizlik, İş Alanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MİLLİ GELİR VE İSTİHDAM TEORİSİ
Advertisements

Okuldan İşe Geçiş – Son Eğilimler
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması
TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK VE GÖSTERGELERİ
GÖÇLER 1.
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
Toplam Arz, Toplam Talep ve Ekonomik Denge*
Bölüm 25 Toplam Arz- Toplam Talep. 2 Toplam Talep (AD) Monetaristler: AD negatif eğimli, sadece para arzı değişiklikleri kaymasına neden olur. Keynesyenler:
Makroekonomi.
MAKROEKONOMİ”YE GİRİŞ
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Turizm Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
Engellilik ve Dava Örnekleri
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
Yüksek ve İstikrarlı Büyüme Perspektifinde Türkiye Ekonomisi
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
CASE FAIR OSTER Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-1
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
Hacettepe Üniversitesi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
E-OKUL ÜZERİNDEN GÜNCELLENMESİ GEREKEN VERİ EKRANLARI
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Süleyman Demirel Üniversitesi
Mal piyasalarında denge
22 İşsizlik, Enflasyon ve Uzun Dönem Büyüme BÖLÜM İÇERİĞİ İşsizlik
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
ÇALIŞMA - İŞ Emek ve emek gücü (işgücü): İnsanın doğa ve toplum ile kurduğu tüm ilişki bir emek etkinliğidir. Oysa işgücü, sadece kapitalist üretim sürecinde.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
MAKROİKTİSAT I İŞSİZLİK ve ENFLASYON.
Mühendislik Ekonomisi
BÖLÜM 3 EKONOMİLERDE TEMEL SORUNLAR
Emek Arzı; reel ücretin yanı sıra, gelecekteki kazançlar, alternatif işin fırsat ücreti, sosyal yardımlar ile zevk ve tercihlerin bir fonksiyonudur. Diğer.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI
BESYO.
İSTİHDAM VE İSTİHDAMLA İLGİLİ KAVRAMLAR
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
1 of 28 © 2012 Pearson Education PART II Concepts and Problems in Macroeconomics Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft CASE FAIR OSTER.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
MAKRO EKONOMİ 5. HAFTA.
İSTİHDAM VE EKONOMİK YAŞAMDAKİ YERİ
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
22 İşsizlik, Enflasyon ve Uzun Dönem Büyüme BÖLÜM İÇERİĞİ İşsizlik
Emek Arzı; reel ücretin yanı sıra, gelecekteki kazançlar, alternatif işin fırsat ücreti, sosyal yardımlar ile zevk ve tercihlerin bir fonksiyonudur. Diğer.
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
MAKRO İKTİSAT I BÖLÜM 9 UZUN DÖNEMDE HASILA VE FİYAT DÜZEYİ: KLASİK MAKRO MODEL YRD. DOÇ. DR. OKTAY KIZILKAYA.
Alternatif Makro Modeller: Klasik İktisat
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
Uluslararası İşletme Yönetimi
1. TAM İSTİHDAM 2. ÜRETİM FAKTÖRLERİ EMEK SERMAYE DOĞAL KAYNAK
Ekonomi Biliminin Doğuş Gerekçesi ; Kıtlık Kanunu Kaynakların;
Alternatif Makro Modeller: Yeni Keynesyen İktisat
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Alternatif Makro Modeller: Keynesyen İktisat
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

Sporda; İstihdam, İşsizlik, İş Alanı

İstihdam Kavramı Bir ekonomik kavram olarak istihdamı üretim faktörlerinin gelir sağlamak amacıyla çalışması ya da çalıştırılması olarak özlü bir şekilde tanımlayabiliriz.

İstihdam çeşitleri: Geniş Anlamda Tam İstihdam Dar Anlamda tam İstihdam Eksik İstihdam Aşırı İstihdam

Geniş Anlamda Tam İstihdam: İstihdam, emek,toprak ve sermaye kapasitesinin bir yıllık dönem içindeki kullanılma derecesini ifade eden bir ülkenin sahip olduğu üretim unsurları olarak ifade edilebilir.

Dar Anlamda Tam İstihdam: Bir ekonomide çalışmak istek ve arzusunda olan tüm yetişkin insanların, iş bulup çalışmalarını ifade eder.

Eksik İstihdam: Kişinin çalışmak istediği alanda iş bulamaması.

Aşırı İstihdam: Bütün üretim faktörlerinin tam çalışma halinde bulunmasına rağmen yinede tatmin edilmeyen taleplerin mevcut olması durumuna denir.

Türkiye İstihdam Verilerinin Analizi Türkiye’nin istihdam durumu ile ilgili verileri yayınlayan TÜİK, çeşitli sınıflandırmalar yaparak değerleri bir araya getirmektedir. İşsizlik oranı incelenirken dikkate alınan yaş grubunun 15 ile 24 yaş arası olduğunu da belirtmek gerekmektedir (TÜİK, 2010).

İşsizlik Kavramı: İşsizlik, çalışmak isteyenler ve çalışmaya hazır olan işgücü ile halen bir işte çalışan yani istihdam edilenler arasındaki farktır.

İşsizlik Çeşitleri Açık İşsizlik Gizli İşsizlik İradi İşsizlik Gayri İradi İşsizlik Konjonktürel (Devresel) İşsizlik Mevsimlik İşsizlik Friksiyonel İşsizlik Yapısal İşsizlik Doğal İşsizlik

Açık işsizlik: 15+ yaş grubundaki bireylerin çalışma isteğinde olmalarına rağmen iş bulamamaları durumu açık işsizlik olarak ifade edilir.

Gizli işsizlik: Toplam çıktı miktarında bir değişme olmaksızın, bir işletme veya ekonomik sektörden ayrılan işçilerin toplam sayısı gizli işsizlerin miktarını vermektedir

İradi İşsizlik: İstihdam dengesinin sağlandığı bir ekonomide bireylerin geçerli ücret seviyelerinde çalışma imkanlarının olmasına rağmen, çeşitli nedenlerle çalışmak istemeyip, işsiz durumda olmalarına iradi işsizlik denir.

Gayri İradi İşsizlik: 15+ yaş grubundaki bireylerin piyasada geçerli olan ücret seviyesinde çalışmayı kabul ettiği halde iş bulamamalarına gayri iradi işsizlik denir.

Konjonktürel (Devresel) İşsizlik: Yatırımların azalması nedeniyle oluşan işsizliktir. Talepte oluşan değişikliklere bağlı olarak kısa veya uzun süreli olması söz konusudur.

Mevsimsel İşsizlik: Turizm ve inşaat gibi sektörlerde, üretim düzeyinin ve buna bağlı olarak da işsizlik oranının mevsimsel olarak dalgalanması söz konusudur.

Yapısal işsizlik: Ekonomilerin yapısal özelliklerinden kaynaklanan işsizlik türüdür.

Doğal İşsizlik: Doğal işsizlik, emek arz ve talebi arasında dengenin olduğu ekonomilerde de görülen, çalışanların işyeri değiştirmelerinden kaynaklanan, gerekli fakat boş geçen dönemlerde karşılaşılan işsizlik türüdür.

Friksiyonel İşsizlik Bir toplumda emek arz ve talebi arasında genel bir denge bulunmasına rağmen, işçilerin kısa vadeli yer değiştirmeleri sonucu yaşanan işsizliktir.

İş Alanı: Belirli bir meslekteki iş bulma, çalışma alanını ifade eder.

2010/1 KPSS Sportif Eğitim Uzmanı Atamaları 2010/1 KPSS Tercih sonuçları sonucunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) toplam 13 sportif eğitim uzmanı,40 memur,25 antrenör ataması gerçekleşmiştir. Sportif eğitim uzmanı atamalarında puanlar ve kadrolar şu şekilde olmuştur.

2010/1 KPSS Sportif Eğitim Uzmanı Atamaları: Kontenjan En küçük Puan En Yüksek Puan Kadro 1 79.918 079.918 (MERKEZ ANKARA) 2 70.472 070.871   (MERKEZ ANKARA) 1 70.472 070.472 (TAŞRA ANKARA) 1 70.597 70.597 (TAŞRA BALIKESİR) 1 70.402 70.402 (TAŞRA BOLU) 1 70.469 70.469 (TAŞRA EDİRNE) 1 70.552 70.552 (TAŞRA ERZURUM) 1 70.735 70.735 (TAŞRA GİRESUN 2 70.746 72.040 (TAŞRA İZMİR) 1 70.627 70.627 (TAŞRA MUĞLA)  

"Geleceğin mesleği spor yöneticiliği" Türkiye'de eğitimle spor aynı mekanlarda kurgulanmadığı için çok yetenekli ama eğitimsiz sporcular bulunduğunu, bunun içler acısı olduğunu söyleyen Arıboğan, öğrencilere seslenerek, ''Önümüzdeki dönemde spor yöneticiliği çok önemli iş olacak. Spor yöneticiliğini düşünün. Geleceğin mesleği spor yöneticiliği'' diye konuştu.

KPSS'siz memur olma imkanı! Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , bazı bölüm mezunları için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa başvuru yapıldığını açıkladı. Başvuru kabul görürse bazı bölüm mezunları KPSS'ye girmeden memur olabilecek. Bakan başvurunun yapıldığını açıkladı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , bazı bölüm mezunları için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa başvuru yapıldığını açıkladı. Başvuru kabul görürse bazı bölüm mezunları KPSS'ye girmeden memur olabilecek. Spor Bakanlığı ve Federasyonlar bünyesinde çalıştırılmak üzere 2. Antrenör belgesi ve en az 3 defa milli olma şartı aranarak KPSS puanı olmadan atanması mümkün olacak. Eğer Maliye Bakanlığı kadro açarsa KPSS olmadan 21 Aralık 2012'de atama yapılacağı açıklandı. Bu atamalardan Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunları yararlanarak KPSS'siz atanabilecek. Spor Bakanlığı daha önceleri 2011 yılında bu şekilde bir alım gerçekleştirmişti.