Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu"— Sunum transkripti:

1 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi Grup 7 Salih İNCE İsmail KILIÇ Adil ÇOBAN Özgür KALAFAT

2

3 ODTÜ SEM’ in Amacı Üniversitenin, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek Türk sanayine ve ülke kalkınmasına hizmet etmek Bu hizmeti uluslararası bir boyuta ulaştırmaktır

4 SEM’ in Çalışma Alanı Hayat boyu öğrenme Hizmet içi eğitim
Kişisel eğitim

5 SEM’ in Sunduğu Hizmetler
Sertifika seminerleri Katalog seminerleri Sözleşmeli seminerler

6 SEM ‘in Sertifika Programları
CISCO NETWORKING ACADEMY EĞİTİM PROGRAMI (CNAP) BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI (IDE_A-BTSP)

7 CISCO Amacı ODTÜ; Bilişim teknolojisi alanındaki
Bilgisayar ağları kurulumu ve yönetimi alanlarındaki yetişmiş teknik eleman ihtiyacını karşılamak için bu eğitim programını hizmete sunmuştur.

8 CISCO Eğitim Programının Yapısı ve İşlenişi Eğitim Programı;
Temel düzeyden başlar ve üst seviyede konulara kadar uzanır. Her biri 70’er saatlik dört dönemden oluşur. Dökümanları sadece online olarak verilmekte olup İngilizce’dir. Sınavları Cisco Networking Academy sayfasına bağlanılarak yapılacaktır. ( Kursiyerlere yalnızca teorik bilgiyi vermekle kalmayıp aynı zamanda uygulama da yaptırır.

9 CISCO Kimler katılabilir?
Bu programa katılabilmek için katılımcıların; Okuduğunu anlayabilecek düzeyde İngilizce’ye sahip olması ve bilgisayar okur yazarı olması. Üniversite mezunu veya üçüncü sınıf üniversite öğrencisi ile en az iki yıllık bir yüksek okul mezunu olması. Ayrıca kurslara kimlerin kabul edileceği ODTÜ – SEM tarafından ön kayıt yaptıranlar arasından seçilir.

10 CISCO CISCO Sertifikalarına sahip olmanın getirileri
Cisco sertifikasına sahip bireyler; Network planlamasında Ağ yönetiminde Danışmanlıkta Network kurulum ve destek aşamalarında üst düzeydeki bilgileriyle mükemmel projelerin mimarı olurlar. Böylece çok daha kısa sürede, çok daha az maliyetle, daha sağlıklı ve verimli sonuçlar alınmasını sağlarlar.

11 İDE_A-BTSP İDE_A Nedir?
Bireysel öğrenmeye dayanan bu öğretim modelinde, dersleri istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, istediğiniz ortamda, öğrenme süresini istediğiniz gibi düzenleyip, istediğiniz kadar tekrar etme ve tartışma olanağı bulabiliriz. Bu şekilde yürütülen dersler ve programlar İDE_A adı altında anılmaktadır. Ayrıca İDE_A bu tür derslerin verildiği ODTÜ'deki web sitesinin adıdır. İDE_A'yı "ODTÜ Sanal Kampüsü" olarak da düşünebilirsiniz.

12 İDE_A-BTSP Amacı : Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı(BTSP)‘ nın amacı, ülkemizde bilgi teknolojileri alanında var olan büyük miktardaki uzman açığının kapatılmasına yardımcı olmaktır. 

13 İDE_A-BTSP Derslerin İşlenişi :
Dersler ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından tamamı Türkçe olmak üzere hazırlanmıştır. Eğitim programı Bilgisayar Mühendisliğinin 8 temel dersini kapsar. Eğitim süreci 4 dönemden oluşan ve 9 ay süren bir süreci içermektedir.

14 İDE_A-BTSP Derslerin İşlenişi :
Bu süreç içersinde kursiyerler derslerine internet üzerinde açılmış sanal kampüs ortamında devam ederler. Dönem sonunda katılımcılar yüz yüze dersler ve sınavlar için ODTÜ‘ ye davet edilirler. Dönem sonundaki sınavlardan başarılı olan katılımcılara Bilgi Teknolojileri Sertifikası verilir.

15 İDE_A-BTSP Dersler hakkında: I.Dönem :
Bilgisayar Sistemleri ve Yapıları C ile Bilgisayar Programcılığına Giriş II.Dönem:  C ile Veri Yapıları ve Algoritmalar   Unix ile İşletim Sistemleri  III.Dönem:  Yazılım Mühendisliği   Veri Tabanı Yönetim Sistemleri IV. Dönem: Web Programlama   Yazılım Geliştirme Projesi 

16 İDE_A-BTSP Kimler Katılabilir?
Okuduğunu anlayacak düzeyde İngilizce bilmek. En az üniversite öğrencisi olmak veya iki yıllık bir yüksek okuldan başarılı bir şekilde mezun olmak. 8 haftada bir dönem sonlarında yüz yüze dersler, dönem sonu sınavları ve telafi sınavları  için ODTÜ'ye (Ankara) gelebilmek

17 İDE_A-BTSP BTSP Sertifikasına Sahip Olmanın Getirileri:
Türkiye'de bilgi teknolojileri alanında 'nin üzerinde yetişmiş eleman gereksinimi göz önünde bulundurursak bu sertifikanın özel şirketlerin eleman ihtiyacını karşılaması sırasında adaylara referans olacağı açıktır. Halen bir işte çalışıyor veya kendi işinizin sahibi iseniz BTSP size sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmanızda ve rekabetçi piyasa ve iş koşullarında daha başarılı olmanızda yararlı olacaktır.

18 İDE_A-BTSP Etkileşim :
Bu sertifika programındaki uzaktan eğitim sırasındaki etkileşim ders notlarının kursiyerlere ulaştırılması ile kalmamış işitsel ve görsel öğelerde işin içerisine girerek aktif olarak öğrenmeyi sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler belirli saatlerde öğretim görevlilerin de katıldığı chat sayfasına girerek dersler hakkında tartışırlar.

19 Kaynakça http://www.sem.metu.edu.tr http://cisco.netacad.net
ODTÜ Süreki Eğitim Merkezi


"ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları