Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI"— Sunum transkripti:

1 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

2 ALANIN YER ALDIĞI SEKTÖR
       Otellerde, Restoranlarda, Gıda kontrol laboratuvarlarında Hastanelerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında Yemek fabrikalarında iş imkanları da yer almaktadır.

3 ALAN DALLARI 1. Mutfak, 2. Servis, 3. Pastacılık, 4. Bar, 5. Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs) dalları yer almaktadır.

4 MUTFAK Aşçılık mesleğinin yeterlikleri olan;
Tekniğe uygun yemek pişiren, Servis yapacağı yemeği adeta bir sanat yapar gibi süsleyen ve sunabilen , Hijyen kurallarına dikkat eden , Tat ve koku duyumları gelişmiş,kimselerdi

5 ÜLKEMİZDEKİ ÜNLÜ ŞEFLER
Çocukluktan beri mutfakta: Civan Er

6 Sabır, yaratıcılık, cesaret: Kemal Demirasal

7 Mutfağa en çok yakışanlardan: Pelin Çakar

8 İstanbul'un kalbini attıran iki kadın: Zeynep Moroğlu&Esra Muslu

9 SERVİS VE BAR SERVİS ve BAR;Amacı Mesleğin gereği olan kokteyl, içecekler ve yiyeceklerin sunumunu yapabilen temiz, prezantbl olan en az bir yabancı dil bilen kaliteli elemanlar yetiştirmektir.

10 PASTACILIK Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak,
hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma, süsleme ve servise hazır hale getirme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

11 PASTACILIK DALI UYGULAMALARIMIZ

12

13 HOST -HOSTESLİK Uçaklarda trenlerde,otobüsler seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır.

14 İŞ İMKÂNLARI Otellerde, Restoranlarda, Gıda kontrol laboratuvarlarında
Hastanelerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında Yemek fabrikalarında iş imkanları da yer almaktadır.

15 BU ALANLA İLGİLİ OKUYABİLECEKLERİ 4 YILLIK OKULLARININ BÖLÜMLERİ
Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Seyahat İşletmeciliği öğretmenliği Gastronomi ve mutfak sanatları + yıllık YİYECEK İÇECEK HİZ Öğretmenliği Gıda Mühendisliği (Dikey geçişle Mühendislik Fakültesi) Gıda Teknikerliği (Teknik Bilimler Yüksekokulu) Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu) Konaklama İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği ve Turizm Rehberliği

16 BU ALANDA OKUYABİLECEKLERİ 2 YILLIK FAKÜLTELER
. Turist Rehberliği (Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Turizm ve Otel İşletmeciliği(Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Y.O.) Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Otelcilik (Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu) Yiyecek-İçecek İşletmeciliği

17 Aynı Zamanda 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü bitirenler ; Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Veya Aile Tüketici Hizmetleri Öğretmeni olabilirler.

18 OKULUMUZDAN GÖRÜNTÜLER

19

20

21

22

23

24

25


"YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları