BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AR-GE ve YENİLİK DESTEK
Advertisements

Mazıdağı Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
RELAX DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Ar-Ge ve Yenilikçilik(İnovasyon)
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ar-Ge Merkezi ve San Tez Destek Programları
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Proje Destek Programları
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Ankara Bölgesinin Sağlık Sektöründeki Rekabet Avantajları ve Değer Zinciri Doç. Dr. Asım BALCI Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri 04 NİSAN 2011 ANKARA.
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
2016 DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ ve 2016 TEKNİK DESTEK PROGRAMI Açılış Töreni
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Haziran 2011.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
Dr. Taylan Kıymaz Kalkınma Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Üretici Birliklerinin ve Kooperatiflerin Güçlendirilmesi
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Bilgilendirme Toplantısı
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü Yrd.Doç. Dr. Serkan ÖZEL

Kalkınma Bakanlığı Destekleri Kalkınma Bakanlığı (Eski DPT) tarafından, üniversite ve kamu kurum ve kuruluşlarına;   1-Büyük ölçekli araştırma altyapılarında 2-Araştırmacı insangücü yetiştirilmesinde Destek verilmektedir.

ARAŞTIRMA ALTYAPILARINI DESTEKLEME PROGRAMI Araştırma altyapı destekleri; ülkesel ve bölgesel öncelikleri, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak, temel ve uygulamalı çok disiplinli araştırma faaliyetlerini yürütecek, nitelikli araştırmacıların bir arada çalışabilecekleri ortamı oluşturacak ve araştırma sonuçlarının etkin bir şekilde paylaşımını sağlayacak projeleri desteklemektedir.

Uzmanlık ve Mükemmeliyet Merkezleri Merkezi Araştırma Laboratuarları

2- ARAŞTIRMACI İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRİLMESİ Lisansüstü düzeyde araştırmacı yetiştirilmesi için “Araştırmacı Yetiştirme Programları” desteklenmektedir.

Program ilanı, Kalkınma Bakanlığı (DPT) tarafından her yıl yılda bir kez yapılmaktadır.

SODES (SOSYAL DESTEK PROGRAMI) NEDİR? İstihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında; Göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı sosyal ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan, Yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, İl düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen,ü Uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği, Sosyal sorunlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır.

SOSYAL İÇERME KÜLTÜR, SANAT ve SPOR İSTİHDAM

HEDEF KİTLESİ Çocuklar Gençler , Kadınlar İşsizler Yoksullar Göç etmişler Kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplardır.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Destekleri 2013 - Teknik Destek (TD) Programı 2013 Yılı Teknik Destek Programının amacı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arzeden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır. Bu kapsamdaki başarılı projelere azami 15.000 TL tutarında uzmanlık desteği sağlanacaktır.

2013 - Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nın amacı; TRB2 Bölgesinde sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek önemli fırsatların değerlendirilmesine ve sosyo-ekonomik gelişme önündeki darboğazların giderilmesine yönelik tedbirleri ve planlama/araştırma faaliyetleri ile Bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacak stratejik eylem ve faaliyetlerin desteklenmesidir. Bu kapsamdaki başarılı projelere asgari 25.000 TL azami 75.000 TL tutarında mali kaynak sağlanacaktır. Program kapsamında proje bütçesinin %100'üne kadar Ajans desteği sağlanabilecektir.

2013 - Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri MDP Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, yürütmekte olduğu Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı - TRB2/13/KÖAP02 kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla ilana çıkmış bulunmaktadır.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ  1)    Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) Programın Amacı: Sanayicilerimizin Ar-Ge’ye dayalı ihtiyaçlarının, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulması, "İnovasyon ve Ar-Ge’nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye" vizyonuna önemli bir katkı sağlamaktır. 

San-Tez Programının Hedefleri Nelerdir? Bu projelerde çalışan tez öğrencilerinin ileride bu firmalarda AR-GE personeli olarak istihdam edilmesinin önünü açmaktır.  Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliğini kurumsallaştırmak, Katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesi desteklenerek ülkemizin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine yardımcı olmak, Üniversitede yapılan akademik bilginin ticarileşmesini sağlamak, Akademisyenler ve üniversite mezunu gençler arasında şirketleşme kültürünü yaygınlaştırarak yenilikçi yeni şirketler doğmasını sağlamak,

2)    Teknogirişim Sermayesi Desteği Programın Amacı: 5746 Sayılı Kanun kapsamında sağlanan Teknogirişim Sermaye Desteği ile yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilerin, bu iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için çekirdek sermaye sağlanarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEKLERİ Tarımsal Ar-Ge Proje Destekleri Bakanlığımız, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi, çiftçiler, tarımsal sanayiciler ile ihracatçılara aktarılması ve tarım sektöründeki örgütlerin Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla Ar-Ge projelerine geri ödemesiz doğrudan destekleme ödemesi vermektedir. 5488 sayılı tarım kanuna bağlı olarak çıkartılan Araştırma ve Geliştirme Projelerinin Desteklenmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ kapsamında, tarım sektörünün ihtiyacı olan konularda üniversiteler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, çiftçi örgütleri ve özel sektör tarafından yürütülen AR-GE projeleri desteklenmektedir.

2013 YILI ÖNCELİKLİ AR-GE KONULARI 1- Tarımsal destekler, politikalar, programlar, mevzuatlar ve projelerin etki analizleri, 2- Bölgeler ve ürünler itibariyle Yeter Gelirli Tarımsal İşletme büyüklüklerinin belirlenmesi ve yoksulluk analizleri, 3- Ülkemizin tarım vizyonunun gerçekleştirilmesi için yapılması gereken çalışmaların belirlenmesi, 4- Hastalık ve zararlılarının sebep olduğu kayıpların ekonomik analizi, 5- Gıda ve yem sektöründe katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi, 6- Doğal gıda katkı maddelerinin geliştirilmesi ve üretime kazandırılması, 7- Geleneksel fermente ürünlerden izole edilen mikroorganizmalar kullanılarak starter kültür üretilmesi, 8- Gıda ile temas eden maddelerin güvenilirliğinin belirlenmesi, Gibi 34 adet konu listesi mevcuttur.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılı “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında, gençlerin potansiyellerinin gerçekleştirilebilmesi, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, karar alma, uygulama süreçlerine ve sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarının artırılması, yenilikçi fikirlerinin geliştirilebilmesi amacıyla proje teklif çağrısı ilanı yayınlamıştır.

TÜBİTAK Projeleri ​TÜBİTAK 1007 TÜBİTAK 1003 TÜBİTAK 1002 TÜBİTAK 1001 TÜBİTAK ve BOREN İşbirliği ile Bor Teknolojileri Çağrısı Tekrar Açılmıştır.