Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI"— Sunum transkripti:

1 2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
5, 6, 7 sınıfların ; sınav giriş belgeleri ilanı 29 mayısta yayınlanacak Sınav tarihi 10 Haziran 2017 Saat: 14.00 Sınav sonuçlarının ilanı 18 Temmuz 2017

2 İOKBS 8. sınıflar ; Ayrıca sınava girmeyecekler Ortak sınavlar geçerli olacak Sınav sonuçlarının ilanı 18 Temmuz 2017

3 Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS’ye müracaat edebilirler; sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmî, örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bu haklarından yararlanabilirler.

4 Ortaöğretim kurumlarında ortaöğretim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere parasız yatılı öğrenciler bursluluğa, burslu öğrenciler parasız yatılılığa geçirilebilir. Burslu öğrencilerin parasız yatılılığa geçişleri sınavsız, parasız yatılı öğrencilerin bursluluğa geçişleri ise Bakanlıkça her yıl merkezi sistemle yapılan bursluluk sınavına başvuru şartlarını taşımaları ve sınavı kazanmaları halinde gerçekleşecektir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

5 Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler bursluluk sınavına başvuramazlar.

6 SINAV KONULARI 5. 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine 1 Türkçe 2 Matematik
3 Fen Bilimleri 4 Sosyal Bilgiler

7 8.SINIFLAR İÇİN İSE… İOKBS’ye 8 inci sınıftan başvuru yapan öğrencilere, ‘’ Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu’’nun 8 inci maddesinde belirtilen derslerden ortak sınavlar uygulanır. Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.

8 SINAV SONUÇLARI 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Bakanlığın ve internet adreslerinde ilan edilecektir.

9 Bütün Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde aynı bölümler bulunmaktadır.
Öğrencim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nde nasıl bir eğitim-öğretim programı görecektir? Bütün Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde aynı bölümler bulunmaktadır. 9. sınıfta meslek dersi olarak sadece "Mesleki Gelişim" dersi ve diğer kültür dersleri vardır. 9. sınıf programı Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde ve diğer meslek liselerinde ortak bir sınıf düzeyidir.

10 Öğrencim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nde nasıl bir eğitim-öğretim programı görecektir?
10. sınıf Sağlık Hizmetleri Alanı sınıfıdır. 10. sınıf meslek dersleri Anadolu Sağlık Meslek Liselerinin bütün 10. sınıflarında ortaktır. Meslek derslerinin yanında kültür dersleri de devam etmektedir.

11 Öğrencim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nde nasıl bir eğitim-öğretim programı görecektir?
11. sınıfta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarına ayrılarak ders görürler. 11. sınıfta belirlenecek olan Ebe Yardımcılığı programını sadece kız öğrenciler seçebilmektedir; Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarını ise kız ve erkek öğrenciler seçebilmektedir. Her öğrencinin kazandığı dala göre meslek dersi belirlenmektedir. Kültür dersleri de mevcuttur. 12. sınıfta öğrenciler, 11. sınıftaki yerleşmiş olduğu dallara devam ederler. Staj görürler.

12 Meslek liselerinde 9. sınıfta okuyan bir öğrenci için herhangi bir alan belirtilmez. Öğrenciler, 9. sınıfta hangi okulda kayıtlıysalar o okulun öğrencisi olduğunu söylerler.

13 Meslek liselerinde 9. sınıfı bitiren öğrencilerin okumak istedikleri bölümü seçerek tercih yapmaları gerekmektedir ve bu tercih işlemine Alan Seçimi denilmektedir. Meslek lisesinin öğrencileri hem 9. sınıfı bitirmiş olurlar hem de 10. sınıfa yani Alan eğitimine başlarlar. 9. sınıftan 10. sınıfa geçme tercihleri öğrenci velisi tarafından e-okul sistemi üzerinden yapılıp okul idaresi tarafından onaylanmaktadır. Yerleştirmeler Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmaktadır.

14 Örneğin Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde Sağlık Hizmetleri Alanı vardır. 9. sınıfı bitiren öğrencilerin 10. sınıfa yerleşmesi aynı zamanda Sağlık Hizmetleri Alanına geçmesi demektir. Diyelim ki başka bir okulun içinde hem Muhasebe hem de Bilişim Alanları varsa 9. sınıfı bitiren öğrenciler 10. sınıf için tercih yaparlarken isterlerse Muhasebe ve Bilişim Alanlarını tercih ederler ve tercih puanları hangisine yetiyorsa o alana yerleşirler.

15 DAL SEÇİMİ Meslek liselerinde 10. sınıfı bitiren öğrenciler 11. sınıfa geçerlerken 10. sınıftaki alan adına uygun olarak o alanın alt birimlerini tercih ederler. 11. sınıfta yapılan bu tercih işlemine Dal Seçimi denilmektedir. 11. sınıftaki Dal Seçimi okul idaresi tarafından öncelikle not ortalamasına göre yapılmaktadır. 12. sınıf, 11. sınıfın devamıdır. Örneğin; 10. sınıfı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde okuyan bir öğrenci 11. sınıfa geçerken Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği Dallarından birini seçerler. Okul idaresi not ortalaması puan üstünlüğüne göre öğrencileri bu dallara yerleştirir.

16 Burada dikkat edilmesi gereken bir konu alan ve dal kelimesi yerine günlük konuşma dilinde sıklıkla bölüm kelimesinin kullanılmasıdır. Bölüm kelimesi bazen 10. sınıf seviyesi bazen de 11. sınıf seviyesi için kullanılmaktadır; fakat yönetmelikler açısından Alan ve Dal kelimeleri kullanılmaktadır. Daha açık bir ifade ile: Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin 9. sınıfında okuyan bir öğrenci sadece o okulun öğrenci olduğunu söyleyebilir.

17 Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin 9. sınıfını bitiren bir öğrenci 10
Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin 9. sınıfını bitiren bir öğrenci 10. sınıfa geçerken Sağlık Hizmetleri Alanını tercih eder ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10. sınıfa yerleştirilir. Böylece Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi "Sağlık Hizmetleri Alanı" öğrencisi olur ve 10. sınıfa devam eder. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi 11. sınıfa geçerken Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarından birini seçerler ve okul idaresi tarafından not ortalaması üstünlüğüne göre öğrenciler bu dallar yerleşirler. Öğrenci Hemşire Yardımcılığına yerleşmiş ise "Sağlık Hizmetleri Alanının Hemşire Yardımcılığı Dalında" okuyor demektir. 12. sınıf ise 11. sınıfın devamıdır ve bir değişiklik olmaz.

18 Öğrencim TEOG yerleştirmelerinde 9
Öğrencim TEOG yerleştirmelerinde 9. sınıfa kayıt için başka bir  liseyi kazandı. 9. sınıfta okurken Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´ne geçiş yapabilir mi? 9. sınıf için: Nakil yolu ile geçiş yapabilir. 9. sınıfta bir liseden Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´ne veya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nden yine başka bir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´ne geçiş nakil yolu ile mümkündür. 10. sınıf için: 10. sınıfta ise Anadolu Lisesi´nde veya Sağlık Meslek olmayan başka bir meslek lisesinde okuyan öğrenciler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´ne nakil olamazlar. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nin 10. sınıf öğrencisi ise taban puanı tutması ve boş kontenjanda yer bulması koşuluyla; Eğitim-öğretim yılı boyunca Anadolu Liseleri´ne, Eğitim-öğretim yılı birinci dönem sonuna kadar Sağlık Meslek olmayan diğer Meslek Liseleri´ne nakil isteyebilirler. Fakat 10. sınıfta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nden harici bir okula nakil giden öğrenci tekrar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´ne nakil olamamaktadır.

19 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim-öğretim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikine ilişkin ayrıntıların yer aldığı e-Kılavuz'u hazırlanıyor.Yeni yıla ait güncel kılavuz bilgileri henüz yayımlanmadı.Kılavuz MEB'in resmi internet adresinden Ağustos ayı içerisinde bildirilecek.


"2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları