Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROJELER EKİBİ

2 2014 Erasmus + Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Hareketlilik

3 Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti
Mesleki eğitim öğrencilerinin ve personelinin, sağlanan hibe ile, belirli bir süre için, Program üyesi bir ülkedeki İşletme ve/veya mesleki kurumuna gönderilmesidir.

4 Hareketlilik Faaliyetinin Amacı
Temel mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin yurtdışı eğitim fırsatlarını artırmak ve eğitimden iş hayatına geçiş yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmak; Mesleki eğitim personelinin iş pratiği bilgisi elde etmelerini ve güncellemelerini sağlamak veya pedagojik becerilerini artırmak  

5 Hareketlilik Faaliyeti
Başvuru Sahibi Kurumlar: Mesleki eğitim kurum ve kuruluşları Ulusal mesleki eğitim konsorsiyum koordinatörleri Not: Bireyler, hareketlilik projelerine katılmak için doğrudan hibe başvurusu yapamazlar. 

6 Hareketlilik Faaliyeti
Mesleki Eğitim Öğrencilerinin Hareketliliği Meslek lisesi öğrencileri ve çırakların yurtdışında 2 haftadan 12 aya kadar süreyle staj yapmalarıdır. Meslek lisesi öğrencisi ve çıraklara, İşletme veya Mesleki eğitim veren bir okul ev sahipliği yapar. Bu okulun işletme veya benzer bir kuruluşta çalışmaya dayalı öğrenme süreçlerinin olması gerekir.

7 Hareketlilik Faaliyeti
Mesleki Eğitim Öğrencilerinin Hareketliliği Meslek lisesi öğrencisi ve çıraklara, İşletme veya Mesleki eğitim veren bir okul ev sahipliği yapar. Bu okulun işletme veya benzer bir kuruluşta çalışmaya dayalı öğrenme süreçlerinin olması gerekir.

8 Hareketlilik Faaliyeti
Mesleki Eğitim Öğrencilerinin Hareketliliği Faaliyetin kalitesini yükseltmek amacıyla katılımcı gönderen ve alan kuruluşlar tarafından önceden üzerinde anlaşmaya varılmış olan «Öğrenme Anlaşması» (Learning Agreement) şeklinde bir kalite çerçevesi düzenlenir.

9 Hareketlilik Faaliyeti
Mesleki Eğitim Öğrencilerinin Hareketliliği Yurtdışı hareketlilik eğitiminin içeriği meslek lisesi öğrencisi ve çırakların eğitim müfredatına uygun şekilde düzenlenir.

10 Hareketlilik Faaliyeti
Mesleki Eğitim Personelinin Hareketliliği Yurtdışında 2 günden 2 aya kadar öğretmenlik (teaching) veya eğitmenlik (training) görevi ile personel eğitimi şeklinde gerçekleşen bir faaliyettir.

11 Hareketlilik Faaliyeti
Mesleki eğitim personelinin eğitimi; bir işletme veya mesleki eğitim kuruluşunda işe yerleşmek, işbaşı eğitimi veya gözlem yapmaktır.

12 Hareketlilik Faaliyeti
Öğretmenlik (teaching) veya eğitmenlik (training) görevi; mesleki eğitim kurumundaki personelin yurtdışında bir meslek okulunda öğretmenlik (teaching) veya işletmelerde görevli personelin bir mesleki eğitim kuruluşunda eğitmenlik (training) yapmasıdır.

13 Mesleki Eğitim Öğrencileri Mesleki Eğitim Personeli
Hareketlilik Faaliyeti Mesleki Eğitim Öğrencileri Mesleki Eğitim Personeli Hedef Grup Meslek lisesi öğrencileri Çıraklar Mesleki eğitim alanında çalışan eğitmen ve uzmanlar Yurtdışı faaliyet Mesleki eğitim stajı ( VET traineeship) Öğretmenlik veya eğitmenlik deneyimi (teaching/training assignment) Mesleki eğitim personelinin eğitimi Yurtdışı faaliyet Süresi 2 hafta-12 ay 2 gün-2 ay Proje Süresi 1 veya 2 yıl. Başvuru sahibi kurum başvuru aşamasında bu süreyi belirler

14 2014 Hareketlilik Hibe Kalemleri (Bir katılımcı için)
Seyahat km için: 180 €; km için: 275 € km için: 360 €; km için: 530 € km için: 820 €; 8000 ve üzeri km için:1100 € Yönetim ve Organizasyon (Refakatçi hariç) Kişi başı 350 € Yurdışı Harcırah Hedef grup, ülke ve süreye göre değişen rakamlar için harcırah tablosu internet sitesinde daha sonra yayınlanacak Pedagojik, kültürel ve dil hazırlığı Sadece 1-12 arası yurtdışı faaliyetleri için Komisyon merkezli online dil hizmeti verilen İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve İtalyanca dışındaki diler için: kişi başı 150 € Özel İhtiyaç sahipleri Başvuruda belirtilen ve gerekçelendirilen ihtiyaca göre hibe kalemlerinin % 100’üne kadar ek hibe talep edilebilir.

15 Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti
Proje Ortaklarının Sayısı Uluslararası nitelikte olan bir Hareketlilik faaliyetinde, her biri farklı ülkeden olmak üzere en az gönderen ve ev sahibi iki katılımcı kurum yer almalıdır. Projenin ulusal mesleki eğitim konsorsiyumu tarafından sunulması halinde; bu konsorsiyumun tüm üyeleri aynı program üyesi ülkeden olmalı ve bunlar başvuru aşamasında belirlenmelidir. Bir konsorsiyum en az 3 mesleki eğitim kuruluşundan oluşmalıdır.

16 Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti
Proje Ortakları Gönderen kuruluş: Mesleki eğitim öğrencileri ve personelinin seçimi ve yurtdışına gönderilmesinden sorumludur. Ev sahibi kuruluş: Mesleki eğitim öğrencilerini veya personelini kabul etmekten ve onlara bir faaliyet programı sunmaktan veya mesleki eğitim personelinin vereceği eğitimden faydalanmaktan sorumlu olan program üyesi ülkedeki kuruluştur. Konsorsiyum koordinatörü: Mesleki eğitim öğrencilerini ve personelini yurtdışındaki Faaliyetlere göndermeyi amaçlayan ortak kuruluşların oluşturduğu ulusal bir Konsorsiyumu yönetir. Konsorsiyum koordinatörü, zorunlu olmamakla birlikte Gönderen Kuruluş görevini de yapabilmektedir. Ancak bu zorunlu değildir. Aracı kuruluş: İşgücü piyasasında veya eğitim-öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren bir kuruluştur. Hareketlilik faaliyet kapsamındaki ulusal konsorsiyumunun ortağıdır. Ancak katılımcı gönderen bir kuruluş değildir. Bu ortağın rolü, katılımcı gönderen mesleki eğitim kuruluşlarının idari prosedürlerini paylaşmak ve kolaylaştırmak, staj faaliyetinde çırak veya öğrenci profili ile işletmenin ihtiyaçlarını daha iyi eşleştirmek ve diğer ortaklarla birlikte katılımcıları faaliyet için hazırlamaktır.

17 Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti
Proje Süresi Hazırlık, katılımcı seçimi, yurtdışı hareketlilik, yaygınlaştırma vb. tüm faaliyetleri kapsayan proje süresi 1 veya 2 yıl olabilir. Başvuru sahibi kurum, bu süreyi başvuru aşamasında projenin amacı ve planlanan faaliyetlere göre belirler.

18 Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti
Başvuru zamanı Aynı yılın 1 Temmuz tarihi itibariyle başlayacak projeler için başvurular en geç 17 Mart öğlen 12:00’a kadar (Brüksel saati) sunulmalıdır.

19 Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti
Başvuru Kriteri Bir mesleki eğitim kuruluşu veya ulusal mesleki eğitim konsorsiyum koordinatörü bir seçim döneminde yalnız bir kere başvuru yapabilir. Bununla birlikte bir mesleki eğitim kuruluşu, aynı dönemde başvuru yapan birkaç farklı konsorsiyumun ortağı veya koordinatörü olabilir.


"AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları