Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana."— Sunum transkripti:

1 Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana

2 Dünyada olduğu gibi ülkemizde de, Kırsalda her geçen gün
yaşlanmakta ve sayıları azalmakta olan nüfus ve çiftçilerimiz ; ürünlerini değerince pazarlamakta; globalleşen pazarda talep edilen gittikçe artan kalite standartlarında ürün üretmekte; rekabet güçlerini artıracak yatırımları yapacak fonlara ulaşmakta daha da zorlanmaktadırlar.

3 Projenin Ana Amacı Çiftçilerimizin kendi örgütlerinin (Çiftçi Örgütleri) çiftçilerimize bu güçlükleri aşmaları için gerekli desteklere ulaşmalarını sağlayacak rekabetçi organizasyonel yapı ve güce kavuşturmak projemizin ana amacıdır.

4 Projenin Hedefleri İllerdeki Birim Çiftçi Örgütlerinin; Çiftçilerin ürünlerini planlı ve yüksek kalitede üreterek en hızlı ve yüksek fiyata pazarlamalarına; Çiftçilerin rekabet gücünü artırıcı yatırımlar için proje hazırlayıp fon bulmalarına; Kırsaldaki yeni genç ve kadın çiftçi ve kırsal girişimcilerin sayısının artmasına; 1) Destek olmaları için ihtiyaçlarının belirlenmesi, 2) Belirlenen ihtiyaçlara göre ÇÖ’lere somut desteklerin sağlanması hedeflenmektedir. Proje kapsamında kazanılan deneyim ve bilgiler ışığında 2016 yılı içinde gerekli çalışmalar tamamlanarak yılları arasında tüm Türkiye genelinde üretici örgütlerinin rekabet gücün geliştirilmesine yönelik olarak kapsamlı bir proje hazırlanarak uygulanmaya başlanmasının da temelleri atılmya başlandı.

5 Projede Hedefleri Kapsamında Gerçekleştirilecek Faaliyetler,
Üretici örgütlerine Çiftçilere tarımsal ürünlerini en yüksek kalitede üreterek değerinde pazarlayacak hizmetleri sağlaması için uzman ve danışmanlık desteği sağlanması, Üretici örgütlerine çiftçilerin ihtiyacı olan köy bazlı üretim, pazarlama ve yatırım planlarını yapmaya ve hayata geçirmeye yönelik fon bulmaları ve kullanmalarına uzman desteği sağlanması, Kırsaldaki Kadın ve Gençlerin üretici örgütlerinde daha aktif rol alarak kırsaldaki yüksek gelir getiren ekonomik faaliyetlerden pay almalarının sağlanması,

6 Projenin Hedef Kitlesi
İzmir ve Adana Pilot illerinde üretim planlaması, ürün işlenmesi ve pazarlaması ve fon sağlayıcı projelerin hazırlamasında deneyimi olan belli gelişmişlik düzeyine sahip Çiftçi Örgütleridir.

7 Projenin Metodolojisi
Proje her ilde projeye gerekli ofis ve personel desteğini sağlayacak birinci basamak çalışmalara aktif olarak katılan lider ÇÖ koordinasyonu ve yönetiminde tamamı ile bu örgütlerinin öncelik ve ihtiyaçları doğrultusunda saptanan destekler sağlanarak yürütülecektir

8 2017 yılı İzmir, 2018-2020 yılı İzmir ve Adana İlleri
Projenin 1. Fazı Kasım 2015-Ekim 2016, İzmir ve Adana illeri, 2’şer ilçe ve 15’şer köyde uygulandı. Dinleme Toplantıları, pilot uygulamalı eğitimler, rekabet analizleri, rekabet gücü geliştirme stratejik yatırım planlarının hazırlanması, fon sağlayacak konsept projelerin hazırlanması, proje ikinci fazı planlamaları. Projenin 2. Fazı 2017 yılı İzmir, yılı İzmir ve Adana İlleri Birinci Ayaktaki pilot Çalışmalar Kapsamında Tespit Edilen İhtiyaçlar Doğrultusunda İzmir ve Adana İllerinde ÇÖ Örgütleri ve Genç Çiftçi Destekleme Merkezlerinin Kurulması, Köy Bazlı Tarımsal Gelişme Planların Hazırlanması, Pazarlama ve İhracat Uzman Desteği, Ticaret Desteği, Finansal Yönetim Desteği, Ulusal ve Uluslararası finansman Kaynaklarına Erişim Desteği, Kadın ve Genç Çiftçilerin Kırsal Ekonomiye aktif Katılımın Sağlanması Eylem Planın Hazırlanması ve Uygulamaya Konması.

9 BİLEŞEN 1 Faaliyet Grubu 1
Üretici örgütlerinin çiftçilerin rekabet gücün geliştirilmesi için gerekli uzmanlık ve danışmanlık desteklerin sağlama kapasitesin güçlendirilmesi Üretici Örgütleri Destekleme Merkezlerin Kurulması, Üretici Örgütlerinin Pazarlama, İhracat, Üretim Kalitesi Artırma, Dağıtım ve Pazarlama Sistemleri Kurma ve Yönetme, e-Ticarette Geçme, Mali Yönetim, Rekabet Gücü Geliştirme Yatırım Plan ve Projeleri Hazırlama ve Bu Projelere Fon Bulmalarına aktif uzman personel, eğitim ve danışmanlık destekleri sağlanması,

10 Köylerin Rekabetçi Tarımsal Üretim Kapasitesinin Geliştirilmesi
BİLEŞEN 2 Faaliyet Grubu 2 Köylerin Rekabetçi Tarımsal Üretim Kapasitesinin Geliştirilmesi Üretici Örgütlerinin Köylerin Tarımsal Üretim Kapasitelerini Maksimum Şekilde Kullanarak en fazla Geliri Elde Etmelerini Sağlayacak Pazar Merkezli Rekabetçi Tarımsal Üretim Planların Hazırlanması ve Hayata Geçirilmesine Yönelik Finansal Kaynak Bulunmasına uzman personel , eğitim ve danışmanlık desteği sağlanması.

11 Kırsaldaki Kadın ve Genç Girişimci ve Çiftçilerin Desteklenmesi
BİLEŞEN 3 Faaliyet Grubu 3 Tarımın geleceği olan genç (özelikle Kadın) çiftçilerin ve kırsal girişimcilerin sayısının artırılması Kırsaldaki Kadın ve Genç Girişimci ve Çiftçilerin Desteklenmesi Hizmet Grubu 3. Kırsaldaki Kadın ve Gençlerin Üretici ile ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarına Örgütleri Aracılığı destek sağlanması.

12 .

13

14 Faaliyet 3.1. Faaliyet 3.2. Faaliyet 3.3.
Kırsalda yaşayan gençlerin sorunları ve çiftçiliğe ve kırsal girişimciliğe yönlendirilmesi dinleme toplantılarının yapılarak değerlendirme raporunun hazırlanması. Faaliyet 3.2. Üretici örgütleri destekli İl bazında Genç çiftçilerin sayısın artırılmasına yönelik 3 adet projenin hazırlanarak kalkınma ajanlarına sunulması. Faaliyet 3.3. Genç ve kadın çiftçilerin desteklenmesine yönelik bir adet ulusal bazda ve üç adete bölgesel bazda uygulanacak konsept proje dokümanın hazırlanması.


"Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları