Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması"— Sunum transkripti:

1 Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması
Kural - 8 Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması

2 Başlama Vuruşunun Tanımı
Oyunu başlatmak veya tekrar başlatmak için yapılan vuruş: Maçın başlangıcında, Bir gol atıldıktan sonra, Maçın ikinci yarısının başlangıcında, Eğer oynanırsa, her iki uzatma devresinin başlangıcında yapılır. Başlama vuruşundan doğrudan doğruya bir gol yapılabilir! Başlama vuruşunu yapacak oyuncu rakip yarı sahada durabilir.

3 Başlama Vuruşu Başlama vuruşundan önce yapılan işler:
Para atışı yapılır ve atışı kazanan takım birinci yarıda hücum edeceği kaleyi seçer. Diğer takım oyunun başlama vuruşunu yapar. Para atışını kazanan takım ikinci yarıda başlama vuruşunu yapar. Maçın ikinci yarısında takımlar kalelerini değiştirip diğer kaleye hücum ederler.

4 Başlama Vuruşu Yöntemi
Bütün oyuncular kendi yarı alanında bulunurlar. Başlama vuruşunu yapan takımın rakipleri top oyuna girinceye kadar toptan en az 9,15m. uzakta olurlar. Top orta noktada hareketsiz bir şekilde durur. Hakem işaret verir. Top, vuruş yapılıp açıkça hareket hareket ettiği anda oyunda olur. Vuruşu yapan oyuncu, top bir başka oyuncuya dokunmadan önce topa ikinci kez dokunamayacaktır.

5 Hakem Atışı Tanımı Top oyunda iken kurallarda yazılı olmayan bir nedenle hakem oyunu geçici olarak durdurduğunda, bir hakem atışı oyunu yeniden başlatma yöntemidir. Eğitmen burada sakatlık için durdurulan oyun veya sahaya bir yabancının girmesi gibi örnekler verebilir.

6 Hakem Atışı Nereden Yapılır?
Bu konu daha önce anlatıldığı için eğitimci bu slatları atlayabilir. İki değişik durum vardır. Kale alanının içinden yapılan hakem atışı. Diğer yerlerden yapılan hakem atışı.

7 Kale Alanından Yapılacak Hakem Atışı
Kale alanı içinden : Eğer oyun, top kale alanı içindeyken durdurulmuşsa, oyunu tekrar başlatmak için yapılacak hakem atışı; oyun durduğu anda topun bulunduğu yere en yakın kale çizgisine paralel kale alanı çizgisi üzerindeki bir noktadan yapılır. Top yere değdiğinde oyun tekrar başlamış olacaktır.

8 Kale Alanı Dışında Yapılacak Hakem Atışı
Diğer bütün hallerde oyunun durdurulduğu anda topun bulunduğu yerden hakem atışı yapılır. Top yere değdiğinde oyun tekrar başlamış olacaktır.

9 İhlaller ve Cezalar Hakem atışı, aşağıdaki hallerde tekrarlanacaktır:
Top yere değmeden önce bir oyuncu topa dokunursa, Top, yere değdikten sonra, hiçbir oyuncuya değmeden oyun alanı dışına çıkarsa.

10 İhlaller ve Cezalar Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya dokunmadan kaleye girerse (gol olursa): Eğer top rakibin kalesine girerse kale vuruşu (avut) verilir. Eğer top takımın kendi kalesine girerse rakip takım lehine köşe vuruşu verilir.

11 Hakem Atışına Katılma Hakkı
Hakem atışına kimler katılabilir? Herhangi bir oyuncu topu kazanmak için hakem atışına katılabilir (kaleci dâhil). Hakem atışına katılma konusunda gerekli en az veya en çok oyuncu sayısı yoktur. Hakem, bir hakem atışına kimin katılacağına karar veremez.

12 TEŞEKKÜRLER


"Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları