Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww KADRO VE KAMU GÖREVLİLERİ DAİRESİ Mehmet Hanifi ÖZDEMİR Daire Başkanı

2 50.Yıl Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi
Devlet Personel Başkanlığının ana hizmetlerinden olan kadro ve kamusal istihdama ait işlemler ile genel kural ve usuller belirleyerek, kurumlar arasında uyum sağlama görevleri, Dairemiz tarafından yürütülmektedir.

3 50.Yıl Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi YÜRÜTTÜĞÜMÜZ GÖREVLER
Kadro işlemleri Sözleşmeli personel işlemleri Geçici personel işlemleri Diğer faaliyetler Özelleştirme uygulamalarına bağlı personel işlemleri KİT personeline ilişkin işlemler Özürlü memur istihdamıyla ilgili işlemler 50.Yıl

4 50.Yıl Kadro işlemleri 1.İhdas işlemleri
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kadro işlemleri 50.Yıl 1.İhdas işlemleri Mevcut kadrolarla Kurum hizmetlerinin yerine getirilmesinin mümkün olmadığı hallerde, Kanunla yeni kadroların tahsis edilmesidir. Her bir yeni kadro; kamu hizmetinde iyileştirme anlamına gelmekle birlikte, kamuda yeni bir görev ve yetki mercii, uzun yıllar bir görevlinin istihdamı ve aynı zamanda kamu harcaması demektir.

5 Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi
Kadro işlemleri 50.Yıl 2.Tutulan kadrolarda serbest bırakma işlemleri Kurumlara Kanunla ihdas edilmiş olan tutulu kadroların Bakanlar Kurulu Kararı ile serbest bırakılmasıdır. Her kurum için yılda bir defa yapılabilir.

6 3. Dolu ve boş kadro değişiklik işlemleri
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kadro işlemleri 50.Yıl 3. Dolu ve boş kadro değişiklik işlemleri Kurumsal hizmet ihtiyaçlarına göre mevcut boş kadrolarda unvan ve derece değişiklikleri ile dolularda mükteseben yapılacak derece değişikliklerini kapsar. BKK ile her kurum için yılda bir defa yapılabilen işlemlerdir.

7 Kadro işlemleri 50.Yıl 4. Kadro dağılımı
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kadro işlemleri 50.Yıl 4. Kadro dağılımı Kanunla ihdas edilen ya da BKK ile değişikliği yapılan kadroların merkez ve taşra teşkilatlarında birimlerine yerleştirilmesi işlemidir. İlk dağılımdan sonra ihtiyaç durumuna göre kadroların birimler arası aktarmaları da yapılmaktadır. Bu işlem tenkis-tahsis işlemi olarak da adlandırılmaktadır.

8 Kadro işlemleri 50.Yıl 5. Atama izni işlemleri
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kadro işlemleri 50.Yıl 5. Atama izni işlemleri -Bütçe Kanunları ile verilen memur alımı kontenjanlarının kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtımına ilişkin işlemler gerçekleştirilmektedir yılında ( adet kontenjanın dağılımı yapılmıştır.) -657 sayılı Kanunun 59 ve 92’ nci maddelerine göre yapılan açıktan atama izin talepleri değerlendirilmektedir.

9 Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi

10 Kadroların Sınıflar İtibariyle Dolu Boş Durumu
Toplam Dolu Boş Doluluk Oranı GENEL İDARE HİZMETLERİ 58,91 MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ HİZMETLERİ 2.292 1.901 391 82,94 SAĞLIK HİZMETLERİ 78.382 75,59 TEKNİK HİZMETLER 76.584 33.169 69,78 EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ 51.735 92,01 AVUKATLIK HİZMETLERİ 3.743 2.187 1.556 58,43 EMNİYET HİZMETLERİ 19.611 91,33 DİN HİZMETLERİ 81.072 75.483 5.589 93,11 YARDIMCI HİZMETLER 69.702 62,52 76,82 HAKİM ve SAVCILIK 16.291 12.546 3.745 77,01 ÖĞRETİM ELEMANLARI 91.693 54.837 62,58 Genel Toplam 75,92

11 6. Sürekli İşçi Kadroları
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kadro işlemleri 50.Yıl 6. Sürekli İşçi Kadroları Sürekli işçi kadrosu ihdası ile birim ve unvan değişiklikleri taleplerine ilişkin görüş tesis edilmektedir. Sürekli işçi kadrosuna yapılacak açıktan atama izinlerine ilişkin işlemler yapılmaktadır. 190 Sayılı KHK Kapsamındaki Kurumlarda Sürekli İşçi Kadroları Dolu Boş Toplam 75.058 32.452

12 Sözleşmeli Personel İşlemleri 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Sözleşmeli Personel İşlemleri 50.Yıl 1. İlk defa tahsis işlemi 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre yapılan işlemdir. Mevcut sözleşmeli personel pozisyonlarının yeterli olmaması ve zorunlu hallerde Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine pozisyon tahsis edilmesidir. Pozisyonlarda unvan, adet ve ücretler de tespit edilmektedir.

13 657 Sayılı Kanunun 4/B Maddesine Göre Sözleşmeli Personel Sayıları
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Sözleşmeli Personel İşlemleri 50.Yıl 2. Değişiklik işlemi Sözleşmeli personel pozisyonlarında birim veya unvan değişiklik tekliflerinin değerlendirilerek görüş verilmesidir. 657 Sayılı Kanunun 4/B Maddesine Göre Sözleşmeli Personel Sayıları Dolu Boş Toplam 15.447

14 Geçici Personel İşlemleri 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Geçici Personel İşlemleri 50.Yıl 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre geçici personel çalıştırılması Bakanlar Kurulu Kararı ile mümkündür. Kurumların, özellikle Üniversitelerde canlı modellerin, sayım ve anket işlerini görenlerin istihdamı ile özelleştirmeye bağlı işini kaybedenlerin başka kuruluşlara bu statüde atanmalarına dair Bakanlar Kurulu Karar Taslaklarının yıllık olarak hazırlanmasıdır.

15 4/C li Personelin İstihdam Alanları Ve Tahsis Edilen Pozisyonlar
50.Yıl 4/C li Personelin İstihdam Alanları Ve Tahsis Edilen Pozisyonlar TÜİK YSK ÜNİVERSİTELER ÖZELLEŞTİRME SEBEBİYLE KAMU KURUMLARI Sayım ve Anketörlük işlerinde Seçimlerle ilgili hizmetlerin gördürülmesi Güzel Sanatlar Fakültelerinde canlı model olarak 2005 yılından itibaren özelleştirmeye bağlı olarak işini kaybeden işçilerin kamu Kuruluşlarının hizmetlerinde 1.800 12 92 36.215

16 Kurumların fazla çalışma talepleri değerlendirilmektedir.
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi 50.Yıl Diğer Faaliyetler Başbakanlık ve bakanlıkların hukuk müşavirliklerinin, idari yargı davalarına ilişkin, savunmaya esas görüş talepleri yerine getirilmektedir. Kurumların fazla çalışma talepleri değerlendirilmektedir. Uygulamada ortaya çıkan problemleri, mevzuat çalışmaları ile çözmek üzere tavsiyeler geliştirilmektedir.

17 İşlemlerimizin Kapsamı 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi İşlemlerimizin Kapsamı 50.Yıl Kadro ve pozisyonlara ait işlemler 190 sayılı KHK’ ye tabi 177 adet kamu kurumu için gerçekleştirilmektedir. İşlemlerimiz genellikle,“uygun görme/görmeme”, şeklinde istişari ve “izin verme/vermeme” şeklindeki bağlayıcı işlemlerden oluşmaktadır.

18 İşlemlerimizin Kapsamı 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi İşlemlerimizin Kapsamı 50.Yıl Aynı işlemin çok sayıda kamu kurumunu ilgilendirmesi sebebiyle, taleplerin usul/şekil/form şartlarına uygun yapılması önem arz etmektedir. Taleplerin gönderilmesi ve bunlara cevap verilmesi mevzuatında sürelere bağlanmıştır. Bu yönüyle işlemlerimizin, belirli süre içerisinde tekemmül etmesi gerekmektedir.

19 İşlemlerimizde Temel İlkeler 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi İşlemlerimizde Temel İlkeler 50.Yıl Kurumsal talepler, kamu yönetiminin bütünü gözönünde tutularak değerlendirilmektedir. Aynı mahiyetteki taleplere, aynı yönde cevap verilmesi esas alınmaktadır. Değerlendirmelerde hizmet gerekleri temel ölçüdür.

20 Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 50.Yıl İnternet üzerinden talep ettiğimiz başvuru, bilgi ve dökümanların, kurum Web yetkililerince süresi içerisinde ve noksansız olarak ilgili yere girişlerinin yapılarak gönderilmesi. Kurum taleplerinde genel bilgilere yer verilmeyip isabetli karar vermemizi kolaylaştıracak bilgilerin aktarılması.

21 Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 50.Yıl Taleplerin ve eklerindeki bilgi ve gerekçelerin, - özlü ve kısa, -zamanında, - mümkünse tablolaştırılarak iletilmesi. Eki uzun olan talep yazılarında işlemlerin daha hızlı sonuçlandırılabilmesi için eklerin yazı ekinde dijital olarak iletilmesi.

22 Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi 50.Yıl Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz Kurumlarımız arasında iletişim problemlerinin asgariye indirilmesi için personel birim yöneticilerinin e-posta adreslerine ve telefonlarına yazılarda yer vermeleri. Açıktan atama taleplerin en geç 9. ayın sonunda Başkanlığımızda olacak şekilde gönderilmesi.

23 Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi 50.Yıl Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 4/C ye göre Üniversitelerde çalıştırılan canlı modellere ait istihdam taleplerinin, yılın 5. ayının sonuna kadar yapılması. 4/B’li Sözleşmeli Personel pozisyon taleplerinin, ihtiyaç planlaması yapılarak, ilke olarak yılda 1 defa yapılması.

24 Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 50.Yıl
Kadro ve Kamu Görevlileri Dairesi Kurum Yöneticilerinden Beklentilerimiz 50.Yıl Uygulamada ortaya çıkan noksanlık, aksaklık veya idari ihtiyaçların Başkanlığımıza bildirilmesi. Kurumlarca ihtiyaçtan fazla olduğu düşünülen boş kadroların iptal edilmesi için Başkanlığımıza bildirilmesi.

25 50.Yıl TEŞEKKÜR EDERİZ


"T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları