Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans."— Sunum transkripti:

1 OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ

2 Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans

3 Programın Eğitim Amaçları Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri bilen, uygulayan, iletişim kurabilen, ekip çalışması yapabilen, üretilen ürün veya hizmetin kalitesiyle ilgili sorumluluk alabilen, teknolojik gelişmelere uyum sağlayan ve teknik becerilere sahip teknikerler yetiştirilmektedir Programımız aynı zamanda öğrencilerimize akademik zekayı, yaratıcı hayal gücünü, el becerilerini geliştirmeyi amaç edinmektedir.

4 Beceri ve Yetkinlikler Alana Özgü Beceri ve Yetkinlikler Öğrenciye otomotiv ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi. Verilen teorik bilgilerin uygulamasını yaparak bilginin kalıcılığını sağlamak. Mesleği ile ilgili yeni gelişmeleri araştırmak ve mevcut bilgileri güncellemek.

5 Genel Yetkinlikler Sektör beklentilerini karşılayabilecek mesleki bilginin kazandırılması. Arıza teşhisi yaparak çözüm yollarını uygulama becerisinin kazandırılması. Bilgiyi uygulamada gerekli cihaz ve aletleri kullanabilme yeteneği.

6 Programın Öğrenim Çıktıları 1) Temel mesleki teorik bilgi, 2) Teorik bilgiyi uygulamaya koyabilme, 3) Problem çözme becerisi kazandırma, 4) Mesleki bilimsel gelişmeleri takip etme, 5) Araştırma ve incelemeye yöneltme, 6) Kaliteye bağlılık ve sahiplenme duygusu.

7 Programın Hedefleri 1) Analitik düşünebilme yeteneğinin kazandırılması. 2) Mesleki el becerilerinin geliştirilmesi. 3) Teorik ve pratik bilgilerin birleştirilerek bağımsız çalışma yeteneğinin kazandırılması. 4) Otomotiv yeni teknolojileri tanıtılması. 5) Sektörün ihtiyacı olan kaliteli ara eleman yetiştirmek.

8 Mezunların Mesleki Profilleri Otomotiv teknikerleri ana ve yan sanayi otomotiv fabrikalarının hemen tüm kademelerinde tekniker karşılığı sayılabilecek unvan ve sorumluluklarda görev almaktadır. Bu birimlerde grup liderliği, servis yöneticiliği, satış grup liderliği, yedek parça, servis atölyesi yöneticiliğinden, personel eğitimlerine kadar birçok alanda sorumluluk ve görev almaktadırlar.

9 Sınav Düzenlemeleri Ölçme ve Puanlama Derslere göre, yazılı-sözlü sınavlar, kısa sınavlar, projeler, ödevler, laboratuar çalışmaları ile değerlendirme yapılır.

10 Mezunların İstihdam Profilleri Mezun olan öğrencilerimiz sanayi kuruluşlarında ve kamu sektörlerinde istihdam edilebilecek niteliktedir. Öğrencilerimiz Otomotiv sanayii satış sonrası hizmetlerde Otomotiv mekanikerliği, servislerin her türlü danışmanlıkları ve servis müdürlüklerinde iş bulmaktadırlar. Gerektiğinde üretim alanında da çalışma imkanları vardır. Mevcut eğitim programına göre almış oldukları zorunlu ve seçmeli derslerle Otomotiv Teknikerine ihtiyaç duyulan bütün alanlarda çalışabilecek şekilde tam donanımlı olarak yetiştirilmektedirler.

11

12

13 Öğrencilerin laboratuvarda teorik çalışmaları

14

15

16 Mekanik Laboratuvarı

17 Proje çalışmaları


"OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları