MHK DOĞAN BABACAN YAZ SEMİNERİ OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Türkiye Futbol Federasyonu
Advertisements

FUTBOL VE KURALLARI.
OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir.
HENTBOL.
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU (TCK 257. MADDE).
YAĞ SATARIM BAL SATARIM OYUNU OYUN KURALLARI OYUN ALANI: 1.Oyun Alanı: Bu oyun açık alanda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının yüzeyi,
1 Boş ve Dolu Big-Bag’ler ile Çalışma Kuralları. Boş Big-Bag’lerin Stoklanması Belirli ve özel bir yer oluşturulmalıdır. Temiz bir ortam olmalıdır. Güneş.
FUTBOL TOPLU OYUN TEKNİKLERİ
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
TÜRKİYE’DE VOLEYBOL YMCA (genç Hıristiyan işadamları birliği) İstanbul müdürü Dr. Deaver ilk 1919 yılında voleybolu oynatmış, bu oyunla yakından ilgilenen.
Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler. Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO.
F İ NLAND İ YA EG İ T İ M S İ STEM İ Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor,
Pazarlama İlkeleri.
Oyun Kuralları Değişiklikleri
UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK
MASA TENİSİ.
Kaldırımlar Yayalarındır
Spor Mektebi SK Voleybol Dersi 1.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
TEMEL AÇILIŞ PRENSİPLERİ
Şirket Adı İş planı sunusu.
DEĞİŞİM VE GELİŞİM SEZONU
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
OYUNLAR 2. KISIM İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
Bu sorunlar neden çözülmeli?
MÜSABAKA SIRASINDA TAKIM YÖNETİMİ
1. KAZAZEDEYE YAKLAŞMA.
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
SOFTBOL.
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
Yönetimin Tanımı ve Unsurları
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
KANAMALAR.
MAKALE ÖZET VE ÇEVİRİSİ
ANTALYA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI
Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması
Kural - 6 Diğer Hakemler.
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
Türkiye Futbol Federasyonu
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Ders 12 Defansif Oyun.
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kural – 16 Kale Vuruşu.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Maç Sonucunun Belirlenmesi
Kural - 14 Penaltı.
Kural - 13 Serbest Vuruşlar.
Kural – 3 Oyuncular.
Faul ve Fena Hareketler
Kural - 2 Top.
Kural – 11 Ofsayt.
Kural – 15 Taç Atışı.
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
Oyunda kargaşa olur. Oyunda anlaşmazlıklar olur
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Çoğu konuşma “katli” kasıtsız ve kalıcıdır
İyi savunmacılar bunu için aşağıdaki taktiklerden yararlanırlar:
OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
Sunum transkripti:

MHK DOĞAN BABACAN YAZ SEMİNERİ OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER 2019-2020 SEZONU MHK DOĞAN BABACAN YAZ SEMİNERİ İL EĞİTİMİ OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Law 3/ Kural 3 Substitutes /Yedekler Oyuncu değişikliğinde, yarı alan çizgisinden uzun zamanda oyunu terk eden oyuncunun adil olmayan uygulamasının üstesinden gelmek için, hakem aksini belirtmedikçe oyuncu şimdi en yakın noktadan terk etmek zorundadır. Bu durumun istisnaları; Eğer oyuncu yarı alan çizgisinden hızlıca çıkıyorsa Güvenlik/Sağlık sorunu nedeniyle Oyuncu sakatlanmışsa (ve sedye ile terk etmesi gerekiyorsa) Bu Kuralın ruhunu ihlal eden bir oyuncu, sportmenlik dışı davranış nedeniyle cezalandırılır.

Kural 12 Takım yetkilileri Takım yetkililerinin fena hareketlerinde SK/KK denemesi başarılı oldu ve her seviyede birçok fayda sağladı (Zor Büyük Antrenörler ile ilişki kuran Genç Hakemler dahil) Disiplin cezasının daha iyi anlaşılması Çatışma durumlarından kaçının Disiplin cezalarının 3 seviyesi ve bununla ilgili ihlaller Kural 12’de listelenecektir: Uyarı Sarı Kart Kırmızı Kart Bir ihlal işlendiğinde ve ihlali yapanın tespit edilememesi durumunda, yaptırım en yetkili kişiye (teknik direktöre) uygulanır

İhlali Yapan Tanımlanamazsa Defans takımının yedek kulübesinde tanımlanamayan kişi tarafından top oyun alanına doğru vurulur ve oyuna müdahale ederse, DSV verilir (ilk avantaj etkili olmazsa). Eğer hakem ihlali yapanı tanımlayamazsa, takımın en yetkili kişisi (teknik direktör) ihraç edilmelidir.

Kural 8 - Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması Kura atışını kazanan takım şimdi başlama vuruşunu veya atak yapacağı kaleyi seçebilir

Kural 8 & 9 Hakem Atışı Eğer oyun ceza alanı içinde durursa, Kaleci için hakem atışı yapılır Eğer oyun ceza alanı dışında durursa, hakem atışı topa son dokunan takımın oyuncusu için son dokunulan noktadan yapılır Topu rakiplere geri vermeye gerek yoktur. Bütün durumlarda, diğer tüm oyuncular (her iki takımdan) 4m uzakta olmalıdır

İstisna - Hakem Atışı Gerekmez Eğer top maç görevlisine çarpar (özellikle hakeme), topa sahip olan takım değişmezse hakem atışı gerekmez.

Kural 9 –Topun Oyunda ve Oyun Dışı Olması Top oyun dışındadır: Top maç görevlisine (hakem) dokunur, oyun alanında kalırsa ve aşağıdaki sonuçlardan herhangi biri varsa: Bir takım umut vaat eden atağa başlarsa veya Top direkt kalenin içine giderse veya Topa sahip olan takım değişirse Bu gibi durumlarda, oyun tekrar bir hakem atışı ile topa son dokunan takımın oyuncusu için topun maç görevlisine (hakem / yardımcı hakem) dokunduğu yerden yapılır.

Kural 12 – Fauller ve Fena Hareketler /Elle Oynama Futbol el / kol ile atılan golleri kabul etmiyor! Aşağıdaki elle oynama durumları kaza ile olsa bile bir Serbest Vuruş verilecektir Bir gol atarsa ---- DOĞRUDAN ----- hücum oyuncusunun elinden / kolundan Kendi Elinden/Kolundan bir oyuncu topa sahip olursa/ topu kontrol ederse ve ….. SONRA…. Gol atarsa veya gol atma şansı yaratırsa Her iki durumda da eğer bilerek ise SARI KART; eğer kazaylaysa SARI KART YOK!!

Kural 13 / Serbest Vuruşlar Ceza alanı içinde, bir savunma takımı serbest vuruşunda, topa vurulduktan sonra topun oyunda olduğu ve ceza alanını terk etmesi gerekmediği denemesi, daha hızlı ve daha yapıcı bir tekrar başlatma sağlamıştır. Eğer savunma takımı rakiplerin 9.15 açılmasını beklemeden hızlı serbest vuruş kullanmışsa oyun alanının diğer yerlerinde olduğu gibi devam edecektir. Rakipler ceza alanı dışında kalmalı ve top oyuna girene kadar en az 9.15m uzakta durmalıdır.

Kural 13 /Serbest Vuruşlar / Defansif Baraj Üç veya daha fazla savunma takımı oyuncusu bir “baraj” oluşturduğunda, tüm hücum oyuncuları, top oyuna girene kadar “baraj” dan en az 1 m (1yd) uzakta kalması gerekir. Eğer serbest vuruş kullanılırken, üç veya daha fazla savunma oyuncusu tarafından oluşturulan bir "baraja" hücum oyuncusu 1 m'den (1) daha yakın olursa, endirekt bir serbest vuruş verilir.

Hücum oyuncusu bu pozisyonda duramaz.

Hücum takımı oyuncusu barajdan 1 metre uzakta olmalıdır.

Kural 14 – Penaltı Vuruşu Kaleci, vuruş kullanılırken, en az bir ayağının bir bölümü ile kale çizgisi üzerinde /içinde olmalı; çizgi arkasında duramaz ve kale direklerine /üst direğe/ağlara dokunmaz, Bunlar (kale direkleri/üst direkt/ağlar) hareket etmemelidir. Penaltıyı kullanacak olanın sakatlanması ve tedaviye ihtiyaç duyması, oyuncunun oyundan çıkmasını zorunlu tutar ve penaltı vuruşunu kullanmaz anlamına gelir ki bu adil değildir. Şimdiden sonra oyuncu tedavi edilebilir ve penaltı vuruşunu kullanabilir, bu yüzden oyun alanını terk etmesine gerek yok!

Kural 16 –Kale Vuruşu Top vuruş yapılınca oyundadır, topla ceza alanını terk etmeden oynanabilir Rakipler top oyuna girene kadar ceza alanı dışında olmalıdır. Kaleci kale vuruşunu kullanırken kural dışı davranırsa vuruş tekrarlanır.

Kart oyunun bir sonraki durmasında gösterilebilir Eğer bir atak sarı veya kırmızı kart gerektiren bir ihlalle durdurulmuşsa, hücum eden takım oyunu hızlı başlatıp bir gol atma fırsatı veya önemli bir fırsat yarattığında bunu bir kart göstermek için engellemek adil değildir. Bu nedenle, ihlale maruz kalan takım serbest vuruşu hızlıca kullanırsa , açık bir gol atma fırsatı varsa ve hakem kart gösterme prosedürünü başlatmamışsa oyun devam ettirilecektir.(Çünkü bu hücum yapan takımı haksız şekilde engeller) Sarı veya kırmızı kart oyunun bir sonraki durmasında gösterilebilir. Eğer bu ihlal bir DOGSO ise, oyunun bir sonraki duruşunda ihlali yapan oyuncuya sarı kart gösterilecektir. Çünkü hızlı başlatma, kayıp atağı etkin biçimde yeniden başlatmıştır.

TEŞEKKÜRLER