Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"— Sunum transkripti:

1 Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2 VİZYON - MİSYON VİZYON:Hoşgörülü, ilkeli, çağdaş, mesleki eğitimde lider bir okul olmak. MİSYON: Çevre bilinci ve demokratik yaşam inancımızla kendine güvenen, problem çözme ve iletişim becerilerine sahip, karar verebilen mesleki sorumluluğunun bilincinde bireyler yetiştirmek.

3 ALANLARIMIZ..

4 GRAFİK VE FOTOĞRAFÇILIK
Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dalların yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim- öğretim verilen alandır.

5 GRAFİK VE FOTOĞRAFÇILIK

6 GRAFİK VE FOTOĞRAFÇILIK

7 ÇOCUK GELİŞİMİ Günümüzde erken çocukluk eğitiminin yanı sıra özel eğitim kurumlarının hızla yayılması bu sektörde büyük bir ihtiyaç doğurmuştur.

8 ÇOCUK GELİŞİMİ

9 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Giyim üretim teknolojisi sektöründe, yaklaşık 4 milyon kişi istihdam edilmektedir. Vasıflı işgücü ihtiyacı; bu alanda eğitim veren yaygın eğitim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarından önemli ölçüde karşılanmaktadır.

10 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

11 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

12 EL SANATLARI Mezun öğrenciler “El Sanatları Teknolojileri” ünvanı ile Halk Eğitim Merkezi, Ortaöğretim Çıraklık Eğitim Merkezlerinde Öğretmen, özel sektörde tekstil alanında tekniker olarak görev yapabilirler. Dokuma, boyama, halı desen fabrikalarında, hediyelik eşya, oyuncak, nakış yapan ve desen yapan işletmelerde faaliyet alanlarıdır.

13 EL SANATLARI

14 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Turizm sektöründeki gelişmelerin yanısıra toplumdaki sosyo- kültürel ve ekonomik değişimler, Yiyecek- İçecek Hizmetleri Alanının gelişimi hızlandırarak önemli bir istihdam alanına dönüşmesini sağlamaktadır.

15 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

16 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

17 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ
Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı; kamu ve özel kuruluşlara bağlı hastane, sosyal hizmetler kurumları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ nın ilgili birimleri, otel, tatil köyü, huzur evi, misafirhane, öğrenci yurtları, rehabilitasyon merkezleri, temizlik şirketleri, tüketim malları üreten firmalar, hipermarketler, belediyeler, geri dönüşüm tesisleri vb. yerlerde çalışmak üzere yetiştirilirler.

18 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ

19 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ

20 OKULUMUZDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN SAHİP OLDUĞU HAKLAR
Meslek Lisesi Diploması Herhangi bir katsayı engeli olmadan istediği bir alanda Yüksek Öğretime geçiş hakkı, İş Başvurularında öncelikli tercih edilme. İşyeri Açma Belgesi Mezun olduğu alanda Tüm Türkiye’de kendi işini kurabilme, kendi iş yerini açabilme hakkı. EuroPass Belgesi Avrupa Birliği Ülkelerinde iş başvurusunda bulunulduğunda aldığı eğitim seviyesini gösteren belge. Kendi İşinin Patronu Olma İmkanı Mezun olan öğrenciler kendi İş yerlerini açarak sektörde yerini alabilirler. Sınavsız Geçiş Kendi alanında ve ilgili alanlarda Meslek Yüksek Okuluna kontenjanlar dahilinde Sınavsız Geçiş yapabilirler.

21 ETKİNLİKLERİMİZDEN KARELER…

22 ETKİNLİKLERİMİZDEN KARELER…

23 ETKİNLİKLERİMİZDEN KARELER…

24 MEZUNİYET TÖRENİMİZ

25 BAHAR ŞENLİĞİMİZDEN KARELER

26 BAHAR ŞENLİĞİMİZDEN KARELER

27 SOSYAL ALANLARIMIZ

28 SOSYAL ALANLAR

29 SOSYAL ALANLARIMIZ

30 SOSYAL ALANLARIMIZ

31 ULAŞIM BİLGİLERİ Çevredeki bir çok merkezden okulumuza servis hizmeti verilmektedir. Okulumuza aşağıdaki şekillerle de ulaşılabilmektedir. Belediye Otobüsü: 662 Cengizhan Kemer – 502 Cengizhan Halkapınar Metro Minibüs: Alparslan Yenigaraj minibüsleri okulumuzun önünden geçmektedir. Okulumuz; İzmir ili Bayraklı ilçesi 75.Yıl mahallesindedir.

32 Teşekkürler..


"Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları