ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OGES.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
MESLEKÎ EĞİTİM TANITIM ETKİNLİKLERİ.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
YAŞAMBOYU ÖĞRENME BAĞLAMINDA BATI AVRUPA e-SERTİFİKA PROGRAMLARI
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Eurocert European Academy
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ LONDRA YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNDE İŞ BAŞINDA EĞİTİM 2012-1-TR1-LEO01-37262

PROJENİN TEMELİ Yiyecek ve içecek sektörünün üretim ve hizmet yapılanma biçimlerindeki görev dağılımlarına göre yabancı dile farklı düzeylerde ihtiyaç duyulmaktadır. Tek başına mesleki bilgi ve beceriler artık günümüzde Uluslararası standartlarda yeterlilik olarak görülmemektedir. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla hazırlanan projemizde, mesleki alan bilgisi uygulamaları ile yabancı mesleki dil bilgisinin bütünleşmesi planlanmıştır.

YEREL ORTAKLARIMIZ Okulumuz projenin koordinatörüdür. Yerel Ortaklarımız, Ankara Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Ayşe Bezci Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi, Gölbaşı Otelcilik Turizm Meslek Ve Ticaret Meslek Lisesi, Yurt dışı Oraklarımız, İngiltere Londra'da bulunan "Docklands Akademy London, Tas ve Haz restaurants group, Toplam 14 restoran, cafe Hazev restaurant" tır. Sosyal Ortağımız; Başkent Ahçılar Derneği projemize sosyal ortak olarak destek vermişlerdir.

NEDEN DOCKLANDS ACADEMY LONDON? http://docklandsacademy.com/ Docklands Academy London’ un Turizm Otelcilik alanında mesleki sertifikaya götüren mesleki dil ve restoran işletmeciliği alanında eğitim vermesi, Akademinin partnerleri olan ve uygulama eğitimlerinin yapılacağı 15 ayrı restoran işletmelerinin Londra'nın en iyi bölgelerinde konumlanmış olması ve bu restoranların sahiplerinin yurt dışında ülke mutfağımızı tanıtan Türk girişimcilerinden oluşması, büyük etken olmuştur.

TAS RESTAURANT GROUP ŞUBELER 1. TAS THE CUT 33 The Cut Waterloo, London, SE1 8LF Tel:020 7928 1444 Fax:020 7633 9686 2. TAS BLOOMSBURY 22 Bloomsbury St, London, WC1B 3QJ Tel:020 7637 4555 Fax:020 7637 2226 3. TAS FARRINGTON 37 Farringdon Rd, London, EC1M 3JB Tel:020 7430 9721 Fax:020 7430 9723 4. TAS BOROUGHT HIGH STREET 72 Borought High Street, London, SE1 1XF Tel:020 7403 7200 Fax:020 7403 7022 5. TAS PİDE E-) 76 Borough High Street, London, SE1 1QF Tel:020 7403 8557 Fax:020 7430 9723 6. TAS CAFE F-) 20 - 22 New Globe Walk, London, SE1 9DR Tel:020 7928 3300 Fax:020 7261 1166 7. TAS EV RESTAURANT The Arches, 97-99 Isabella St, London, SE1 8DA Tel:020 7620 6191 Fax:020 7620 6193 8. EV BAR 9. EV BAKERY DELICATESSEN & ORGANIC SHOP Tas Restoranlar Grubu, Two men and a Lady Ltd; Five men and a Lady Ltd ve Museum Food Hall Ltd adlı şirketlerden oluşmaktadır. Grup 1999 yılında kurulmuş olup bugün 370 in üzerinde çalışanı vardır. Grubun, Londra merkezde bulunan 9 restoranı vardır. Bu restoranlar, çoğunluğu sıcak ve soğuk mezelerden oluşan menüler sunmaktadır. Kuşkusuz dünyanın en zengin ve içinde en çok çesidini barındıran mutfaklarından biri olan Anadolu mutfağına sahip Tas Restoranlar Grubu konum olarak da epey cezbedicidir. Grup halihazırda , Docklands Academy, London ve CTH (Confederation of Tourism & Hospitality) ile birlikte, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adlı yeni bir program geliştirmiştir. Programda 4 seviyede olup eğitimler halen Docklands Academy, London ve Tas Restoranlar Grubu`nda yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adı altında verilen ikram, pişirme, fırınlama ve yemek üretimi ile ilgili konularda uygulamalı eğitimlerini Tas Restoranlar Grubu`nda almaktadırlar.

HAZ RESTAURANT GROUP ŞUBELER HAZ PREMIER PLACE 9 Cutler Street, London, E1 7DJ Tel: 020 7929 7923 - 020 7929 7925 Fax: 020 7623 5132 HAZ PLANTATION PLACE 6 Mincing Lane, London, EC3M 3BD Tel: 020 7929 3173 - 020 7929 3174 Fax: 020 7929 3176 HAZ WINE & DINE 112 Houndsditch, London, EC3A 7BD Tel: 020 7623 8180 - 020 7623 9140 Fax: 020 7623 9143 HAZ ST PAUL'S 34 Foster Lane, St Paul's, London, EC2V 6HD Tel: 020 7600 4172 / 020 7600 4173 Fax: 020 7600 4174 Haz Restoranlar Grubu, cam, beyaz boyalı ahşap ve boylu boyunca uzanan masalarıyla modern bir restorantdır. Haz Restoranlar Grubu, taze ve lezzetli yemekleri bir arada sunan çağdas ve dinamik lokantalar zinciridir. Grup 2001 yılında kurulmuş olup bugün 200 den fazla çalışanı vardır. Haz Restoranlar grubu Ozha Limited ve C.A.A Limited adlı iki şirketten oluşmaktadır. Londra`nın merkezinde, Anadolu yemekleri sunan dört şubesi vardır. Grup halihazırda , Docklands Academy, Londra ve CTH (Confederation of Tourism & Hospitality) ile birlikte, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adlı yeni bir program geliştirmiştir. Programda 4 seviyeli olup eğitimler halen Docklands Academy, London ve Haz Restoranlar grubu`nda yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adı altında verilen ikram, pişirme, fırınlama ve yemek üretimi ile ilgili konularda uygulamalı eğitimlerini Haz Restoranlar Grubu`nda almaktadırlar.

HAZEV RESTAURANT Hazev Restoran sunduğu yaratıcı menüsüyle harikulade bir Türk restoranıdır. 2009 yılında Canary Wharf`ta ünlü Thames nehrinin kanallarından birinin hemen yanında kurulmuş olup bugün 86 çalışanı bulunmaktadır. Hazev Restoran finans dünyasının kalbinin attığı yerde Anadolu tatlarını en iyi şekilde sunmaktadır. Mekan, içinde şık bir barı, zarif bir restoranı ve özel günlerde kiralanabilecek caféyi barındırmaktadır. Hazev Restoran, Londra`nın merkezinde yaklaşık 15 restoranı yöneten Tas Restoranlar Grubu ve Haz Restoranlar Grubunun ilk ortaklığıdır. Grup halihazırda, Docklands Academy, Londra ve CTH (Confederation of Tourism & Hospitality) ile birlikte, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adlı yeni bir program geliştirmiştir. Programda 4 seviyede olup eğitimler halen Docklands Academy, London ve Hazev Restoran`larında yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adı altında verilen ikram, pişirme, fırınlama ve yemek üretimi ile ilgili konularda uygulamalı eğitimlerini Hazev Restoran `da almaktadırlar.

KATILIMCILARIMIZ NE KAZANACAK? 120 Saat Mesleki yabancı dil eğitimini Londra’da alacak, Dil becerilerini İngilizce dilinin konuşulduğu ülkede iş başında mesleki uygulamalar ile pekiştirme sansını elde edecek, ve Avrupa’daki restoran hizmetlerinde kullanılan bilgi, yöntem ve teknikleri iş başında öğrenecek, Girişimcilik yeteneklerini ve özgüvenleri geliştirecek, Yurt dışındaki Türk girişimcilerine yönelik örnek iyi uygulamaları göreceklerdir.

NE YAPMAK İSTEDİK? Ankara’daki Turizm otelcilik Liselerini uluslar arası bir deneyimde ortak bir hedefte buluşturmayı, Eğitim kurumları ve işletmeler arasında işbirliği yapmayı, Katılımcılara Avrupa standartlarında uygulamalı beceri kazandırmayı, Mezun olacakların, turizm sektöründe istihdam edilme oranlarını artırmayı, Meslek okullarının kurumsal gelişiminin ve beceri eğitimi uygulamalarının kalitesini arttırmayı, Turizm ve Otelcilik okullarına ilgiyi artırmayı ve cazip hale getirmeyi, Yurt dışında başarılı Türk girişimcilik iyi uygulama tecrübelerinin paylaşılmasını, Gelecekte küresel turizm iş gücü piyasasında çalışacaklara mesleki bir formasyon kazandırmayı, Sektörün ihtiyaçlarına yönelik yetişmiş kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılamayı amaçladık.

KATILIMCILARIN ALACAKLARI SERTİFİKALAR Mesleki İngilizce Sertifikası ( 120 saat ve seviyelerine göre ) Europass Sertifikası. Yiyecek ve içecek işletmelerinde Girişimcilik ve Liderlik semineri katılım sertifikası Çevre sağlığı ve Hijyen, HACCP semineri katılım sertifikası, Beceri Eğitimi yapılacak işletmeler tarafından, katılımcıların beceri eğitimi yaptığı işletmeye göre, Tas Restaurant group tarafından verilecek Beceri Eğitimi Tamamlama Sertifikası Haz Restaurant group tarafından verilecek Beceri Eğitimi Tamamlama Sertifikası Hazev Restaurant tarafından verilecek Beceri Eğitimi Tamamlama Sertifikası Tüm işletmeler tarafından katılımcılarımıza bonservis mektubu verilecektir. Okulumuz tarafından, başarılı süreç geçirenlere uluslararası beceri eğitimi deneyimi olan başarılı öğrenci belgesi verilecektir. Eğitim faaliyetini tamamlayıp, ülkemize döndüklerinde kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirebilmek amacıyla ayrıntılı bir mülakat yapılacaktır.

Yerleştirme süresi, akış sayısı ve proje ortakları katılımcılarının akışlara göre dağılımı: I. AKIŞ ( 28 katılımcı) 19.05.2013 ile 20.07.2013-(9 hafta) ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ KATILIMCI SAYISI: Toplam 14, (7 servis ve 7 mutfak) 7 öğrenci kız ve 7 öğrenci erkek olacaktır 3 refakatçi öğretmen ( 2 bayan, 1 erkek), ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ KATILIMCI SAYISI: Toplam 14, (7 servis ve 7 mutfak) 7 öğrenci kız ve 7 öğrenci erkek olacaktır. 1 refakatçi öğretmen ( Erkek) II. AKIŞ ( 28 KATILIMCI), 21.07.2013 ve 21.09.2013-(9 hafta) 2 Refakatçi öğretmen ( 1 Bayan, 1 Erkek) AYŞE BEZCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ, KATILIMCI SAYISI: Toplam 7, (4 servis ve 3 mutfak) 4 erkek, 3 kız 1 refakatçi öğretmen (Erkek) GÖLBAŞI OTELCİLİK TURİZM MESLEK VE TİCARET MESLEK LİSESİ, KATILIMCI SAYISI: Toplam 7, (3 servis ve 4 mutfak), . 3 erkek, 4 kız 1 refakatçi öğretmen (Bayan)

KATILIMCILARIN GÖREVLERİ Katılımcılar alıcı ülkenin, okulun ve işletmelerin kurallarına uymak, Belirlenen eğitim konularında inceleme ve uygulama yapmak ve raporlandırmak, Kendilerine verilen sözleşmeleri imzalamak, hazırlık sürecinde istenilen her türlü belgeyi zamanında hazırlamak, Verilen görevlerde istekli olmak, Yurt dışı yerleştirme süresince dil Kursu, staj yerleri ve konaklama yerlerinde kurallara uymak, Kendisiyle ve ailesiyle birlikte imzalanan sözleşmedeki hususları yerine getirmek ve getirmediği takdirde mali sorumluluğunu kabullenmek, Staj değerlendirme dosyalarını tutmak, Dönüşlerinde yapılacak yaygınlaştırma çalışmalarında verilecek tüm görevlerden sorumludurlar.

PROJE AŞAMALARI Proje hazırlık aşaması, yerleştirme ve akışların uygulama aşamaları ve yaygınlaştırma aşaması olarak üç aşamadan meydana gelmiştir. Hazırlık aşaması koordinatör okul ve diğer yerel ortak okullar ile işbirliği içerisinde ülkemizde, Yerleştirme uygulama aşaması yurt dışında, Yaygınlaştırma aşaması ev sahibi ülke ve yerel ortaklarımızla birlikte yapılacaktır. Program süresince ortaya çıkabilecek her türlü ihtiyaç projede koordinatör okul olarak tarafımızca çözümlenecektir.

KATILIMCI ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ: Katılımcılar için başvuru formu, son başvuru tarihi proje ortağı tüm okullarda yazılı ve sözlü olarak ilan edilecek, okulların internet sitelerinde yayınlanacaktır. Bu çerçevede potansiyel katılımcılara proje konusu, katılımcı özellikleri gibi hususlarda ön bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Seçim Kriterleri, 11. sınıf Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı Mutfak ve Servis dalı öğrencisi olması, Kültür ve meslek derslerindeki akademik başarı düzeyi, En az orta düzeyde İngilizce seviyesi, Farklı dil ve kültürlere olan ilgi düzeyi, 10 sınıf Başarı ortalaması, Herhangi sağlık problemi bulunmaması, Disiplin suçu bulunmaması Yapılacak olan İngilizce yeterlilik ve mülakat sınavında iyi not alması, Ülkemizi yurt dışında temsil edebilme yeteneği, uyumluluğu, çevresine karşı tutum ve davranışları, bilgisini paylaşıma açık, çalışkan, girişimci ruha sahip olması gibi sosyal kriterlere uygunluğu önem taşıyacaktır. Gönüllü katılımcılar tarafından son başvuru tarihine kadar teslim edilen ön başvuru formları her okuldaki Proje İzleme ve Yürütme Ekibi tarafından ön değerlendirme yapılarak, sınava girecek katılımcılar belirlenecek ve mülakat sınavına davet edileceklerdir.

EĞİTİM PROGRAMI Katılımcıların küresel turizm sektörünün beklentileri doğrultusunda uluslararası standartlarda uzman olarak mesleki gelişimleri sağlamaları amacıyla eğitim programı planlanırken 3 önemli husus birleştirilerek planlama yapılmıştır. Bu hususlar; Uzmanlık alanlarına yönelik bilgi ve becerilerinin uluslararası yapacakları beceri eğitimiyle pekiştirilmesi Uzmanlık alanlarına yönelik mesleki İngilizceyi yurt dışında almaları ve gün içerisinde bu mesleki İngilizceyi beceri eğitimlerinde pekiştirerek kullanabilmeleri Restoran işletmeciliğin de önemli olan mesleki bilgileri almalarını sağlayarak girişimcilik yeteneklerini geliştirmeleri ve yurt dışında Türk girişimcilik örneklerine iyi örnek oluşturabilecek işletmelerde beceri eğitim uygulamaları yapmalarıdır.